Angus Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Witam, Jak w opisie, przy włączeniu kierunkowskazy, zamiast mrugać, świecą. Ładnie działa lewa i prawa strona z wyjątkiem mrugania. Proszę o informacje czy przyczyną tego nienaturalnego zjawiska jest "przerywacz" czy może jakiś inny mankament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Wow.Nagle ci tak walnęło?Też chyba podejrzewałbym przerywacz w pierwszej kolejności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 A sprawdź czy ci nie stykają kable w "panelu sterowania" światłami :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 no jezeli wszystko ladnie dziala, a nie mryga, to tylko przerywacz. mozesz tam podpiac od auta jakis, jak masz pod reka. pod zaciska 49 - dajesz +, pod zacisk 49a - wyjscie na przelacznik kierunkow, a pod 31 dajesz mase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angus Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Dzięki, sprawdzę ten przerywacz. Z tego co przeczytałem na forum powinien znajdować sie pod lewą pokrywą(tam gdzie akumulator), jak jestem w błędzie proszę o info. A o co chodzi z tymi zaciskami: 49, 49a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 to ozanacza wejście -wyjście z przerywacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Z tego co przeczytałem na forum powinien znajdować sie pod lewą pokrywą(tam gdzie akumulator), jak jestem w błędzie proszę o info. Witam.Przerywacz kierunkowskazów w VT 500 masz przy główce ramy.Jak odkręcisz np. prawą pokrywkę ( http://img62.imageshack.us/my.php?image=img8932mo2.jpg ),to za korkiem wlewowym płynu chłodzącego masz taką czarną kostkę:http://img251.imageshack.us/my.php?image=img8937jq7.jpgTo jest właśnie przerywacz kierunkowskazów.A o co chodzi z tymi zaciskami: 49, 49a ? To są po prostu oznaczenia poszczególnych bolców (są trzy) przerywacza, do których są podłączone kabelki - szary, biało-zielony, ciemnozielony (kolory z VT 500 '85). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transplant Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 A moze sprawdz najpierw polaczenia kabli. Wyjmij zarowki i zobacz czy styki i gniazda nie sa zasniedziale. Najczesciej przyczyna awarii sa blachostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 przeciez wyraznie napisal: Jak w opisie, przy włączeniu kierunkowskazy, zamiast mrugać, świecą. Ładnie działa lewa i prawa strona z wyjątkiem mrugania. to po kiego grzyba to rozbierac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angus Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Dzięki wszystkim za pomoc. Jednak przerywacz był przyczyną, wymieniłem i jest ok.Wydaje mi się, że przerywacz nie jest oryginalny ;), znalazłem tam coś takiego:http://www.magnet.pl/kat1.htmlZ podłączeniem tez coś było pokombinowane(+,L,P - oznaczenia styków na przerywaczu), do "+" podpięty jeden przewód do"L" drugi, "P" nie podpięte., ale skoro tak działa - dla mnie bomba :icon_mrgreen:. Dostępność bez problemu, koszt 11PLN. Podczas wymiany:http://img84.imageshack.us/my.php?image=dsc00052va9.jpg Jeszcze raz dzięki za rady. --PozdrawiamAngus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transplant Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 przeciez wyraznie napisal:to po kiego grzyba to rozbierac?Na grzybach sie nie znam ale temat 2 razy przerabialem w swoim trampku. Przy zasniedzialych gniazdkach w przednich kierunkach nic nie mruga tylko swieci ciaglym swiatlem (slabo ale jednak). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 no bomba to nie jest. miales przerywacz grzalkowy starego typu i zastosowales ponownie starego typu. trzeba sie juz bylo pokusic i elektronika wstawic, u mnie uzywki na zlomie 5 zyla, a nowe w sklepie okolo 20. sprawdz, czy jak dodajesz gazu przy wlaczonych kierunkach, kierunki zaczynaja szybciej migac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angus Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Masz rację, wcześniej chyba nie zwróciłem na to uwagi. Coś mi się wydaję, że będę jeszcze musiał popracować nad tym tematem. --PozdrawiamAngus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi