Skocz do zawartości

Podstawy jazdy Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

http://img168.imageshack.us/img168/9472/torja0.jpg - Jak przez takie coś przejechać ?? Fotka toru w Lesznie.

Podstawa mocno 3mać motocykl kolanami,oczywiście stać pochylenie do tyłu,ręce PRAWIE wyprostowane jednym gazem i OGEŃ .

ten widok nie jest mi obcy :buttrock: na każdym torze o sypkiej nawierzchni(pisek) wyrabiają się takie niby whoopsy.Więc tak jak wyżej napisałem i będzie git,3malsY !! :bigrazz:

Baklazan daruj sobie takie odpowiedźi.

Dokladnie jak pomyk mowi, aaa tak wogole to dziwia mnie takie pytania co jak itp. Zastanawia mnie jak jezdzicie. Widzicie przeszkode to wracacie jak najszybciej do domu piszecie na forum, dostajecie odpowiedz i dopiero ja pokonujecie?? Ludzie doswiadczenie jak bedziecie jezdzic to sie sami dowiecie znajdziecie swoj wlasny sposob

http://img168.imageshack.us/img168/9472/torja0.jpg - Jak przez takie coś przejechać ?? :flesje: Fotka toru w Lesznie.

Po wewnętrznej przy samej trawie jest w miarę równo, podstawa to wybierać równy to jazdy żeby nie tracić siły. Oczywiście jeśli ten równy odcinek będzie odgrodzony taśmą to trzeba jechać w tych jamach na stojąco, mocno przechylonym do tyłu i bez zamykania gazu.

Do zawodów to pewnie wyrównają chyba że celowo zostawili.

ja ostatnio mam jakas dziwna shize ,lece ok 80 km/h polna dosc gleboka piaskowa droga, czasem trafia sie jakis bardziej ostry zakret a ja zamiast wejsc w niego z 10 m przed nim panikuje i zaczynam hamowac jadac prosto ,ale i mam wrazenie ze moto nie moge polozyc za ostro . Czy moze to byc wina zjechanej (ok 6 mm) i kiepskiej firmowo kostki , A moze poprostu ten typ tak ma ?? :( wkoncu 180 kilo :notworthy: .Przednia kosta jest ok 10 mm i wyrazne kwadraty

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

ja ostatnio mam jakas dziwna shize ,lece ok 80 km/h polna dosc gleboka piaskowa droga, czasem trafia sie jakis bardziej ostry zakret a ja zamiast wejsc w niego z 10 m przed nim panikuje i zaczynam hamowac jadac prosto ,ale i mam wrazenie ze moto nie moge polozyc za ostro . Czy moze to byc wina zjechanej (ok 6 mm) i kiepskiej firmowo kostki , A moze poprostu ten typ tak ma ?? :) wkoncu 180 kilo :clap: .Przednia kosta jest ok 10 mm i wyrazne kwadraty

Ja czasem właśnie mam to samo :clap: jade i przed samym zakrętem zamiast odwinąć manete i wejść w zakręt, panikuje i po heblach :notworthy: Myślę, że jest to kwestia poćwiczenia z mniejszymi prędkościami i nabrania wprawy/pewności siebie (przynajmniej w moim przypadku) po czym można już ostrzej (czyt. szybciej) wchodzić w zakręty i cieszyć się wszystkimi walorami jazdy enduro :notworthy:

pzdr. :(