profaner Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 Sa takie fajne lutownice do kupienie... w sumie dosc tanie gazowe na gaz do zapalniczek maja kalibrowane dysze dosc waski plomien i calkiem niezla temperature plomienia!Sprzet mozna nawet kupic w supermarkecie(choc srednio to wyglada z ich jakoscia) wiem ze na alegro sa dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 Opalarka da Ci temperaturę na cały element i wtedy będzie lipa. Palnikiem potrafię rozgrzać punktowo to co mnie interesuje, trzeba tylko uważać. Co do buraków Pipcyk, to spotykam się z tym na codzieć. 20% napraw to poprawianie po paprakach :-(. Z tego żyję, hehehe POzdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gagee Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 WD skończyło się, klucz-samorubę wygiąłem, ale tę zasraną śrubę odkręciłem; jutro będe czyścił wszystko :D .A czy korek (14) juz odkręciłeś? tak odkręciłem, był na płaski śrubokręt już z lekka wyrobiony; a jak się ucieszyłem gdy udało mi się go odkręcić - myślałem, że to ta prowadniczka, a tu.... :D dzięki.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 5 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2004 hahahah ktos napisal ze metal po nagrzaniu zmniejsza swoja objetosc widze ze z fizyki mieliscie 1- hahahah nawet dziecko z podstawowki wie ze metal po nagrzaniu zwieksza swoja objetosc ktos slusznie napisal ze sie grzeje element w ktorym jest gwint poniewaz po nagzraniu zwieksza sie i luzuje troszke srube choc i ta sie nagrzewa ale niezawsze jest to wykonalne . Ja w mojej ecie nie zmienialem oleju watpie aby poprzedni wlasciciele to robili i jak narazie tlumi ok wiec nie bede sie z tym bawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Stycznia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 hahahah ktos napisal ze metal po nagrzaniu zmniejsza swoja objetosc widze ze z fizyki mieliscie 1- hahahah nawet dziecko z podstawowki wie ze metal po nagrzaniu zwieksza swoja objetosc ktos slusznie napisal ze sie grzeje element w ktorym jest gwint poniewaz po nagzraniu zwieksza sie i luzuje troszke srube choc i ta sie nagrzewa ale niezawsze jest to wykonalne . Czołem kolego. Tak się składa' date=' że ten nieuk z fizyki na 1- to ja :oops: Na swoje usprawiedliwienie mogę zadać Ci tylko jedno pytanie - czy wiesz co to takiego "czeski błąd". Jeśli tak, to OK, jeśli nie, to też OK, bo to już nie mój problem :banghead: Zresztą nieważne, Thors już killka miesięcy temu zwrócił uwagę, że pomyliłem sie podczas pisania (pewnie jak zwykle myślałem o czymś innym) :banghead: Ja w mojej ecie nie zmienialem oleju watpie aby poprzedni wlasciciele to robili i jak narazie tlumi ok wiec nie bede sie z tym bawil Czy są już chętni na zakup? :banghead: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 hahahah ktos napisal ze metal po nagrzaniu zmniejsza swoja objetosc widze ze z fizyki mieliscie 1- hahahah nawet dziecko z podstawowki wie ze metal po nagrzaniu zwieksza swoja objetosc ktos slusznie napisal ze sie grzeje element w ktorym jest gwint poniewaz po nagzraniu zwieksza sie i luzuje troszke srube choc i ta sie nagrzewa ale niezawsze jest to wykonalne . Ja w mojej ecie nie zmienialem oleju watpie aby poprzedni wlasciciele to robili i jak narazie tlumi ok wiec nie bede sie z tym bawil A tu się kolego akurat mylisz :banghead: . Są różne szkoły odkręcania zardzewiałych śrub.Jedna z nich polega właśnie na szybkim ogrzaniu śruby. Rozszerzający się materiał śruby zgniata warstwę tlenków pomiędzy śrubą a gwintem. Po ostygnięciu takie połączenie jest łatwiej penetrowane przez preparaty typu WD40 i najczęściej po takich zabiegach śrubę daje się wykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 no tak ale nie napisalem ze maetal sie kurczy pod wplywem wysokiej temperatury :banghead: z tym odkrecaniem na goraco to moze i racja nie probowalem ale pisac ze metal kurczy sie pod wplywem wysokiej temperatury to moze dziecko z podstawowki a nie ktos dorosly :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Fakt , pogubiłem się. Miąłem na myśli co innego pisząc ten post :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi