Bilbo_Bagins Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Witam,Od niedawna jeżdzę ktm exc 125 . Nigdy dotąd nie miałem do czynienia z motocyklami jednak mam pewien problem. Od pewnego krótkiego czasu mam nieszczelny wydech. Cieknie z niego czarna maź. I tu moje pytanie: czy mogę do tego dokupić jakieś uszczelki a jeśli tak to jakie i gdzie, czy muszę wymienić cały wydech?Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.pzdr.Witam, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0aefd297a0d8cb7f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 szybciej jeździj to nie będzie ciekło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilbo_Bagins Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 brawo odpowiedź godna enduromastera :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 prawdopodobnie chodziło mu o to, że nie przepalasz całego oleju.teraz jak mam na dotarciu to tez mi strasznie wali olejem bo zrobiłem bogatą mieszankę i jeżdżę wolno (docieram) ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 U mnie tak samo wali bo mam na dotarciu moto i leje troszeczke wiecej oleju :icon_mrgreen: Ja to zalatwiam w taki sposob: Sylikon wysokotemperaturowy i azbest (koc strazacki) :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Tam wchodzi odpowiednia uszczelka azbestowo mosiezna, ktora sie pewnie dawno wyklepala. Trzeba wymienic, albo jakci zal pioeniedzy to sposob michala daje rade :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 tam nie ma uszczelki, jest tylko ten czarny plastik wsunięty na styk, możesz to spróbować zdekompletować i posmarować sylikonem ale ja bym tego nie robił, lepiej jak olej ma jakieś ujście . A z tą szybką jazdą to mi chodziło że przy mocniejszym odkręcaniu manety tłumik pozostanie suchy gdyż olej wyfrunie ze spalinami Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No ujscie bedzie mial przez wydech tak czy owak, tyle ze silnik bedzie lepiej wygladal. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilbo_Bagins Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Kupiłem sylikon i zamierzam to uszczelnić gdyż po dłuższej jeździe wahacz mam ostro zachlapany ale najpierw wyczyszcze cały wydech.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 zaklej to i zrob tam najlepiej jakis spost oleju zeby pozniej olej nie zbieral ci sie w wydechu bo ci zapierdzieli wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 U mnie też jest nieszczelny wydech w tym miejscu, ale wcale się tym nie przejmuje. Olej mi nie wycieka w tym miejscu. Musze tylko pozakładać nowe opaski na łączeniu wydechów do łącznik już lata jak chce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Kupiłem sylikon i zamierzam to uszczelnić gdyż po dłuższej jeździe wahacz mam ostro zachlapany ale najpierw wyczyszcze cały wydech.pzdrEnduromaster dobrze mówi - po prostu za mało gazu odkręcasz :biggrin: Jak uszczelnisz na dole to Ci górą będzie pluć. Widzę że jesteś z Lubina, podjedź do Przybyszów do Dobromila jeśli masz jakiś poważniejszy problem - nie mówię że akurat z wydechem. No i zwykle jest z kim pojeździć, bo w Lubinie z tego co wiem nie ma za bardzo gdzie i z kim (bo z Lubina ekipa do nas jeździ ;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilbo_Bagins Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Enduromaster dobrze mówi - po prostu za mało gazu odkręcasz wink.gif Jak uszczelnisz na dole to Ci górą będzie pluć. Widzę że jesteś z Lubina, podjedź do Przybyszów do Dobromila jeśli masz jakiś poważniejszy problem - nie mówię że akurat z wydechem. No i zwykle jest z kim pojeździć, bo w Lubinie z tego co wiem nie ma za bardzo gdzie i z kim (bo z Lubina ekipa do nas jeździ smile.gif ). Dzięki na pewno wpadne :icon_twisted: tylko z kim muszę się skontaktować w tej sprawie? Nawet nie wiedziałem, że jest tor tak blisko Lubina :icon_twisted: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Dzięki na pewno wpadne :notworthy: tylko z kim muszę się skontaktować w tej sprawie? Nawet nie wiedziałem, że jest tor tak blisko Lubina :notworthy: pzdrPo prostu przyjeżdżasz, (zaraz po wjeździe do Dobromila 50m przed stacją benzynową po lewej stronie)dajesz 20zł i możesz jeździć cały dzień, albo możesz np wpaść do Głogowa gdzie można śmigać za darmo. Zwykle jak nie ma w okolicy zawodów to w ciemno możesz wpaść w sobotę i pewnie ktoś będzie śmigał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 w 2T zawsze cieknie :) u mnie jest taka takie miejsce w ltumiku na rurke.To Madry Dibo wsadzil rurke potem mniejsza i puscil to na lancuch :D a ze mam jzu troche zajechany to niech go smaruje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi