Tomek_mistrz:D Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja wsadzisz do E przełozenia z S to tez bez problemu poleci 150.....na przełozeniach 15 na 47 moja jedzie 135 na maxa. to moja S'ka jakaś nadprzyrodzona. Na przełożeniu 14/49 leci 147 na odcięciu. Ze zmian mam chyba tylko końcówke Giannelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 to moja S'ka jakaś nadprzyrodzona. Na przełożeniu 14/49 leci 147 na odcięciu. Ze zmian mam chyba tylko końcówke Giannelli. ja nie jechalem do odciecia szkoda sprzeta.....szkoda silnika zeby udowodnic....tylko co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher_DRZ_E Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Miedzy E a S prócz samej mocy istotny jest sposób jej oddawania - wynikający przede wszystkim z różnic w stopniu sprężania [wałek], w cdi, w wydechu, w gaźniku. W wyniku S jest łagodniejsza, E dużo żwawsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 S, E, co za różnica, ważne że DRZ i że super sprzęt :buttrock: :clap: :icon_razz: :icon_razz: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekCB Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Co do porównywania Drz z exc albo 2t ,to nie ma sensu.Drz to kompromis pomiędzy wyczynem a motocyklem dla gajowego.W Drzcie wymieniam olej czyszcze filtr smaruje łańcuch i tyle. Brat ma exc 450 - jedna niedziela dobrego łojenia i musi wymieniać olej (oczywiście do ktm olej może być tylko jednej firmy i tylko w serwisie ktm) 2 sezony i wymiana tłoka, tarcze hamulcowe grubości 3 żyletek domyślacie się ile to kosztuje u pomarańczowych.2t wymiana tłoka co 80 godz.itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Co do porównywania Drz z exc albo 2t ,to nie ma sensu.Drz to kompromis pomiędzy wyczynem a motocyklem dla gajowego.W Drzcie wymieniam olej czyszcze filtr smaruje łańcuch i tyle. Brat ma exc 450 - jedna niedziela dobrego łojenia i musi wymieniać olej (oczywiście do ktm olej może być tylko jednej firmy i tylko w serwisie ktm) 2 sezony i wymiana tłoka, tarcze hamulcowe grubości 3 żyletek domyślacie się ile to kosztuje u pomarańczowych.2t wymiana tłoka co 80 godz.itd... no i zapomniałes dodac ze EXC 2szt filtra oleju na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Brat ma exc 450 - jedna niedziela dobrego łojenia i musi wymieniać olejczyli to lojenie (wykorzystywanie na 100%) trwa nieprzerwanie 6 czy 8h ? bo jesli nie to chyba przesada (oczywiście do ktm olej może być tylko jednej firmy i tylko w serwisie ktm)a co to za olej ? poza serwisem niedostepny ? rozumiem ze sprzet na gwarancji ? 2 sezony i wymiana tłokaa co to za nowa miara zywotnosci ? :> przy cywilnej jezdzie spokojnie 100mh wytrzyma powszechna jest opinia ze 1mh to 1 bak, wyjezdzisz w terenie 50 bakow w 2 sezony ?, byc moze, 100 raczej nie :) , tarcze hamulcowe grubości 3 żyletek domyślacie się ile to kosztuje u pomarańczowych.coz, walka o kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekCB Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 czyli to lojenie (wykorzystywanie na 100%) trwa nieprzerwanie 6 czy 8h ? bo jesli nie to chyba przesada - tak wychodzi z licznika motogodzin a co to za olej ? poza serwisem niedostepny ? rozumiem ze sprzet na gwarancji ? - dokładnie a co to za nowa miara zywotnosci ? :> - tak wychodzi z licznika motogodzin przy cywilnej jezdzie spokojnie 100mh wytrzyma powszechna jest opinia ze 1mh to 1 bak, wyjezdzisz w terenie 50 bakow w 2 sezony ?, byc moze, 100 raczej nie :) coz, walka o kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 sa "liczniki mh" i liczniki mh mh=obroty * czas w h / obroty znamionowe czyli to nie jest porostu zegarek, a tak niestety dziala wiekszosc tych pseudolicznikow ja sklaniam sie ku opini ze jak to nazywasz intensywnie lojac jestesmy w stanie spalic 1 bak w 1 h, i to jest wlasnie mh a jak jezdzimy spokojniej, starcza na dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekCB Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 sa "liczniki mh" i liczniki mh mh=obroty * czas w h / obroty znamionowe czyli to nie jest porostu zegarek, a tak niestety dziala wiekszosc tych pseudolicznikow ja sklaniam sie ku opini ze jak to nazywasz intensywnie lojac jestesmy w stanie spalic 1 bak w 1 h, i to jest wlasnie mh a jak jezdzimy spokojniej, starcza na dluzej Wszystko się zgadza - ale zbiornik w exc mieści tyle co w pile motorowej :-) ,chciałem tylko conieco przybliżyć różnicę w kosztach ekspluatacji wyczyna i drz.Nie znam tak dokładnie ilości mh tylko poprostu przytaczam co słyszę od brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abgutek Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Pomijając odczucia w oddawaniu mocy czy ktoś ma porównanie wersji e i s (sprzed 2003) pod kątem pracy zawieszeń ? Moja S-ka (2001r) nie ma pełnej regulacji i skok mniejszy o jakieś 30mm. Pytam tych którzy jeździli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ja wiem tyle ze od 2003 s ma zawias od e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abgutek Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ja wiem tyle ze od 2003 s ma zawias od e Też to wiem i dlatego pytam o odczucia jeżdżących. Czy warto np kupić ww dobrej cenie to "lepsze" zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichuPl Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Witam mam na sprzedaż części silnikowe do suzuki drz 400 i koła supermoto oryginalne kompletne excel za koła 2000 zł numer gg 6777220 telefon 698 672 101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Ja mam w S 2001 pełną regulację :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi