dark_rider Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ściągam teraz Motorrad Tourenplaner. Podono szpecjalnie wynajduje ladne dróżki na motory zwłaszcza w Alpach czy innej Europie. Jak potestuję (znaczy jak zadziała, bo teraz nie pojadę w Alpy :D ) to się odezwę. W końcu ktoś pomyślał głównie o motocyklistach :buttrock: Wiele ciekawych miejsc jadąc główną trasą po prostu nie da się zauważyć. Taki program w końcu pomoże odkryć trasę w większym stopniu i pozwoli na nią spojrzeć z innej perspektywy. Koniecznie podziel się wnioskami, lub powiedz skąd to ściągnąć to dojdziemy do nich sami :icon_razz: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Ściągam teraz Motorrad Tourenplaner. Podono szpecjalnie wynajduje ladne dróżki na motory zwłaszcza w Alpach czy innej Europie. Jak potestuję (znaczy jak zadziała, bo teraz nie pojadę w Alpy :buttrock: ) to się odezwę.Minęło już trochę czasu... masz już ten program? warto zassać ??? Mów :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mea culpa! Troszki zapomniałem.. :buttrock: No więc progarm jest BARDZO git. Jest to motocyklowa wersja PC Navigator europe, i co jest najlepsze to ma zaznaczone BARDZO dużo (to w końcu cała Europa) dróżek "widokowych". Sa one specjalnie zaznaczone, chyba na zielono. Jako test zbliżyłem na moją okolicę (gdzie dróżek jest trochę) i te takie "popularniejsze" są rzeczywiście zaznaczone. Gdzie indziej są już gotowe traski, i w Polsce jest parę fajnych - cały czas trzeba brac poprawkę, że dla nich nasz kraj to dzicz i trzeci świat, także jest nieźle. Wszelakie punkty widokowe i przełęcze są oznaczone. A w alpach każda przełęcz z opisem, procentem spadku, kiedy otwarta, itp. Dilerzy, mototreffen motele, hotele - co kto chce tez zaznczone. Trasy można zapisać do kompa, wydrukować spiskę, albo - i to jest fajne - eksportować do systemów nawigacji. Troszkę trzeba poczekać na ściągnięcie, ale warto http://www.saugstube-server.to/-saugstube....etails&ID=68869 No i oczywiśce alles im deutsch, co mni mniej pasuje, ale jeszcze verstehen :bigrazz: Powodzenia! Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mea culpa! Troszki zapomniałem.. :biggrin: No więc progarm jest BARDZO git. Jest to motocyklowa wersja PC Navigator europe, i co jest najlepsze to ma zaznaczone BARDZO dużo (to w końcu cała Europa) dróżek "widokowych". Sa one specjalnie zaznaczone, chyba na zielono. Jako test zbliżyłem na moją okolicę (gdzie dróżek jest trochę) i te takie "popularniejsze" są rzeczywiście zaznaczone. Gdzie indziej są już gotowe traski, i w Polsce jest parę fajnych - cały czas trzeba brac poprawkę, że dla nich nasz kraj to dzicz i trzeci świat, także jest nieźle. Wszelakie punkty widokowe i przełęcze są oznaczone. A w alpach każda przełęcz z opisem, procentem spadku, kiedy otwarta, itp. Dilerzy, mototreffen motele, hotele - co kto chce tez zaznczone. Trasy można zapisać do kompa, wydrukować spiskę, albo - i to jest fajne - eksportować do systemów nawigacji. Troszkę trzeba poczekać na ściągnięcie, ale warto http://www.saugstube-server.to/-saugstube....etails&ID=68869 No i oczywiśce alles im deutsch, co mni mniej pasuje, ale jeszcze verstehen :biggrin: Powodzenia! Dzięki za reckę. Niestey niemiecki całkowicie dla mnie jest niekomunikatywny w formie pisanej :-). Jeżeli program nie jest po angielsku nawet nie próbuję.A są może jeszcze jakieś podobne?.Powoli trzeba planować sobie wypady przyszłoroczne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Jako test zbliżyłem na moją okolicę (gdzie dróżek jest trochę) i te takie "popularniejsze" są rzeczywiście zaznaczone. Gdzie indziej są już gotowe traski, i w Polsce jest parę fajnych - cały czas trzeba brac poprawkę, że dla nich nasz kraj to dzicz i trzeci świat, także jest nieźle. Trasy można zapisać do kompa, wydrukować spiskę... Troszkę trzeba poczekać na ściągnięcie Ciekaw jestem tych tras w Twoich okolicach, bo to też i moje okolice :notworthy: Jako że plik rzeczywiście ogromiasty (jaka wersja jest do ściągnięcia - trial?) mam prośbę abyś wrzucił gdzieś "zrzuty" z monitora mapek tych tras.Tak aby można choć troszkę się zorientować o możliwościach tego programu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Ciekaw jestem tych tras w Twoich okolicach, bo to też i moje okolice :icon_mrgreen: Jako że plik rzeczywiście ogromiasty (jaka wersja jest do ściągnięcia - trial?) mam prośbę abyś wrzucił gdzieś "zrzuty" z monitora mapek tych tras.Tak aby można choć troszkę się zorientować o możliwościach tego programu.pzdr Link powyżej jest do donkey. Full version, całe DVD 4GB. Ale warto. Co do trasek - tak się przedstawia kawałek okolicy - to co pogrubione na zielono to kawałki "widokowe". Jak sam widzisz - nie jest źle... http://i163.photobucket.com/albums/t301/mjaxa1/traski.jpg Generalnie, gdyby nie niemiecki to byłoby idealnie, ale jak się nie ma co się lubi.. :biggrin: Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Będę ściągał :crossy: Ciekawe ile to potrwa :biggrin: Większość z tych "zielonych" to już znam. Ale znam też parę kawałków których tu nie ma :clap: (może dlatego że są na zakazie? :icon_mrgreen: )Jeżeli ktoś nie zna tych stron to na pewno przyda się mu taka mapka.Fajny efekt można osiągnąć porównując (nakładając) te mapki z MOTORRADa na fotki z http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htmSpróbuj bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Tak gwoli ścisłości - ja będę tego używał do planowania tras za granicą. W okolicy to wolę po swojemu - na czuja i na wspomnienia - kiedyś dużo po górach chodziłem.. Powodzenia! Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Myślę że bardzo dobrą mapką jest http://www.viamichelin.com/viamichelin/int.../MaHomePage.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi