Feldgrau Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam. W r1 po malej przewrotce wyswietla sie bład na obrotomierzu, ktory wskazuje na wadliwe działanie TPS. Czy tps jest do wymiany, czy mozna to naprawic i w jaki sposob? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Serwisówka i miernik do ręki. Sprawdzasz rezystancję pomiędzy odpowiednimi pinami we wtyczce tps przy zamkniętym i otwartym położeniu przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 ewentualnie oscyloskopem,ale najpierw sprawdz przewody, wtyczke,moze cos sie urwalo,poluzowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feldgrau Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dzieki wielkie koledzy. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 TPS powinno mieć też regulację (nie wiem jak w R1 ale w KLV/VStrom reguluje się TPS) może regulacja załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 a moze uszkodzeniu uległ zegar lub komp i ma złe wskazania poprostu?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka1987 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Yamaha ma taki system diagnostyki- na obrotomierzu wyswietla w ten sposob informacje co nie dziala poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Yamaha ma taki system diagnostyki- na obrotomierzu wyswietla w ten sposob informacje co nie dziala poprawnie Niezły bajer. W H-D tego nie ma bo sie nie psują.... Edytowane 12 Grudnia 2007 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Niezły bajer. W H-D tego nie ma bo sie nie psują.... Czasami mam wrażenie, że brytyjska pogoda szkodzi czasami ciut na myślenie. Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Lukass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam. W r1 po malej przewrotce wyswietla sie bład na obrotomierzu, ktory wskazuje na wadliwe działanie TPS. Czy tps jest do wymiany, czy mozna to naprawic i w jaki sposob? Pozdrawiam podchodzi do 7tys/min na obrotomierzu i opada?? niestety nie naprawisz czujnika jedyna sprawa to tak jak ktoś już pisał omomierz i pomiar " NOTE:Before adjusting the throttle positionsensor, the engine idling speed shouldbe properly adjusted.1. Check:• throttle position sensor(installed on the carburetor)t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t t ta. Disconnect the throttle position sensorcoupler.b. Connect the pocket tester (W ´ 1k) tothe throttle position sensor.c. Measure the throttle position sensormaximum resistance.Out of specification ® Replace thethrottle position sensor.d. Connect the pocket tester (W ´ 1k) tothe throttle position sensor.e. While slowly opening the throttle,check that the throttle position sensorresistance is within the specifiedrange.NOTE:Check mainly that the resistancechanges gradually when turning thethrottle, since the readings (from closedto wide-open throttle) may differ slightlyfrom those specified.Out of specification or the resistancechanges abruptly ® Go to step (2).s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s s sTester positive probe ® blue 1Tester negative probe ® black/blue 2Throttle position sensor maximumresistance4.0 ~ 6.0 kW at 20 °C(blue — black/blue)Tester positive probe ® yellow 3Tester negative probe ® black/blue 2Throttle position sensor resistance0 ~ 5 ± 1.0 kW at 20 °C(yellow — black/blue) tylko przetłumaczyć i sprawdzać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czasami mam wrażenie, że brytyjska pogoda szkodzi czasami ciut na myślenie. Ano szkodzi i to nie trochę.... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 hmmm ... rezystancja w kW ? Mniejsza o to ... calkiem mozliwe ze wskazania idace z TPS`u do jednostki sa poza granicami no i jednostka przyjela cos awaryjnie - ograniczony power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feldgrau Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 No i nie dziala ten czujnik. Nie wiecie chlopaki gdzie mozna kupic takie cos? Szukam na necie jakiegos sklepu od 3 godzin i nie ma efektu, na allegro uzywane to tylko do rn01 znalazlem ale nei wiem czy bedzie pasowal. Czy pozostaje mi tylko salon yamahy? Tam drogo jest, a ja biedny student jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi