majkelpl Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) A ja uwazam, ze rozwiercenie to i tak tylko pierwszy krok do wybebeszenia i nie warto w to sie bawic, tylko isc na calosc.. Ja tak od razu zrobilem u mojego Big Dandy (wybebeszylem). A efekt? Piekny bas :) Polecam. Byl juz kiedys podobny temat, gdzie pokazywano co i jak, ale ............ ja tez wywalilem cala tylna scianke i taka glowna rure w srodku i .......... mialem mieszane uczucia ze kiepsko chodzi, ale ...Ostatnio jak mialem gosci i smigalismy razem :crossy: to powiedzieli ze pieknie mnie slychac i sprzet chodzi jak malinka, wiec ..... nie kupuje zadnych innych wydechow za ciezka kase :banghead: Raz jak smigalem na trasie do Londynu tak okolo 130-140 km/h to mi mocno strzelil i puscil chmure dymu z wydechow, ale to byl jedyny obiaw ( tak mi sie wydaje bo przyczyna moglo byc tez lepsze paliwo z Shella :eek: )Teraz chodzi idealnie, nie strzela jak schodzi z obrotow, ladnie przyspiesza i w ogole jest OK :) :lalag: Edytowane 4 Listopada 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 może i ja spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dla mnie taka opcja mija się z celem - zniszczyć sobie wydech kosztem g*wno lepszego dźwięku, i przy okazji robić krzywdę silnikowi :icon_biggrin: Nie lepiej już odłożyć te kilka złotych i mieć porządny wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Nie lepiej już odłożyć te kilka złotych i mieć porządny wydech?Dolar teraz leci w dół - jedyna okazja zaopatrzyć się w porządne rury ze stanów za 1/2 ceny :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Nie lepiej już odłożyć te kilka złotych i mieć porządny wydech? kilka tysięcy złotych. Przy kwocie 15tyś za motocykl, wydech za 2,5tyś? hmmm... nieeeeeeee :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 kilka tysięcy złotych. Przy kwocie 15tyś za motocykl, wydech za 2,5tyś? hmmm... nieeeeeeee :rolleyes:W polsce 2.5 kawałka (stanowczo NIE), ale w stanach 1 tysiąc polskich złotych za V&H czy COBRE jest już do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamski666 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 ja zrobiłem to tak http://venus.wsb-nlu.edu.pl/~mgargas/AC/DSCN2406.jpg 10 i 6mm po wywierceniu dla własnego psychicznego spokoju wykonałem wszelkie regulacje. minusów nie widze... jednak dźwięk wydobywający sie z wydechu to na pewno nie jest V&H czy Cobra lub podobne. Operacja sie opłaca, bo motocykl nabiera wyrazu jednak osobiście zakupiłbym coś markowego... co nie przebarwi sie od razu na żółto czy niebiesko. Seryjne wydechy pozostają jednak cały czas lśniące i jednokolorowe. Do zakupu V&H czy Cobry potrzeba gotówki, dlatego wywierciłem otwory :rolleyes: Witam WasPatrzę na fotkę, którą zamieścił mikgar (cytowany) i zastanawiam się, czy w mojej Shadowce VT600C byłby możliwy podobny efekt? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Wiercenie oryginałów to głupota, wszystkie mniej lub bardziej pierdzą; w dodatku maleje moment w niskim i średnim zakresie obrotów. Poza tym nawet mało wprawne ucho rozróżni wydech wiercony od porządnego zatem... delikatnie rzecz ujmując - nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Czyli oryginalne puste wydechy nie sa tak naprawdę puste, skoro one nie szkodzą silnikowi, czy jak to jest?! Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Wiercenie oryginałów to głupota, wszystkie mniej lub bardziej pierdzą; w dodatku maleje moment w niskim i średnim zakresie obrotów. Poza tym nawet mało wprawne ucho rozróżni wydech wiercony od porządnego zatem... delikatnie rzecz ujmując - nie warto. Ja się pod tym podpisuje. Wymiana całego wydechu to spory wydatek (chociaz ja ostatnio kupiłem kompletny układ wydechowy nówka sztuka za 900 zł) ale można przeciez kupić same końcówki (slip on) cena już tak nie powala. Efekt 100% lepszy - dźwięk ładniejszy a i kilka kucy można zyskać. Rozwiercanie samemu niedaje na ogół tak dobrych efektów (co nie znaczy, że się nie da). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Przy kwocie 15tyś za motocykl, wydech za 2,5tyś? hmmm... nieeeeeeee Jeśli masz zamiar moto pojeździć jeden sezon, jak to z małym Dragiem często jest, to rzeczywiście nie ma sensu i można się rok przemęczyć na orginałach. Ale jeśli chcesz kulać parę sezonow to nie uważam aby te 2,5 koła było strasznym wydatkiem, nie mówiąc już o właścicielach większych => droższych moto. Ale wg. mnie wiercenie nie ma najmniejszego sensu, nawet jeśli moto kosztowałoby 2 tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) kilka tysięcy złotych. Przy kwocie 15tyś za motocykl, wydech za 2,5tyś? hmmm... nieeeeeeee :crossy: No nie przesadzaj !!! ;) Ja juz dwa razy znalazlem w USA do Draga 650 cale kompletne wydechy za 100 $, wiec cena nie powala :) Edytowane 5 Listopada 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No nie przesadzaj !!! :) Ja juz dwa razy znalazlem w USA do Draga 650 cale kompletne wydechy za 100 $, wiec cena nie powala :Dja znalazlem za okolo $500 :( , takze zostane przy tym co mam :D , dobrze jest :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 ja znalazlem za okolo $500 :P , takze zostane przy tym co mam :) , dobrze jest :icon_mrgreen: Spokojnie jakbys chcial sie pobawic w wybebeszanie to mozemy powalczyc :icon_mrgreen: :P Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 jak kupilem draga mial ponawiercane otworywywalilem bebechy do koncaznaczy pierwsza przegrode, chodzi rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi