Fiedi Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 WitamPytanie raczej skierowane do lakierników aczkolwiek może znajdzie sie osoba która również będzie potrafiła udzielić pomocy.Jakiś czas temu podjąłem decyzje o malowaniu felg.Z malowaniem felgi na jednolity kolor raczej problemu bym nie miał,chodzi mi jednak o wykonanie rantu innej barwy a raczej wykonanie cienkiego paseczka na rancie na całym obwodzie felgi.Może orientuje sie ktoś jak sie do tego zabrać.Bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 kolo a nie lepiej bedzie ci kupic sobie paski z folii samoprzylepnej np jakis odblask??????? jesli nie to kupuj cieniutka tasme maskujaca odetnij sobie nia taki pasek jak potrzebujesz reszte felgi zaklej zeby nie poryskac i maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Taki efekt podpatrzyłem na zdjęciach niektórych felg .Jeżeli jest to folia samoprzylepna to na pewno bedzie łatwiej z wykonaniem.Tylko ciekawe czy nie zejdzie po kilku myciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 naklej folie lub pasek a nastepnie pokryj wszystko lakierem bezbarwnym z reguły wszystkie orginalne naklejki są tak robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 po co lakier???? ja mam u siebie paski szerokosci 5mm robilem w studiu reklamy z folii odblaskowej naklejone na felge nie rusza nawt myjka wysokocisnieniowa zrob sobie z folii i nic nie pekaj ze odleza ehhehePozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 po co lakier???? ja mam u siebie paski szerokosci 5mm robilem w studiu reklamy z folii odblaskowej naklejone na felge nie rusza nawt myjka wysokocisnieniowa zrob sobie z folii i nic nie pekaj ze odleza ehhehePozdro Tak też zrobie. Dzięki za rady.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 WitamPytanie raczej skierowane do lakierników aczkolwiek może znajdzie sie osoba która również będzie potrafiła udzielić pomocy.Jakiś czas temu podjąłem decyzje o malowaniu felg.Z malowaniem felgi na jednolity kolor raczej problemu bym nie miał,chodzi mi jednak o wykonanie rantu innej barwy a raczej wykonanie cienkiego paseczka na rancie na całym obwodzie felgi.Może orientuje sie ktoś jak sie do tego zabrać.Bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam Oprócz naklejek, można to zrobić jeszcze w ten sposób, że kupujesz markera lakierniczego do zaprawek w interesującym cię kolorze. Następnie z drutu wyginasz obejmę na marker a swobodny koniec zaginasz w odległości takiej, by prowadząc go po ktawędzi felgi na jej boku rysował linię tam gdzie chcesz. Można reż przytrzymywać markera ręką i odległość regulować palcem, ale to wymaga wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Oprócz naklejek, można to zrobić jeszcze w ten sposób, że kupujesz markera lakierniczego do zaprawek w interesującym cię kolorze. Następnie z drutu wyginasz obejmę na marker a swobodny koniec zaginasz w odległości takiej, by prowadząc go po ktawędzi felgi na jej boku rysował linię tam gdzie chcesz. Można reż przytrzymywać markera ręką i odległość regulować palcem, ale to wymaga wprawy. Felgi będą koloru czarnego,rant zapewne czerwony ( jeszcze sie nie zastanawiałem).Jestem ciekaw czy marker zdoła pokryć ciemna barwę bez przebicia koloru.Najwyżej trzeba bedzie pociągnąć kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 A nie prościej tak: AUKCJA ? :) mam nadzieję,że to się przyda :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) A nie prościej tak: AUKCJA ? :) mam nadzieję,że to się przyda :) Pozdrawiam Spoko , nawet nie wiedziałem ze takie coś można kupić.To chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.Dziękuje wszystkim za pomoc i poświęcony czas.Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2007 przez Fiedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja do niedawna też nie :) A jak wiem i komuś może się przydać, to warto się tym podzielić :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 dobry pomysł,tez skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 nie jestem do konca penwien, ale ten koles sprzedaje normalne naklejki - nie taki odblaski.Szukałem tego jakiś czas temu i chbya własnei tego koleisa sie pytałem - moze sie myle. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 po co lakier???? ja mam u siebie paski szerokosci 5mm robilem w studiu reklamy z folii odblaskowej naklejone na felge nie rusza nawt myjka wysokocisnieniowa zrob sobie z folii i nic nie pekaj ze odleza ehhehePozdroJak pomalować to ci nie powiem tylko kup dobrą farbę i zadbaj o dobre pokrycie bo pewien pajac który miał moją huse tak pomalował felgi ze myjka ciśnienowa zmyła farbę lub raczej jak weszła pod farbę to odrywała całymi płatami. Ależ zły byłem(EXCEL'y sobie chciał zrobić) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Tutaj macie naklejki odblaskowe http://www.grafnet.krakow.pl/index_naklejki/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi