GPZ500S_LBN Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Witam Koledzy mam problem ,mam GPz500 87r przedni tłoczek jest nieszczelny wiem ze poszły mi uszczelki , wymiana uszczelek to wydatek rzędu 150zł ,no i zastanawiam się czy nie lepiej było by kupić używany ale sprawny tłoczek, Problem jest w tym ze nie wiem czy mogę kupić sobie tłoczek ale inny niż ten co mam czy jest możliwość kupienia tłoczka przedniego od innego modelu do mojej kawy .???Na allegro widziałem ludzi którzy sprzedają tłoczki w cenie 150zł i właśnie chciałem sie was poradzić co zrobić czy kupować uszczelki czy zmienić tłoczek na inny (od innego modelu pasował by?? ) Ps: Ludzie proszę o pomoc w tej sprawie ,czekam na wasze odpowiedzi . Dobranoc i dziękuje za przeczytanie Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 4 Listopada 2007 przez GPZ500S_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 czy inne uszczelki też kupujesz używane ??? na uszczelkach/uszczelniaczach nie ma co oszczędzać bo to są półśrodki - kupisz pojeździsz trochę i za chwile znowu zacznie lecieć i znowu będziesz zmieniał . Poza tym o ile dobrze pamiętam w gpz uszczelki są w zacisku a nie na tłoczku . Jaką masz wersje tej gpz ??? amerykańską z jedną tarczą czy europejską z dwoma ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 nowe uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam Koledzy mam problem ,mam GPz500 87r przedni tłoczek jest nieszczelny wiem ze poszły mi uszczelki , wymiana uszczelek to wydatek rzędu 150zł ,no i zastanawiam się czy nie lepiej było by kupić używany ale sprawny tłoczek, Problem jest w tym ze nie wiem czy mogę kupić sobie tłoczek ale inny niż ten co mam czy jest możliwość kupienia tłoczka przedniego od innego modelu do mojej kawy .???Pozdrawiam Krzysiek W przypadku wszelkich przeszczepów jedyna metoda to organoleptycznie porównanie wymiarów i rozwiązań, czyli suwmiarka w dłoń i pojechali ;) . No chyba, że ktoś już robił takie myki, ale akurat przy sprzetach japońskich i dodatkowo układzie hamulcowym to wątpię by tak było. Stare powiedzenie pszczół mówi:jak chcesz mieć konia to i na lejce mósisz mieć. Trzeba szukać nowych części zamiennych bo wszelkie spowodowane kombinowaniem w heblach nagłe awarie mogą skończyć się tragicznie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Święte słowa moich przedmówców.Z hamulcami nie ma żartów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Pytanie do Piotra Dudka,czy zdjecie w avatarze to Ty live? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Pytanie do Piotra Dudka,czy zdjecie w avatarze to Ty live?Tak to ja. Nie chciałbym występować anonimowo na 4um. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi