RudyXJ Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Yosarian a jak wygląda wg. Ciebie porównanie V70ątki z A6tką C4 , chodzi mi od strony techniacznej, bo z zewnątrz oba ładne ,tylko volvo wnętrze ma troche antyczne... Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Więc jeszcze raz : co sądzicie o Audi A6 C4 2.5TDI 140KM Mój ojciec ma właśnie audi A6 2.5 TDI 140 KM z 1995roku w sedanie. Silnik bajka, spala mniej niż mój 1.9tdi w seacie ibizie. Bardzo mi się podoba jazda tym autem. Gdy przekroczysz 2,5tys obr/min zaczyna się jazda. Przejechaliśmy nim ok 100tys KM a na zegarach jest 270tys km i nawet kropelki oleju nie ma na silniku. Nie poci się, nie bierze oleju. Powiem krótko, silnik rewelacyjny. Miałem taki silniczek w Ibizie z 2004 roku. Wersja 100 konna. Więc do tego samochodu była to rewelacja, na prawdę potężny kop momentu rozpędzał autko bardzo solidnie. Co prawda hałaśliwe te silniki jak cholera, ale spalanie i frajda z jazdy są na najwyższym poziomie icon_biggrin.gif Do trwałości nie mam zdania bo kupiłem z przebiegiem 20 tysięcy a sprzedałem z przebiegiem 34 tysięcy - przez ten czas bez awarii, w mrozy palił od razu, ogólnie kupiłbym samochód jeszcze raz z takim silnikiem ale niestety nie już Ibizę wink.gif Ja mam ibizę z silnikiem 1.9 TDI 101KM z tym, że zrobiłem jej chipa tuning i teraz mam 136KM i 320Nm.No i powiem wam, że teraz to ona się jakoś zbiera. Spalanie praktycznie takie same, może o drobinkę większe gdy mocniej przyciskam niż przed chipem. Jak jeżdżę normalnie to tak spalanie tak jak przed chipem. Przejechałem swoją ok 60tys km i żadnej awarii związanej z silnikiem,czego nie mogę powiedzieć o reszcie podzespołów. Mam obecnie ok 160 tys km przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas27 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A możesz Hellboy powiedzieć co ci się w tej Ibizie konkretnie posypało? (z tej reszty podzespołów)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Ogólnie Ibiza z tym silniczkiem to bardzo fajne autko, ale strasznie tandetne i twarde - co kto lubi. Jak dla mnie w dalsze trasy to porażka jazda tym samochodem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A możesz Hellboy powiedzieć co ci się w tej Ibizie konkretnie posypało? (z tej reszty podzespołów)??? wypunktuje kolejno:1.łożyska tylnych piast2.skrzynia biegów a co za tym idzie musiałem wymienić sprzęgło bo olej ze skrzyni je zalał3.po przebiegu 20 tys ponownie łożysko, ale myślę,że było wadliwe4.dwa razy robiłem zawieszenie tzn, wszystkie tuleje wahaczy przednich(dla porównania we wcześniejszych autach nie robiłem ani razu przy tym samym przebiegu, a trasy te same)5.przegub wewnętrzny, porażka.(osłony gumowe były całe, zepsuł się bo się zepsuł)6.podnośniki szyb. No i tu totalne przegięcie. W tych autach pękają plastikowe uchwyty trzymające szybę i nie można ich dokupić osobno, trzeba kupić całą blachę z prowadnicami. Brak mi słów, normalne naciąganie ludzi. Jak mi się coś przypomni to dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A ma ktoś doświadczenie z Touran'em z tym silnikiem (1.9TDI 105KM)?Czy może lepiej Zafirę z dieslem? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 vw z 1.9 na pompowtryskiwaczach to bym w ciemno brał. i tak nie odroznia sie niczym wiecej poza budą, płyta podłogowa jezdzi juz w kilku innych modelach grupy vw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 vw z 1.9 na pompowtryskiwaczach to bym w ciemno brał. Ja mam Passata 1.9 TDI 115 KM na pompowtryskiwaczach Dobry silnik .. tylko trzeba o niego dbać .. odpowiedni olej (norma 505.01) + ON z dobrej stacji a autko odwdzięcza sie bezproblemowym działaniem i niskim spalaniem .. przy spokojnej jeździe na trasie można zejśc nawet poniżej 5L .. a w miescie to 6L nie jest kiepskim wynikiem. Narazie bez wiekszych napraw .. ale szłyszę juz powoli że w lewym kole łożysko mi stuka .. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek :) Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dobry silnik .. tylko trzeba o niego dbać .. odpowiedni olej (norma 505.01) + ON z dobrej stacji a autko odwdzięcza sie bezproblemowym działaniem i niskim spalaniem .. sorry ale sama norma 505.01 jest "gówno warta", bo nawet największy syfiasty mineralny używany do starego LT, który bierze szklankę na 100km, ma taką normę. jakość olejów jest inaczej oznaczana, ale o tym chyba były już tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 sorry ale sama norma 505.01 jest "gówno warta", bo nawet największy syfiasty mineralny używany do starego LT, który bierze szklankę na 100km, ma taką normę. jakość olejów jest inaczej oznaczana, ale o tym chyba były już tematy.następna męska 4umowiczka :lalag: żarcik orzeszku żarcik ... a jak z porównaniem v70 vs a6 c4 , oba w tdi 140 r5 Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) a jak z porównaniem v70 vs a6 c4 , oba w tdi 140 r5 Z tego co się orientuję to w VOLVO jest 5-cio biegowa skrzynia biegów. VOLVO to porządne auto, mój brat miał 850-tkę i dwa lata przejeździł bez żadnych usterek, mój ojciec miał s90 i 3 lata użytkowania bez problemu dopóki nie przerobił go na gaz :biggrin: . Obecnie ma A6 i też jest zadowolony, AUDI ma więcej miejsca w środku. Kup ten który będzie w lepszym stanie. Na korzyść AUDI przemawia 6-cio biegowa skrzynia biegów no i to że będzie je łatwiej sprzedać. Edytowane 2 Października 2008 przez HELLBOY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 02.10.2008 - 18:05 ale jaja ... :biggrin: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Volvo w starszych rocznikach ma zazwyczaj bogatsze wnętrze (więcej poduszek i klimę automatyczną chyba zawsze). Jeśli chodzi o mechanikę to nie wiem, ale pod tym względem Audi do mnie bardziej przemawia :icon_twisted: Zależy jaki chcesz rok, bo jeśli celujesz w starsze - to A6 zamiast 850, a nowsze to V70, ale to tylko moja subiektywna opinia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 orzeszek nikt normalny nie zaleje pompowtrysków mineralnym syfem:) mi norma 505.01 w zupełnosci wystarczyła do zakupu olejuuu:) zresztą przezuciłem sie teraz na olej z normą 507.01 w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 orzeszek nikt normalny nie zaleje pompowtrysków mineralnym syfem:) mi norma 505.01 w zupełnosci wystarczyła do zakupu olejuuu:) zresztą przezuciłem sie teraz na olej z normą 507.01 w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej. Nikt? Mojego bardzo dobrego kolegi kuzyn z tatusiem zaalali 530D minerałem i rozpie*dolili silnik :) Teraz zasuwa dalej na takim kupionym z giełdy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi