Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam moto (oczywiście enduro) mam przeznaczone 6tyś zł

przeznaczenie: hmmm no właśnie z tym jest problem bo moim poprzednim moto(aprilia rx) latałem po lesie, torze a także po ulicach... i tak właśnie by zostało bo niestety mam kawałek drogi do terenu...

zastanawiałem sie nad KLX 250 99r.. model który chce kupić nie ma ups'a ;/ słyszałem, że to przyczyna wersji szosowej;/ i mam dylemat...

Znacie może wady i zalety tego moto?

Nie ma on za dużo mocy ale przesiadka z 70ccm moto chyba ... zrobi różnice

Jeżeli nie ten to co polecacie w cenie 6000zł ... może być hard enduro ważne, że rejestrować można pojemość do 250ccm no i lepiej jak 4T... będzie...

Pozdro i dzięki za odpowiedz

Ja mam wersje R i nie mam upsów. Klx na 2 moto w sam raz :icon_mrgreen: Co do wad to istnije możliwośc przytarcia sie silnika przy dłuższej pracy pod np stromą górke ale można sobie z tym poradzić. A dr do klx to krowa :crossy:

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Ja mam wersje R i nie mam upsów. Klx na 2 moto w sam raz :wink: Co do wad to istnije możliwośc przytarcia sie silnika przy dłuższej pracy pod np stromą górke ale można sobie z tym poradzić. A dr do klx to krowa :wink:

tzn jak przytarcia silnika ? nie smaruje go dobrze? jak z Tym sobie poradzić mam na oku jednego klx'a

taki :

wersja KLX 250 e

hmm.. R pewnie bardziej wypaśna jest... ;/

no ale hmm chyba i ten daje rade???

zastanawiam sie także nad APRILIĄ RX 125... co sądzicie o niej:?

KLX.. jak z częściami?? nie ma problemu z częściami jak z utrzymaniem moto KAMSEL?? :D

Edytowane przez pavel-rx

Podstawowe częsci znajdziesz nie mal że wszędzie. Poprostu take przechyłypowodują niedosmarowanie. Słyszałem że zaślepja się odme i dolewa troche więcej oleju ale nie wiem jak to do końca opwinno być mi sie jeszcze nie zdażyło, bo naprawde trzeba isę postarać żeby tak zrobić :D A co do tego klx to wersja drogowa, widziałem kiedyś na allegro ją :wink: Klx zaleznie od stylu jazdy 4,5-7 spali tzn mi nie wiem jak innym :wink:

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Tak,to jak najbardziej prawda. Jesli kupisz sprzed typu KX,CR,YZ to bardzo czesto robi sie remonty. Jesli to Twój pierwszy motor kup DT albo KMXa,duzo czesci,dosc mocny sprzed i remonty robi sie co 2-3 sezony zaleznie od tego jak jezdzisz.No chyba ze masz duzo kasy i stac Cie na utrzymanie crossa wtedy smiało mozesz brac:). A jaki fundusz masz na motocykl?

jak komarem to sie jeździ DR125.

Zawodnik to może i zmieni 2 razy na sezon jeśli tak dużo jeździ.

U mnie w mieście mamy z 8 fulli, już pomijam CRF-y , ale goście wcześniej i na 2T jeździli. Jeszcze qrwa żaden tłoku 2 razy w sezonie nie wymieniał.

A jeździ sie znowu też nie mało. Masz poparte swoje wywody wiedzą teoretyczną czy praktyczną (jak ja) ?

Wracajac do tego moto ma byc zarejestrowane ale nie na dwie osoby tylko zeby mialo mozliwosc domontowania stopek dla pasazera [ w koncu trzeba gdzies dziewczyna zabrac nie ?:) ] No wiec czego mam szukac w koncu Kata jakiegos czy Suzu? A Wr-ki nie polecacie? za jakim rocznikiem sie ogladac do 12 tys. bo wiem ze moze byc np 2004 alle moto zjechane albo 2000 ale moto stan idealny ;D Wiec tak w ogole na co zwracac uwage kupujac ? ;>

HondaCR

Mój kumpel ma taki Husqe. Jak narazie nie ma z nią większych problemów poza akumulatorem. Wadą według mnie jest w niej brak kopki, w cieżkim terenie jak akumulatorek zawodzi przydała by się naprawde. Motorek ogólnie bardzo wporządku. Także jak by stan techniczny był OK to brał bym bez zastanowienia.

witam.

czy ktos z Was zna/widzial/slyszal/dotykal... tych katow:

http://allegro.pl/item357145534_ktm_620_lc...xr_exc_drz.html

http://allegro.pl/item357145534_ktm_620_lc...xr_exc_drz.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M741082

ogolnie to podjar na lc4 zlapalem....help!

Edytowane przez michur

Wracajac do tego moto ma byc zarejestrowane ale nie na dwie osoby tylko zeby mialo mozliwosc domontowania stopek dla pasazera [ w koncu trzeba gdzies dziewczyna zabrac nie ? ] No wiec czego mam szukac w koncu Kata jakiegos czy Suzu? A Wr-ki nie polecacie? za jakim rocznikiem sie ogladac do 12 tys. bo wiem ze moze byc np 2004 alle moto zjechane albo 2000 ale moto stan idealny ;D Wiec tak w ogole na co zwracac uwage kupujac ? ;>

DRZ400 jak najbardziej.

Ja WR polecam, ale chcesz 250 czy 4** ?

jak komarem to sie jeździ DR125.

Zawodnik to może i zmieni 2 razy na sezon jeśli tak dużo jeździ.

U mnie w mieście mamy z 8 fulli, już pomijam CRF-y , ale goście wcześniej i na 2T jeździli. Jeszcze qrwa żaden tłoku 2 razy w sezonie nie wymieniał.

A jeździ sie znowu też nie mało. Masz poparte swoje wywody wiedzą teoretyczną czy praktyczną (jak ja) ?

No jak uwazasz.Twoi koledzy moga nawet raz na 10 lat tłok wymieniac,h*j mnie to interesuje. Ja wiem swoje,gadałem z niejednymi kolesiami którzy smigają na wyczynach i mają troche wiecej w bani niz Ty.