bagins Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam, mam mały problem, czy ktoś wie gdzie można dostać wałek wydechowy do drz, zamiennik lub dobry używany, bo cena orginału leko przesadzona, z góry dziękuje. za wałkiem dzwon 698 672 101posaidam E i S wałki do DRZ Cytuj sprzedam DRZ 400 E po remoncie generalnymsprzedam części do DRZ-ety i EXC 400 / 520 tel 698 672 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merc9 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 michoa rozlatujące się przysłony wózka gaźnika fcr to powszechna sprawa np w ktm moich kumpli czy hondach zdażyło się to już kilka razy. Głównym objawem "zajechania tej przepsutnicy" jest długie schodzenie motoru z obrotów, i walenie w komin. Ja profilaktycznie sprawdzam przepustnicę na początku i końcu sezonu. Koszt nowej to ponad 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ciekawa teoria :wink: ja słyszałem tak : jak on glebnie i silnik pracuje to olej leci odmą do filtra powietrza a wtedy silnik go zasysa do komory spalania....mnie sie często zdarza że leżący motocykl kilkadziesiąt sekund pracuje... ja sie na 4T nie znam powtarzam co wyczytam :D michoa rozlatujące się przysłony wózka gaźnika fcr to powszechna sprawa np w ktm moich kumpli czy hondach zdażyło się to już kilka razy. Głównym objawem "zajechania tej przepsutnicy" jest długie schodzenie motoru z obrotów, i walenie w komin. Ja profilaktycznie sprawdzam przepustnicę na początku i końcu sezonu. Koszt nowej to ponad 500zł. wiem ziomek miał yz426f i to samo tylko miał mniej szczęścia bo kawałek wbił się jakby między tłok a cylinder efekt wiadomy :/ musi byc na ten syf jakiś sposób....ja to będe kombinował tą blaszkę dorobić ale najpierw musze skończyć głowicę i złożyć cylinder bo potem tego wszystkiego nie ogarnę :D fotki dziś, na bieżaćo cykam co sie da może komuś sie przyda :D docieranie zaworów głowica ssące dotarte wydechowe nie jeszcze :D (potem dotarłem) Uploaded with ImageShack.us zawory różnica miedzy dotartym i niedotartym wydechowym Uploaded with ImageShack.us Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merc9 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 widziałem na własne oczy jak w crf-ie silnik rozdęło na wszystkie strony właśnie przez tą przepustnicę która powędrowała przez gardziel do cylindra. Jak będziesz dorabiał nie zapomnij tego utwardzić- zahartować. Chodzi o to żeby nie było kruche bo pęknie, ma być w miarę miękkie ale wytrzymałe na ścieranie- fachowcy wiedzą w jakiej temp coś takiego wypiekać żeby miało pożądane właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michur84 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam Panowie gorący temat wpłaciłem zaliczkę za to moto:http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-sm-igla-drz-supermoto-M2750206.htmlbędę po nie jechał czy możecie wstępnie coś powiedzieć na podstawie zdjęć? na co zwracać uwagę przy moto z Angli, jaki komplet dokumentów powinienem dostać?Z góry dziękuję za wszelką pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) moto jak nowe, oczywiście napewno plakowane do zdjęć ;)a koszt rej to 600-700 + ubezpieczenie Edytowane 22 Lipca 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michur84 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Dziękuje za szybką odpowiedz. Na kierownicy zauważyłem delikatne ślady rdzy czy to w tym modelu normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 ja tam nic takiego nie widzę poza wydechem i cylindrem , że gdzieś tam jakieś ognisko się pojawi to normalne kierownica jest akcesoryjna , na + Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Dziękuje za szybką odpowiedz. Na kierownicy zauważyłem delikatne ślady rdzy czy to w tym modelu normalne? Na aluminiowej , anodowanej na czarno kierownicy rdza ?:icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 (edytowane) czy E i S mają identyczny airbox ?? dedykowany filtr hiflo hff3015 do S pasuje do E ?? Edytowane 23 Lipca 2011 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Siema! Zamierzam kupić DRZ 400 E i przerobić je na SM (szkoda tych 10 kucyków ;] )żeby śmigać po mieście, ale obawiam się że motocykl będzie dla mnie za słaby (3 lata startowałem w zawodach motocrossowych i jestem przyzwyczajony do zrywnego sprzętu). Zastanawiam się czy niebyłby lepszy LC4 640. Według danych techniczych ma tylko 5 koni więcej i jest cięższy aż o 30 kg od DRZ ale mimo wszystko piec ma o prawie 250 cm3 większy. Czy może ktoś z was porównywał te dwa motocykle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merc9 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Kup lc4 640 jak chcesz po mieście latać. Drz E szkoda do miastam, jej przeznaczeniem jest teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Kup Lc4 620SC w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michur84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 bananek sprecyzuje na rdza na ramie przy kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 merc9 dlaczego szkoda jej do miasta ? :) zadję sobię sprawę z tego że to motocykl terenowy ale po konfiguracji zawieszeń powinno być to samo do wersja SM tylko że z większą mocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi