Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Października 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Jo, na butelce są takowe szyfry:En-JeeProducent - TenziSkarbimierzyce 2272-002 Dołuje091 81 47 140 Dodam, że po użyciu tej chemii trzeba wszystko bardzo solidnie zmyć, bo zostaje nalot matowy. A na koniec i tak warto przepolerować wszystko AutoMaxem etc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROUTE 66 RIDER Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 O Jezuniu, już mnie paluchy bolą - jutro CHEMIA!!!!!! :) SZEROKOŚCI,Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Chromy w swoim moto czyszczę pastą ALUCHROM kupioną w sklepie motoryzacyjnym.Szprych jeszcze na glanc nie polerowałem,ale myślę że chyba najlepsze będą:sześciopak browca,pasta Tempowąskie szmatki i dużo czasu :D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Ja stosuje tylko szmpon samochodowy, ale mam wał i felgi aluminiowe nie ma więc co za bardzo się brudzić. ;) Ta odrobina syfu z klocków to pestka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Środki chemiczne, co to wszystko same robią, stosuję ostrożnie. Do wymycia mocno zabrudzonych elementów, kilka razy, zaraz po kupieniu motocykla, stosowałem jakiś niemiecki, rozcieńczony płyn do mycia silników. Po spłukaniu i wytarciu do sucha wszystko (oprócz siedzeń i czarnych elementów chropowatych) nacieram Plastmalem. To samo robię ze szprychami ale tu niestety, tak jak wcześniej było pisane, co jakiś czas szmatka i jedziem :clap: . Zakamarki i miejsca styku szprych wymagają sporo czasu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzber Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Chromy w swoim moto czyszczę pastą ALUCHROM kupioną w sklepie motoryzacyjnym.Szprych jeszcze na glanc nie polerowałem,ale myślę że chyba najlepsze będą:sześciopak browca,pasta Tempowąskie szmatki i dużo czasu :buttrock: pozdr. Masz rację, chemia chemią ale browara nic nie zastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Gorzej tylko jak sie nie ma gdzie postawic moto i jechac ze szmateczkami...Pod chmurka zimno i co chwila pada... w garazu pod budynkiem gowno widac(slabe swiatlo) no i sasiedzi zaraz morde drzec beda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 No to Belgu zostaje Ci tylko browar :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 płyn do mycia silników + myjka mamy XXI wiek :] Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzber Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 płyn do mycia silników + myjka mamy XXI wiek :] .... a tak konkretnie, to jaki płyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 np. K2 Akra Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 np. K2 Akradokładnie, też go polecam. nie mam w prawdzie chromów i polerek ale wszelki syf z klocków, smaru łańcuchowego itp pięknie schodzi. Spryskujesz zostawiasz na ileśtam minut później spłukiwanie, najlepiej myjką ciśnieniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 dokładnie, też go polecam. nie mam w prawdzie chromów i polerek ale wszelki syf z klocków, smaru łańcuchowego itp pięknie schodzi. Spryskujesz zostawiasz na ileśtam minut później spłukiwanie, najlepiej myjką ciśnieniową. Z tymi myjkami ciśnieniowymi to bym uważał,bo woda pod wysokim ciśnieniem wchodzi do łożysk do łańcucha pod O i X ringi oraz do wielu elementów elektrycznych itp. pozdr Masz rację, chemia chemią ale browara nic nie zastąpi Zwłaszcza browara własnej produkcji. Właśnie go spożywam GUL GUL i MNIAM MNIAM ;) ;) :icon_razz: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzber Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Zwłaszcza browara własnej produkcji. Właśnie go spożywam GUL GUL i MNIAM MNIAM :banghead: :D :eek: pozdr Noooo... tu mnie mocno zaciekawiłeś, chyba bardziej niż środkiem do czyszczenia szprych :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) np. K2 Akra sprawdzałem ostatnio, nie zeszło. Natomiast dziś zakupiłem te "sciereczki" o których pisałem wcześniej. Owszem, nazywa sie to ściereczka z wełny metalicznej ale w rzeczywistości są to takie rolki, pakowane po 9 szt. dostępne w Nomi z wełny metalicznej. i jak to działa? z ciekawości szybko pobiegłem do motocykla sprawdzić i... i wystarczy raz przejechać! schodzi brud z klocków i cała reszta! RAZ! nie trzeć a normalnie delikatnie przejechać. Jak dla mnie rewelacja. W tygodniu zabieram sie do czyszczenia. Sprawdziłem również czy nie rysuje delikatniejszego chromu... nie rysuje! jest świetna na elementy zaśniedziałe, naloty rdzy których nie da sie usunąć szmatką, kropki asfaltu, przebarwienia. Dzięki swojej budowie możemy wyczyścić miejsca gdzie nie da sie dotrzeć szmatką, gdyż włukna wchodzą wszędzie! w zagłębienia, otwory itd. Świętnie (u mnie) czyści również stopnione buty na wydechach :-) a wygląda TAK!http://venus.wsb-nlu.edu.pl/~mgargas/AC/welna.jpg polecam. Edytowane 14 Października 2007 przez mikgar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi