TUREK Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 sprawdź przednią oponę czy nie jest wyząbkowana bo wcale nie musi być to tarcza :) wyząbkowana opona daje takie efekty właśnie podczas hamowania. Ten dźwięk ewidentnie pochodzi z okolic zacisku, więc łożysko główki ramy raczej odrzucam :icon_evil: jeżeli tarcza nie ma luzów...to stukają luźne klocki w zaciskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Ten dźwięk ewidentnie pochodzi z okolic zacisku, więc łożysko główki ramy raczej odrzucam :) Wyrobione prowadnice zacisków? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) jesli stukają klocki to możę brakować takich drucików, albo blaszek utrzymujących klocki ale jesli podczas hamowania to ja szczerze wątpie żeby to były klocki bo wtedy się układają w jednym kierunki i nie powinny stukać, aewentualnie raz stuknąć. obstawiam albo łóżysko w kole, albo w główce, ewentualnie jakiś luz na półkach. A najbardziej ostawiam pływające tarcze. Edytowane 23 Listopada 2007 przez orzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Dzięki za tyle odpowiedzi. Jak sprawdzę to dam znać czy to tarcza się rusza czy zacisk :crossy: NSRka ma niecałe 25 tys. km przejechane, tarcze tak szybko się zużywają?To takie pytanko dodatkowe :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Dzięki za tyle odpowiedzi. Jak sprawdzę to dam znać czy to tarcza się rusza czy zacisk :crossy: NSRka ma niecałe 25 tys. km przejechane, tarcze tak szybko się zużywają?To takie pytanko dodatkowe :icon_exclaim: Tak szybko to może nie, ale wystarczy że kiedyś ktoś je przegrzał albo zapomniał wymienić klocków. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 u mnie tak bylo gdy mialem luz na lozyskach w glowce ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Sprawdzałem i tarcza się nie rusza.Rusza się lekko zacisk, chociaż dokręciłem go na max... :) Nie wiem co to może być ... Najważniejszą sprawą jest to czy to może jakoś wpłynąć na rozpieprzenie się czegoś więcej? Czy to niczemu nie grozi? Sam ten dźwięk mi zwisa i powiewa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Sprawdzałem i tarcza się nie rusza.Rusza się lekko zacisk, chociaż dokręciłem go na max... :) Nie wiem co to może być ... Najważniejszą sprawą jest to czy to może jakoś wpłynąć na rozpieprzenie się czegoś więcej? Czy to niczemu nie grozi? Sam ten dźwięk mi zwisa i powiewa :P A w którą stronę się rusza? patrząc od boku koła to przód-tył czy lewo prawo? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Z tego co pamiętam to rusza się tak jak zaznaczyłem na zdjęciu, jutro jeszcze sprawdzę dokładnie i napiszę :icon_twisted: http://img404.imageshack.us/img404/9964/pl...cisktarcgi6.jpg Dzięki Greedo za odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 na moje oko wypracowane zawieszenie zacisku;] mójemu bratu walił tak w samochodzie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 na moje oko wypracowane zawieszenie zacisku;] mójemu bratu walił tak w samochodzie;] No to właśnie wyżej tak napisałem :) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Dzięki za info. Co w takim wypadku należało by wymienić?Czy w przypadku jak tak zostawię to coś się spieprzy dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Jezeli to plywajacy zacisk, to trzeba go odkrecic od lagi, wyjac klocki i prowadnice po ktorych sie porusza, oczyscic i przesmarowac.Sprawdzic oslonki gumowe czy nie popekane i wszystko. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi, śnieg za oknem, więc z czasem się za to zabiorę :) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czato2 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam stawiam na tarcze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi