mahermnih1 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam wczoraj wymieniłem na nowy mój tłok na którym przyspawało pierścienie Wyjechałem przetestować moto jade 50 m a tu nagle prysk cos brzęknęło w silnikuRozkręciłem cylinder a tu dwa pierscienie w kawałkach co to ma być w szoku jestem w dodatku nie mogę ruszyć wałem silnik do rozbiórki omg ale dlaczego tak sie mogło stac ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam wczoraj wymieniłem na nowy mój tłok na którym przyspawało pierścienie Wyjechałem przetestować moto jade 50 m a tu nagle prysk cos brzęknęło w silnikuRozkręciłem cylinder a tu dwa pierscienie w kawałkach co to ma być w szoku jestem w dodatku nie mogę ruszyć wałem silnik do rozbiórki omg ale dlaczego tak sie mogło stac ???? a tłok zamontowałeś SZCZAŁKĄ do wydechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Czy sprawdziłeś luz na zamku pierścieni? Jeśli między końcami włożonego do cylindra pierscienia luz był za mały lub nie było go w ogóle, to w czasie pracy silnika rozszerzający się materiał spowodował zetknięcie końców pierścienia, powstanie naprężeń które doprowadziły do pęknięcia pierścionków. Drobiny mogły wpaść w łożyska wału i go zablokować. Taka jest moja diagnoza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Kurde juz wiem moja wina bo okazało sie nie mi zapinka wpadła do środka silnika nawet nie wiedziałem o tym myślałem że wypadła gdzieś na garaż wziąłem nową zpartoliłem to no ale uczymy sie na błędach :/ szkoda że z takimi konsekwęcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol271990 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Nie włozyło sie szmatki w "dziure" między kartery.Następnym razem tzreba pamiętać :) , ale wiadomo na błędach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 niefart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Pamiętaj jak zawsze zdejmujesz cylinder to wepchaj szmatkę pomiędzy kartery i wtedy nic nie wpadnie do środka i przy okazji się nie nabrudzi ;] POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi