ogarow Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witajcie!!!! Jestem Krzysztof, mieszkam na stale w grecji i jestem szczeesliwym posiadaczem bardzo starej ale uwierzcie mi nie do zdarcia Super tenere 750, ale mam problem odnosnie utraty mocy, wiem ze tenerki maja dziure do mniej wiecej 3500 ale cos mi sie zdaje ze moja staruszka zaczyna miec reumatyzm i nie ciagnie tak jak dawniej. Moze jest jakis sposob zeby nierujnujac silnika dac jej trochce wiecej mocy. Z gory dziekuje za podpowiedzi. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Ten sposob to remont silnika.Nie zrujnuje silnika, ale moze zrujnowac ciebie ( finansowo ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogarow Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Witam !!!! Dzieki za odpowiedz ja tez tak sadze ale gdy kieszen pusta to sie innych technik lapiemy moze istnieje jakis "poprawiacz" ja nie z tych co kreca do czerwonego. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Mógłbyś chociaż napisać czy bierze olej, kopci na niebiesko, sprawdzić ciśnienie sprężania, napisać czy stuka itp? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 moze wystarczy jej tylko przeglad i regulacje zrobic Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 a moze to zawory sie podparły? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globtdm Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 A może trza filtr powietrza wymienić :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogarow Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam ponownie!! Nie kopci nie dymi nie strzela jest tylko glosniejszy oleju nie bierze i wszystko wydawaloby sie ze pracuje jak w zegarku ale jednak tak nie jest......... objawy sa tylko jezeli chodzi o moc a to rozumiem bo juz przejecalem na nim trochce kilometrow moze zeczywiscie filtr powietrza a moze po prostu REMONT uuuuuuuu straszne slowo Dziekuje za odpwiedzi i podpowiedzi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jeśli nie ma takich objawów jak piszesz, to zapewne jakaś "serwisowa" pierdułka ale jeszcze nie remont..... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) zazwyczaj w takiej sytuacji warto jest sprawdzać od najmniejszych i najmniej kosztownych pierdół co jest nie tak...z opisu wynika raczej że silnik nie jest ewidentnie "zarżnięty" i dlatego nie am mocy.. coś go musi boleć i to raczej nie brak remontu ;) więc pierwsze co powinieneś zrobić to przegląd dolotu, tj filtra powietrza i gaźnika(możesz to zrobić sam więc koszt zerowy)jeśli tutaj po wyczyszczeniu i regulacji nic się nie poprawia to idziesz dalej i sprawdzasz świecę(koszt w Polsce klkanaście złotych), regulację zaworów(u nas kilkadziesiąt zł lub zero jeśli sam potrafisz to zrobić) itd... jak posprawdzasz cokolwiek to napisz co i jak :biggrin: Edytowane 25 Września 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi