Gość Anonymous Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 VX800 - mocny dol, jazda po koleinach nie robi zadnego wrazenia, przy wyzszej predkosci dobrze sie prowadzi, za miekki przedni widelec ( dobilem juz 2 razy), przy predkosciach parkingowych trudny w manewrowaniu, male spalanie (jazda na maxa - 195 na autostradzie - 5.8 l/100km), ogolnie fajne moto do turystyki (trzeba szybe zalozyc), do szalenstwa raczej sie nie nadaje. Japiernicze, jak ja lubie swoje moto :D . ps. zastanawialem sie nad zmiana na cos bardziej sportowego na przyszly sezon, ale chyba sobie odpuszcze, poprostu te motocykle ktore mi sie podobaja sa za drogie (hornet, FZS) i nie maja tyle momentu obrotowego przy niskich obrotach. ps2. jeszcze jedno czytalem , ze vx na dwu ostatnich biegach w przedziale predkosci 65-120, odchodzi takim maszynom jak vfr 750 lub zx11. http://www.motorbyte.com/mmm/pages/reviews...s/vx8004_97.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 9 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 VX 800 naprawde podoba mi sie ale niewiele jest ich w ogłoszeniach poza tym juz pisałem że po przymiarkach do tego modelu jakos nie czułem sie przekonany.A zgadnijcie gdzie i kiedy na nim siedziałem :?: Oczywiście właściciel nic o tym nie wiedział :D :D :D Dla ułatwienia dodam ze był bez jednego .....kufra..... :D Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 Seven Fifty jest w ofercie Hondy do dzisiaj' date=' natomiast Zephyr 750 był dłubany bodajże do 98 i został zastąpiony ZRX750. Hondzia na foto dużo traci, w naturze wygląda znacznie lepiej.Moc 73KM moment 62nm max speed 202km/h za 98 rok kolega zpłacił ok. 15tys + karta pojazdu. ZbychoXJR1300[/quote'] Zepyr został zastąpiony przez ZR7 (lub ZR7S z owiewką), i przy okazji jest to chyba najtańsza 750 -ka w Polsce - nówka bez owiewki ok. 27 tys. pln - ma 76 koni i z owiewką max 210 km - zaleta duży zbiornik 22 l i dużo miejsca na kanapie ale honda ma te hydrauliczne popychacze i w ogóle honda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 Avalon, Tobie zawsze wolno, nie musisz sie mnie pytac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 10 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2003 Avalon' date=' Tobie zawsze wolno, nie musisz sie mnie pytac :D[/quote'] Za rozwiązanie tej trudnej zagadki :D przy najblizszej okazji stawiam Ci piwo. :D Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2003 ja bym chetnie sprobowal jak sie jezdzi na tdm850, podobno jest to polaczenie duzego enduro z motocyklem sportowym. do turystyki i polskich drog idealne. podobno tylko ma dwie wady: smarowanie lancucha to niezla ekwilybrystyka a druga to ta ze ciezko zamontowac bagaz, dopiero kupienie stelarza i zalozeniu kufrow rozwiazuje ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2003 Nareszcie widziałem ZR7 i Seven Fifty.Parametry bardzo podobne.Moc,moment, V max w zasadzie te same i co najważniejsze oba motocykle bardzo mi się podobają :!: A co sądzicie o tej Hondzie Big One http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16858384 Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2003 a co byscie powiedzieli na yamahe TRX ? silnik z TDM tylko "popsuty" korbowody przestawione tak zeby udawal V2, lzejszy od TDM, lepsze osiagi, rama kratownicowa jak w monsterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 19 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2003 A co sądzicie o tej Hondzie Big One Śliczna maszyna! Cena też nie wydaje się zawrotna. Ciekawe jak wygląda mechanicznie i czy nie miała dzwona :roll: Niestety na zdjęciu trudno wyczuć czy jest dobrze utrzymana - pozory mylą (choć nie zawsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 20 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2003 Polerowane kilka elementów,porządne amortyzatory z tyłu (Ohlins?) chłodzenie płynem,Jednym słowem duzy ładny naked i w dodatku Honda 8) Tylko podobno na kołach 18 cali i kłopot z oponami :?: Pisałem na Pw do Dominika bo ten "motór" jest gdzies z jego okolic ale niestety sie nie odezwał :cry: A jechac do Poznania "po nic" jakoś mi się nie chce. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 28 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 Podpiszę się pod CB 750.Jeździłem i mogę tylko pochwalić.Co prawda była to "ameryka" czyli Nighthawk ale to jeden pryszcz.Silnik ten sam,zawieszenie prawdopodobnie też.Ogólnie miód,motor pracuje miękko,a moc jest w zupełności wystarczająca.Prowadzi się zaskakująco lekko mimo,że wcale ździebełko to nie jest.W dwie osoby śmiało można planować wojaże,jest do tego stworzona :D .Co ze spalaniem nie wiem,pomiarów nie robiłem.Plus jeszcze jeden - mało kiedy się zdaża,że na taki motocykl decyduje się kat/morderca :D ,więc prawdopodobieństwo kupienia zajeżdżonej padaki trochę maleje.Z czystym sumieniem polecam :D . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKi Opublikowano 2 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2003 Pisałeś na początku o TDM. Ja mam taki sprzęcik i bardzo sobie chwalę. Przyjemne moto. Co prawda pędzone łańcuchem ale idzie sie przyzwyczaić. 850 w 2 garkach daje niezłego kopa już od niskich obrotów ale odradzam schodzenie poniżej 2,5 - 3 tys. zaczyna szarpać. Z powodu zastosowania uterenowionego zawieszenia bardzo fajnie jeździ się po naszych dziurach nazywanych drogami. Można wycisnąć z niej około 200km/h (ja z mojej 210:-) Teoretycznie 4s do 100. nie wiem w praktyce bo nie sprawdzałem ale przyśpiech godna i fajna elastyczność. Spalanie zależy od stopnia wykorzystania manetki i regulacji moje minimum to 4,6 na trasie w 2 osoby z bagażęm po obniżeniu poziomu paliwa w gaźnikach, a max to 9-10 na nie zmienionym poziomnie i lataniu na laczku:-) A jak chodzi o świrowanie na TDM to można sie fajnie bawić tylko trzeba oswoiś się z masą. Ja jeżdżę na laczku, chodze bokiem, stawiam na przedniej gumie. Ponoć za ciężki w teren ale jak sie człowiek uprze to da rade, ja moją po lesie w 2 osoby jeździłem i gleby nie zaliczyłem, nawet tor motocrossowy zaliczyłem ale solo :twisted: bez skakania ale przejazd i chodzenie bokiem było :-) Polecan TDM i zapraszam na http://www.carpe-tdm.net/tdmforum/Pozdrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2003 Sprawy powoli zaczynaja sie klarować. Dzisiaj oglądałem pierwszy w/g mnie wart uwagi motocykl.Opisany jest tutaj http://forum.motocyklistow.swiata.pl/viewt...p=106044#106044 Jak ktos ma ochotę zapoznać sie i podzielić swoją opinią będę wdzięczny. A Honda BIG ONE o której pisałem jest tylko śliczna z wyglądu.Dotarłem do bardzo miarodajnych informacji o historii tego motocykla. Brrrrrrrrrrrrrr :!: :!: :!: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi