Dr. Barney Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 WitajciePlanuje kupno Simsona s51. Chciałbym się Was poradzić na co mam zwrócić uwagę przy że tak powiem weryfikacji różnych moto. Aby z posród wszystkich które obejże wybrac najlepszy i w najlepszym stanie.... 8) 8) 8) 8) 8) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 Przedewszystkim zwroc uwage na numery i komplet dokumetow !!Potem:rama (czy nie spawana i ni epeknieta)kola (moga swiadczyc o jakims lekkim dzwonie)hamulcei jak chodzi (praca silnia)kiedy byl robiony remat i co bylo wymienianeczy jest zrobiony szlif To sa rzeczy na ktore ja bym zwrucil uwage (ale znajac zycie zaraz przyjda "expreci" ktorzy mnie wysmieja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 no wlasnie posluchaj czy na biegu jalowym rowno chodzi, przejedz sie zobacz czy biegi nie wyskakuja, i czy dzialaja swiatla, kierunki , w S51 jest klakson ? Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 w S51 jest klakson ?Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 sprawdz czy licznik dziala zobacz na przebieg. Zapytaj sie czy mial robiony remont, ile km od remontu, jesli przebieg ma wiekszy niz 20000 to daj sobie spokoj-chyba ze cena jest niska. Sprawdz czy sprzeglo nie ciagnie, choc to akurat moze byc kwestia regulacji. Wrzuc jednynke na zgaszonym silniku i sprobuj go popchnac, powinien zablokowac kolo, jesli nie to znaczy ze ma conajmniej cylinder do szlifu. Sprawdz tez rame, jak mowil m16 czy nie popekana/spawana, jak juz chcesz b. dokladnie to sprawdz tez zbierznosc kół (czy nie masz dwusladu przypadniem 8) ) Jesli jestes gorliwy mozesz zobaczyc luzy na łożyskach kol, czy boczki i bak nie byly szpachlowane itp., spojrz tez czy obrecze, i szprych nie sa krzywe i zardzewiale, czy ktos kopniaka nie spawal itp. Zorientuj sie tez czy ma osprzet orginalny, czyli lampy, przelaczniki, manteki, dzwignie itp. Mowie o tym wszystkim bo moj kolega ostatnio sprzedal simsona runie za 1000 zł -jedyne co bylo nowe to wał. reszta od jakies hondy(tylny plastik) stelli i innych ogarów. wygladał tragicznie, malowany pistoletem ale tez bardzo brzydko, pozatym rama krzywa i bicie kol w 8. Wiec uwazaj na cwaniakow Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 Może sie ze mną nie zgodzicie, ale moim zdaniem jeśli kupuje się pierwsze moto to najlepiej wziąć kumpla który ma juz motor ( najlepiej taki sam model ). JA też myślałem że " a tam znam sie to nie potrzebuje nikogo, sam ocenie stan" i miałem szczęście bo kupowałem od kumpla motor w zajebistym stanie, bo naprawdę łatwo było mi wcisnąć żęcha ( nie mogłem nic dla siebie znaleźć i byłem w depresji :D ). I nie myślcie że sie znacie tylko berzcie kogś kto będzie mógł obiektywnie ocenić maszynę i zna jego najczęstsze wady. No i to by było na tyle 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 Chcesz to na mojej stronce jest "artykul" :D kupno motorka mojego autorstwa. www.motorki.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Barney Opublikowano 10 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 rozek wspomiał o najczęstszych wadach maszyn. chciałbym się w związku z tym zapytać jakie są najczestrze wady w Simsonach s51... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 rozek wspomiał o najczęstszych wadach maszyn. chciałbym się w związku z tym zapytać jakie są najczestrze wady w Simsonach s51... pzdr Akurat w simsonie nie ma jakis szczegolnych wad czy odstepstw od normy. Jedynie centralna nozka sie wyrabia i "obniza pojazd" po dluzszym czasie. Jesli koles dba o Simsona to nie powinien miec zadnych wiekszych wad. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi