Skocz do zawartości

srubka w oponie

nameless
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzis wydlubalem srubke ktora wbila sie w opone. dluga na jakies 15mm(z llbem) siedziala tak pod kątem w bierzniku. leb dotykal asfaltu wiec gleboko sie nie wbila. naplulem na dziurke po srubie i nie zauwazylem zeby powietrze uciekalo, robic cos z tym?

... naplulem na dziurke po srubie i nie zauwazylem zeby powietrze uciekalo, robic cos z tym?

Śrubę wkręcić spowrotem. Co 500 km napluć i sprawdzić czy powietrze nie ucieka. Jak będzie uciekać śrubę należy dokręcić. :biggrin:

Sprawdź ew. jakimś drutem jak głęboko jest otwór. Jeżeli sądzisz że za głęboko ( głębiej niż grubość bieżnika) to w zimę jedź do wulkanizatora niech zakołkuje jak "normalne przebicie". Wtedy na pewno otwór sie nie pogłębi i nie strzeli w czasie jazdy.

posmarowalem woda z mydlem i minimalnie ucieka powietrze :biggrin:

edit:

sprawdzilem glebokosc, wchodzi pod katem na 8mm. jutro mam tylko jeden wyklad to pdjade do wulkanizacji

Edytowane przez nameless

Opon motocyklowych nie powinno sie kolkowac. Jesli naruszona jest struktura opony (sznurki, druty) to opona do wyrzucenia (przeciecie - blacha, szklo...). Po srubie nie powinna sie naruszyc - zakleic i jezdzic. Ja latam z latka kilka miesiecy i absolutnie nic sie nie dzieje...

posmarowalem woda z mydlem i minimalnie ucieka powietrze :biggrin:

edit:

sprawdzilem glebokosc, wchodzi pod katem na 8mm. jutro mam tylko jeden wyklad to pdjade do wulkanizacji

w takim wypadku mała (lekka) łatka załatwi sprawę :icon_mrgreen:

bylem u wulkanizatora pomacal posmarowal mydlem i stwierdzil ze jednak nie ucieka powietrze :lalag: powiedzial ze nic nie moze zrobic bo za gruba srubka, a jak bedzie uciekac to mam kupic uszczelniacz na stacji i ma byc ok :wink:

przy okazji stwierdzilem ze w przednim kole mialem 1 bar zamist 2 :crossy: