Skocz do zawartości

Podstawy jazdy Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz sie szybko nawrucić to najlepiej :

Siedzieć na moto , przesunąć sie lekko w tył , strzelić mu ze sprzęgła na 1 , automatycznie ci przód moto idzie w górę , jak moto jest w górze to szarpnąć w jedną strone i moto sie obraca ;p tylko trzeba potrenować xD

Wczoraj obrócić go obróciłem, ale mi potem spod dupy wyjechał i mimo handbaru obejma od klamki sprzęgła złamana :cool:

Znajdź sobie bardzo małe wzniesieni lub górke z najazdem i zjazdem. Wjeżdżaj na nią powoli i odchlaj się stojąc na podnóżkach lub siedząc. Złap balans ciałem, tak żebyś nie musiał dodawać gazu a zjeżdżać z górki na kole (jak najdalej od zjazdu stawiaj moto na 2 koła). Jak to opanujesz, to na szczycie wzniesienia poczujesz moment , w którym będziesz mógł obrócić moto. Potem to samo na płaskim. Niezawodna metoda nauczyłem tak wiele osób. Najważniejsze to wyczucie balansu moto. Rób wszystko na małych prędkościach, potem sprzęgło i gotowe. Trening ok. 2 dni.

Pozdrawiam.

A ja to chyba już zawsze będę jeździł na stojąco ... jak jechałem moto po polno-leśnej drodze na stojaka to mi sie super prowadziło i miałem 100% kontrole nad moto a jak usiadłem to zacząło mną machać na śliskim błocie i gleba na lewą strone ..... przeleciałem przez kierownice no i sie kierownica lekko skrzywiła .... ;/ skicha

:) Pzdr ;)

A ja to chyba już zawsze będę jeździł na stojąco ... jak jechałem moto po polno-leśnej drodze na stojaka to mi sie super prowadziło i miałem 100% kontrole nad moto a jak usiadłem to zacząło mną machać na śliskim błocie i gleba na lewą strone ..... przeleciałem przez kierownice no i sie kierownica lekko skrzywiła .... ;/ skicha

;) Pzdr :biggrin:

No wiesz ciężko tak zawsze na stojąco jeździć od czasu do czasu mozna sobie zasiąść na kanapie :evil:

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

No wiesz ciężko tak zawsze na stojąco jeździć od czasu do czasu mozna sobie zasiąść na kanapie

mi to ciężko na XT złapać dobrą pozycje na stojaka, na siedząco sie jezdzi dobrze, ale na stojaka po prostu źle. Co innego w DR gdzie mam podwyższoną kierownice o 5 cm do góry.

Zastanawiam sie czy nie zrobić czegoś takiego w XT , musze sie dobrze przypatrzeć bo w XT seryjna kiera a w DR renthal.

Tu koles pokazuje jak powinno sie prawidlowo pokonywac wode.

http://pl.youtube.com/watch?v=AnyTjURH-_I&feature=related

predkosc najazdowa tez spoko :biggrin:

Tutaj jest to pokazane nieco bardziej hardcore-owo :icon_biggrin: :P

http://pl.youtube.com/watch?v=96xAnbFtQ5Q

:lalag: :buttrock:

Edytowane przez damian-kmx