gutek_rapier Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Siemka sprawa wygląda tak:Zmieniłem 500km temu olej z syntetycznego castrola na syntetyka motula.Po 500km na zimnym silniku ostro kopci niebieskim dymem. Stało się to tak w kilka dni: coraz bardziej kopcił.Dodam że mam oleju ponad normę o około 0,5-1cm. Niestety teraz nie moge sprawdzić czy kopci ponieważ poleciało mi sprzęgło rozrusznika ;/ bede rozbierał za pare dni i wymienię sprzęgło oraz naleje odpowiednio oleju. Czy to może być przez to że jest za dużo oleju czy z silnikiem dzieje się coś niedobrego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 sprawdz czy Ci do filtra nie wywalil troche i teraz go spala Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 To moze byc po prostu za wysoki poziom oleju. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Zrobiłem. Cud malinka zero dymu. I silnik wyżej się kręci. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam. Dzis podczas odpalania z wydechu polecial delikatny biały dym. Czy przyczyną tego mogła być duża wilgoć (stał w garażu nieogrzewanym a ostatnio całty czas lało). Ostatnio jechałem podczas deszczu i dziś odpalałem pierwszy raz po ostatniej podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Możliwe. Możliwe jest też, że po dłuższym staniu, olej np. przez uszczelniacze zaworowe przesączył się do komory spalania i mogło lekko na biało zakopcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ale to nie jest nic podchodzącego pod jakąś usterkę? motor stał parę dni nieodpalany w ogóle po tym deszczu...także możliwe że to ta wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 To nie zadna usterka, wypalil pare wodna z ukladu wydechowego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Wilgoć Panie wilgoć ,tak jak Adam pisze.Zobacz jak zapiernicza para z ruru w samochodach zaraz po odpaleniu.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi