urban Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam.Wojny nie będzie.Zmieniony osprzęt: fimic i turbo ARL oraz program. To nie są według mnie duże zmiany i nie ingerują w silnik, ale to moje zdanie.Na potwierdzenie, by nie być gołosłowny link do wykresu http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=4550 Pozdrawiam Pełen szacun! :icon_mrgreen: Moc jak widać ogromna. Ale podstawa to program, a silniczki PD są bardzo podatne na tego typu zmiany:) Co do żywotności to pewnie pochodzi, troszeczke, bo ogólnie silniki z pompotryskiwaczami są bardzo wytrzymałe, jezeli się o nie dba. A znajać życie, to pewnie spalanie diesla spadło, lub pozostało na stałym poziomie?? A prównanie z jazdy na tym silniku?? Bo to prawie jeszcze jeden taki silnik:) (76KM więcej!!) Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Cytat(mrymek @ 19.05.2008 - 20:08) * Witam.Wojny nie będzie.Zmieniony osprzęt: fimic i turbo ARL oraz program. To nie są według mnie duże zmiany i nie ingerują w silnik, ale to moje zdanie.Na potwierdzenie, by nie być gołosłowny link do wykresu http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=4550 Pozdrawiam Pełen szacun! notworthy.gif Moc jak widać ogromna. Ale podstawa to program, a silniczki PD są bardzo podatne na tego typu zmiany:) Co do żywotności to pewnie pochodzi, troszeczke, bo ogólnie silniki z pompotryskiwaczami są bardzo wytrzymałe, jezeli się o nie dba. A znajać życie, to pewnie spalanie diesla spadło, lub pozostało na stałym poziomie?? A prównanie z jazdy na tym silniku?? Bo to prawie jeszcze jeden taki silnik:) (76KM więcej!!) Pozdrawiamurban Zgadza się. Dlatego wielki pokłon dla CompSportu z Bielska, jednej z dwóch najlepszych w kraju firm robiących silniki VAGa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Audi 80 B4 1.9 TDI 90KM rok '94, przebieg 351tys (prawdziwego) i wciąż do przodu, pali zawsze bez problemów. I najlepsze, że blacha podąża swoja trwałością tak samo jak silnik....Takich aut już chyba nigdy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 tak wlasnie myslalem, nie tuningowane diesle padaja jak muchy to z takim to jak z jajeczkiem ;) Tylko Vpowerek + masa uszlachetniaczy :) :buttrock: :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek :) Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Oj janciownik bardzo dużo, na pewno.A Ty to mechanik :flesje: :wink: :buttrock: Tylko Vpowerek + masa uszlachetniaczy :icon_evil: :buttrock: :) ;) ekspert się znalazł od uszlachetniaczy, spuść olej wlej ceramizer, będzie lżejszy mniejsze opory i większa moc ;) może frytki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 ekspert się znalazł od uszlachetniaczy, spuść olej wlej ceramizer, będzie lżejszy mniejsze opory i większa moc :wink: może frytki do tego? Achhh ta kobieca zadziorność :banghead: :lalag: Nie chcesz skorzystać z przejażdżki na prawdziwym motocyklu? :banghead: :wink: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedron Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mój TDI ma teraz 237 tkm i jak do tej pory jest super. Oleju nie dolewam od wymiany do wymiany.Po zmianie programu pali odrobinę mniej albo tyle samo co wcześniej, a kuni i Nm trochę więcej :) http://www.seat-racing.pl/forum/viewtopic....8108&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 biedron, ten link nie chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedron Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 biedron, ten link nie chodzi! już poprawiamhttp://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c66bb33335cba4e5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Dzięki. Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ostatnio miałem okazje z kumplem jechać przez Polskę Audikiem b4 1.9 TDI z przebiegiem ponad 500tyś.km i jak na ten silnik to zbierał się ładnie może był już po remoncie ale tego to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Moze to nie bedzie o TDI ale mam pytanko do wlascicieli silnikow 1.7TD (silnik isuzu montowany m.i.n. w astrach) http://astra.autokacik.pl/silniki.html#1782km jak z awaryjnoscia tych silnikow? były jakies słabe punkty? itp. dzieki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 nie można go przegrzać Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Moze to nie bedzie o TDI ale mam pytanko do wlascicieli silnikow 1.7TD (silnik isuzu montowany m.i.n. w astrach) http://astra.autokacik.pl/silniki.html#1782km jak z awaryjnoscia tych silnikow? były jakies słabe punkty? itp. dzieki :rolleyes: Bardzo dobre silniki. Miałem Vectrę z tym silnikiem i byłem super zadowolony. Znajomy miał Astrę i też był bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A jak ze spalaniem? mozna lac do niego "olej po frytkach" czy lepiej nie ryzykowac? jak znosi chip tjuning?(i o ile mozna podniesc moc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi