LukaszXVS Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Witam 1.czy jest widoczna roznica po zamontowaniu przewodow hamulcowych w stalowym oplocie w drag starze 650? 2.jakiej firmy i gdzie kupowac takowe przewody, na allegro znalazlem tylko to: http://www.allegro.pl/item260048097_przewo...0_dragstar.html 3.jakim plynem zalac uklad w dragu? DOT 4/5.1? 4. wymieniac teraz czy poczekac do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 ja w MZ czułem mocna róznice... po 1 duzo lepiej wyczuwa sie hample! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dużo lepsza kontrola nad hamulcem przedniego koła.Płyn zalecany to DOT4.Jeżeli nadal chcesz w tym roku jeździć to nie czekaj tylko montuj. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Witam1.czy jest widoczna roznica po zamontowaniu przewodow hamulcowych w stalowym oplocie w drag starze 650? 2.jakiej firmy i gdzie kupowac takowe przewody, na allegro znalazlem tylko to: http://www.allegro.pl/item260048097_przewo...0_dragstar.html 3.jakim plynem zalac uklad w dragu? DOT 4/5.1? 4. wymieniac teraz czy poczekac do wiosny? 1.W takim razie wymieniam! 2. czekam na odp 3. zalecany to DOT 4, ale moze lepiej dac 5.1 4. znajomy mechanik mowil zeby mimo wszystko poczekac z wymiana do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Jezdzisz tym Dragiem na wyscigach, ze chcesz 5.1 ???I dlaczego czekac do wiosny ?Ta sama robota teraz czy pozniej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Jeżeli masz kasę i czas to montuj od razu,będziesz mógł sprawdzić przed sezonem.Płyn DOT-4 z dobrej firmy np. ATE wystarczy w zupełności.Jeśli chodzi o sam przewód to z opisu wygląda na całkiem przyzwoity.Sam mam zamiar wymienić u siebie na taki w stalowym oplocie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Witam1.czy jest widoczna roznica po zamontowaniu przewodow hamulcowych w stalowym oplocie w drag starze 650? 2.jakiej firmy i gdzie kupowac takowe przewody, na allegro znalazlem tylko to: http://www.allegro.pl/item260048097_przewo...0_dragstar.html 3.jakim plynem zalac uklad w dragu? DOT 4/5.1? 4. wymieniac teraz czy poczekac do wiosny?1. Tak, wizualna - zwłaszcza jak wymienisz takoż oploty linek. Czy w hamowaniu ? Nieodczułem.2. Dla mnie wykonała firma PTM http://www.ptm.pl/. Z Nieporętu są ale wysyłkowo bez problemu załatwają.3. DOT 44. Bez różnicy. pzdrkjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Niestety potwierdzam slowa zajaca :icon_rolleyes: :icon_mrgreen: Ja wymienilem podczas przegladu motocykla, nowka przewod + nowy plyn i ....... roznicy nie czuje.Moze mam dobre hamulce ???Plyn zalali w warsztacie, nie wiem jaki :icon_mrgreen: Sezon trwa caly rok, wiec ...... :icon_mrgreen: :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekim Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Pozwólcie, że podłączę się do tematu: Mam Kawasaki Zephyr '91. Przy kupnie miał tylko jeden przewód w stalowym oplocie (ten między zbiorniczkiem przód a rozdzielaczem (na prawą i lewą tarczę)) a reszta to gumiaki. Chce zmienić je na stalowe. Ale nie w tym rzecz. Na zbiorniczku mam napisane DOT3. Czy jest różnica między DOT3 i DOT4 i jaka?Czy można zalać 4-ką mój układ, czy może dopiero po zmianie przewodów, a może wcale... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koronka44 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Nie ma żadnej różnicy w odczuwaniu pracy hebli w Dragu 650 -czy w oplocie, czy nie.DOT4 jest typowy i sugeruję nie kombinować, bo i tak nic nie zmieni sie poza stanem kieszeni... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 2. Dla mnie wykonała firma PTM http://www.ptm.pl/. Z Nieporętu są ale wysyłkowo bez problemu załatwają. pzdrkjujik Powiedz mi ile u nich zaplaciles za ten przewod, bo jutro chce pozamawiac pare innych rzeczy na allegro wiec musze wiedziec jak z kasa stoje :biggrin: a odnosnie plynu DOT 4 to szukac jakiejs lepszej firmy czy wszystkie te same? bo widze na allegro ze jedne 9zł a inne 25zł i nie wiem co wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 numery przy słowie oznaczaj chyba temperature wżenia, ale pewnien nie jestem;] Ja odczuwam róznice bo oryginalny gumowy przewód miał juz spory wiek, moze było to tym spowodowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi