skalim1 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 czy taka kombinacja jest możliwa? jakie by były konsekwencje jazdy na większej dętce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 większa szansa na przecięcie w przypadku braku ciśnieniatroszkę kłopotów przy montażu mniejsza szansa na przecięcie w przypadku wjechania na coś ostrego Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) czyli nie aż tak strasznie... a nie będzie dętka pofałdowana w oponie?duża to jest różnica? Edytowane 26 Listopada 2007 przez skalim1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Hmm, Właśnie pofałdowanie jest dużym problemem, lepiej zakładać dętki mniejsze niż większe:_) O ile nie mamy właściwej. I tak ją założysz, dużo nie ryzykujesz, ale szukaj właściwej. Pozdro. :_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ja latam na za duzych detkach (tylko takie mieli w sklepie)Jak zalozylem za mala to sie rozlazla :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Zbyt szeroka dętka w trakcie pompowania tworzy fałdy jak napisali poprzednicy i grozi przetarciem w czasie jazdy a to jest trochę ryzykowne. Sprawa druga to problem z wyważeniem takiego koła.Jechałeś kiedyś na kapciu z przodu bo ja tak i powiem Ci że to nie było zabawne. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Piotrze naprawdę jechałeś motocyklem terenowym z kostką bez powietrza? Mi jak w miekim tereni zeszło powietrze to pierwsze co zauważyłem ze mi sie przód lepiej klei do gleby, dobietro na twardszej glebie zauważyłem ze mi przód pływa z braku powietrza :] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Przy tej pojemności i osiąganych prędkościach nie powinno być żadnej róźnicy.. Kolega miał kiedys problem ale przy africe bo skręcona dętka powodowala wibracje kierownicy przyt większych prędkościach.. Problem zniknął po przesypaniu dętki talkiem przed włożeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Piotrze naprawdę jechałeś motocyklem terenowym z kostką bez powietrza? Mi jak w miekim tereni zeszło powietrze to pierwsze co zauważyłem ze mi sie przód lepiej klei do gleby, dobietro na twardszej glebie zauważyłem ze mi przód pływa z braku powietrza :]Niestety nie jeżdżę w terenie ale Hary kiedyś mnie strasznie sponiewierał na rondzie w Katowicach a co najgorsze to nie był mój motocykl.Wiem że w terenie typu błoto czy piasek powinno się obniżyć ciśnienie w oponach.Miałem za to kilka kapci w CB900 przy większych prędkościach.Wiele wytwórni nadal produkuje dętki pod kilka rozmiarów typu 2.25/2.50 lub 2.50/3.00 ale tej ostatniej nie zakładał bym do opony 2.25 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 założyłem 2.75/3.00 i dobrze jeździ, nie czuć różnicy, prędkości nie ma zawrotnych, w terenie nie robi różnicy, dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi