Hun996 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) mam dowód że taka lampa o jaką jest ta duskusja jak najbardziej istniejei o to chodziło. :flesje: czy w XTZ jest stosowany silnik co w TDM ??Chodzi mi o to czy o podobnej budowieBudowa podobna ale silniki różne. Wiem że ludzie kombinowali i przekładali silniki z TDM-y do XTZ ale konieczne były przeróbki. Był kiedys opis w ŚM takiego przeszczepu. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Hun996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 ...ludzie kombinowali i przekładali silniki z TDM-y do XTZ ale konieczne były przeróbki. Był kiedys opis w ŚM takiego przeszczepu. Opis dotyczyl montazu silnika z trx'a, o ile pamietam. Roboty bylo troche, ale efekt niezly.pzdr, Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Budowa podobna ale silniki różne. Wiem że ludzie kombinowali i przekładali silniki z TDM-y do XTZ ale konieczne były przeróbki. Był kiedys opis w ŚM takiego przeszczepu. Z tego co wiem silniki sa takie same w XTZ i TDM. Roznica polega na tym ze w TDM zastosowali inny modul, ktory poprawia nieco osiagi TDM-ki. Ludzie czesto przekladali go do XTZ zeby podrasowac sprzecik. :icon_mrgreen: W starszych tenerkach regulator napiecia lubial sie przegrzewac. Sam wiem bo spalilem modul przez to. Montowany byl pod boczna lewa oslonka stad nie mial praktycznie zadnej wentylacji. W nowszych modelach bodajze od 94r umiescili go w innym miejscu. W obawie o nastepny defekt modulu zainstalowalem regulator zaraz za przednia owiewka przy wlocie powietrza. Radze po zakupie XTZ zrobic to samo.pzdr Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Volks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa50 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 dziekuje za wszystkie opinie :D i odrazu chce sie pochwalic ze kupilem XTZ 750 ST :D nie ta o ktore pytalem, motorek z 93 roku z malym przebiegiem od zufanego sprzedawcy, no i jestem zadowolony jak nigdy, jak bede mial czas to wkleje fotkiJak narazie chodzi extra tylko musze hamulce odpowietrzyc i lac paliwo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 no to gratulacje :icon_biggrin: ,zapodaj foty maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 jeżeli ze szwajcarii to silnik napewno igiełka ale nie powiem ci co do malowania tego zbiornika bo nie wiem poprzeglądaj troche fotek XTZtek i zobacz czy miały taki bak no własnie , może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest tajemnica dobrego stanu technicznego motocykli ze szwajcarii ?sliwa50 gratuluje maszynki , niech Ci służy... :bigrazz: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 dziekuje za wszystkie opinie :D i odrazu chce sie pochwalic ze kupilem XTZ 750 ST :D No i cool, niech Ci sluzy :D . Lataj ostroznie, ale z jajem i dorob sobie ze dwie dodatkowe pary oczu.pzdr, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam.Jestem nowym właścicielem ST i mam takie pytanko, gdzie znajduje się filtr powietrza? Z góry dziękuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa50 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) filtr powietrza jest pod zbiornikiem paliwa jak bedziesz rozbieral to zwroc uwage na gumy laczace filtr powietrza z gaznikiem lubia spadac z gaznikow przy zakladaniu PS: obiecane fotki :biggrin: http://www.bikepics.com/pictures/781684/http://www.bikepics.com/pictures/781687/ Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez sliwa50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Ściślej-dwa filtry powietrza. Jeden z lewej strony, drugi z prawej mocowane na 4 śrubki. Przy wymianie nie musisz ściągac airboxu, wystarczy zdjąć owiewki, siodło i zbiornik. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mariachi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Tez tak myśłałem ale wolałem się dopytać, z góry dziekiAhaś jeszce jedno na ile km wystarczy rezerwa w ST. Pozdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak przełączam na rezerwę to tankuję ok 21-22 litrów. Fabryka podaje że zbiornik ma 26 litrów. Dodaj zużycie paliwa i masz wynik. Mi spala 5-7 litrów/100km.Edit: jak będziesz weryfikował filtry powietrza-one lapią syf od środka, a nie od zewnątrz jak klasyczne filtry. Z zewnątrz filtr może byc kryształ, a od wewnętrznej, niewidocznej strony moze być mały sajgon (od strony tego kanału wlotowego w filtrze). Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa50 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 no ze spalaniem to roznie mi pali od 5- 10 !! niestety musisz sie na ten szok przygotowac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Święta prawda.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A z tym reflektorem to nie było tak jak w Africach, że pierwszy model jaki wyszedł miał kwadrata , a dopiero następne wersje 2 okrągłe lampki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi