Gość filip1 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Mam taką myśl tylko nie wiem czy w dobrym temacie to piszę.Może stworzyć ranking lub po prostu listę ciekawych odcinków tras. np jadąć w Polskę zaprojektować tak trasę aby nie jechać głównymi trasami ale ciekawymi krajobrazowo itd.Każdy ma w swoim rejonie coś ciekawego. Zainspirował mnie do tego postu powrót z bieszczad parę dni temu do grodziska. Wracałem bocznymi drogami tak spontanicznie a zawsze miałem wrażenie że omijam coś ciekawszego.Ja przygotuję krótki opis tras nad Bugiem bo tam często śmigam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 nie pierwszy i nie ostatni :biggrin:zapraszam na przykład - uwaga, reklama :P - tutaj: http://www.moto-magazyn.pl/artykuly/turyst...i_stara_lubovnabędzie więcej :buttrock: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Dawajcie, dawajcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Podobny temat założyłem jakiś czas temu na: http://forum.motocyklistow.pl/Z-dala-od-cy...a-D-t81805.html A w mojej okolicy polecam:1. Jawor - Paszowice - Nowa Wieś Mała - Lipa - Bolków2. Bolków - Wierzchosławice - Pastewnik - Ciechanowice - Wieściszowice - Rędziny - Pisarzowice - Szarocin - Leszczyniec - Ogorzelec - Kowary3. Kowary - Gruszków - Strużnica - Karpniki - Janowice Wielkie4. Lubawka - Bukówka - Szczepanów - Miszkowice - Jarkowice - Przełęcz Okraj5. Sobieszów - Zachełmie - Zachełmie Górne - Przesieka - Borowice - Karpacz Górny6. Piechowice - Szklarska Poręba - Jakuszyce - Szklarska Poręba - Świeradów Zdrój7. Jelenia Góra - Dziwiszów - Janochów - Stara Kraśnica - Świerzawa8. Świerzawa - Sędziszowa - Sokołowiec - Rząśnik - Janówek - Czernica - Strzyżowiec - Pilchowice - Zapora Pilchowicka.Są to najciekawsze odcinki w mojej okolicy. Masa winkli i piękne widoki. Nawierzchnie w różnym stanie ale w większości km są super.Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Kiedyś leciałem samochodem taką trasą:Przemyśl-Krasiczyn-Bircza-Tyrawa Wołoska-Sanok Szczególnie odcinek Tyrawa-Sanok wywarł na mnie niezatarte wspomnienia :-)TAAAAAKICH serpentyn to jeszcze w życiu nie widziałem. W przyszłym sezonie muszę to zaliczyć motocyklem.Nawet na mapie (pf.pl) widać serpentynki....a w automapie, jeżeli ktoś ma to masakra - normalnie wygląda jak sznurek w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) niezla jest trasa zywiec - andrychow... ale jesli jedziesz tam pierwszy raz nie polecam swirowac bo niektore zakrety moga zmylic... tzn. wjezdzasz w lagodny luk a na koncu ostry nawrot. poza tym jest nowka nawierzchnia i male natezenie ruchu, niestety droga bardzo waska. a taki malutki odcinek to ojcow-pieskowa skala, super nawierzchnia i rewelacyjne zakrety. Edytowane 11 Października 2007 przez Unix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 wjezdzasz w lagodny luk a na koncu ostry nawrot. Dokładnie jest tak samo na tej trasie do Sanoka.... w naszej astrze hamulce tak się zagrzały w pewnym momencie, że ich brakowało. Wtedy przypomniało mi się, że przecież można silnikiem hamowac :-). Muszę się nadchodzącego lata tam koniecznie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Fajna trasa jest tez z Jarosławia przez Pruchnik i dalej przez nienadową na Bircze i dalej w Bieszczady a szczególnie nad j.solińskie boska trasa na motocykl <bo same zakręty i serpętyny> i cudne widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Kiedyś leciałem samochodem taką trasą:Przemyśl-Krasiczyn-Bircza-Tyrawa Wołoska-Sanok Szczególnie odcinek Tyrawa-Sanok wywarł na mnie niezatarte wspomnienia :-)TAAAAAKICH serpentyn to jeszcze w życiu nie widziałem. W przyszłym sezonie muszę to zaliczyć motocyklem.Nawet na mapie (pf.pl) widać serpentynki....a w automapie, jeżeli ktoś ma to masakra - normalnie wygląda jak sznurek w kieszeni. ehhhh, milo powspominac, ja tą trase juz zaliczylem w sumie 3 razy, cos pieknego, za kazdym razem szybciej i ostrzej :crossy: namet moje male CB daje ekstra frajde.Na wisone powtorka z rozrywki i bieszzcady po raz kolejny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi