Skocz do zawartości

Lista ciekawych odcinków tras Polska

Gość filip1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką myśl tylko nie wiem czy w dobrym temacie to piszę.

Może stworzyć ranking lub po prostu listę ciekawych odcinków tras. np jadąć w Polskę zaprojektować tak trasę aby nie jechać głównymi trasami ale ciekawymi krajobrazowo itd.

Każdy ma w swoim rejonie coś ciekawego.

Zainspirował mnie do tego postu powrót z bieszczad parę dni temu do grodziska. Wracałem bocznymi drogami tak spontanicznie a zawsze miałem wrażenie że omijam coś ciekawszego.

Ja przygotuję krótki opis tras nad Bugiem bo tam często śmigam.

nie pierwszy i nie ostatni :biggrin:

zapraszam na przykład - uwaga, reklama :P - tutaj: http://www.moto-magazyn.pl/artykuly/turyst...i_stara_lubovna

będzie więcej :buttrock:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Podobny temat założyłem jakiś czas temu na: http://forum.motocyklistow.pl/Z-dala-od-cy...a-D-t81805.html

A w mojej okolicy polecam:

1. Jawor - Paszowice - Nowa Wieś Mała - Lipa - Bolków

2. Bolków - Wierzchosławice - Pastewnik - Ciechanowice - Wieściszowice - Rędziny - Pisarzowice - Szarocin - Leszczyniec - Ogorzelec - Kowary

3. Kowary - Gruszków - Strużnica - Karpniki - Janowice Wielkie

4. Lubawka - Bukówka - Szczepanów - Miszkowice - Jarkowice - Przełęcz Okraj

5. Sobieszów - Zachełmie - Zachełmie Górne - Przesieka - Borowice - Karpacz Górny

6. Piechowice - Szklarska Poręba - Jakuszyce - Szklarska Poręba - Świeradów Zdrój

7. Jelenia Góra - Dziwiszów - Janochów - Stara Kraśnica - Świerzawa

8. Świerzawa - Sędziszowa - Sokołowiec - Rząśnik - Janówek - Czernica - Strzyżowiec - Pilchowice - Zapora Pilchowicka.

Są to najciekawsze odcinki w mojej okolicy. Masa winkli i piękne widoki. Nawierzchnie w różnym stanie ale w większości km są super.

Zapraszam

Kiedyś leciałem samochodem taką trasą:

Przemyśl-Krasiczyn-Bircza-Tyrawa Wołoska-Sanok

Szczególnie odcinek Tyrawa-Sanok wywarł na mnie niezatarte wspomnienia :-)

TAAAAAKICH serpentyn to jeszcze w życiu nie widziałem.

W przyszłym sezonie muszę to zaliczyć motocyklem.

Nawet na mapie (pf.pl) widać serpentynki....a w automapie, jeżeli ktoś ma to masakra - normalnie wygląda jak sznurek w kieszeni.

niezla jest trasa zywiec - andrychow... ale jesli jedziesz tam pierwszy raz nie polecam swirowac bo niektore zakrety moga zmylic... tzn. wjezdzasz w lagodny luk a na koncu ostry nawrot. poza tym jest nowka nawierzchnia i male natezenie ruchu, niestety droga bardzo waska.

a taki malutki odcinek to ojcow-pieskowa skala, super nawierzchnia i rewelacyjne zakrety.

Edytowane przez Unix

wjezdzasz w lagodny luk a na koncu ostry nawrot.

Dokładnie jest tak samo na tej trasie do Sanoka.... w naszej astrze hamulce tak się zagrzały w pewnym momencie, że ich brakowało. Wtedy przypomniało mi się, że przecież można silnikiem hamowac :-).

Muszę się nadchodzącego lata tam koniecznie wybrać.

• 2 tygodnie później...

Kiedyś leciałem samochodem taką trasą:

Przemyśl-Krasiczyn-Bircza-Tyrawa Wołoska-Sanok

Szczególnie odcinek Tyrawa-Sanok wywarł na mnie niezatarte wspomnienia :-)

TAAAAAKICH serpentyn to jeszcze w życiu nie widziałem.

W przyszłym sezonie muszę to zaliczyć motocyklem.

Nawet na mapie (pf.pl) widać serpentynki....a w automapie, jeżeli ktoś ma to masakra - normalnie wygląda jak sznurek w kieszeni.

ehhhh, milo powspominac, ja tą trase juz zaliczylem w sumie 3 razy,

cos pieknego, za kazdym razem szybciej i ostrzej :crossy:

namet moje male CB daje ekstra frajde.

Na wisone powtorka z rozrywki i bieszzcady po raz kolejny....