alfonso Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Witam. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jaki koszt ogólnie może wynieść wymiany tłoka i jego zakup do Hondy NX 650 Dominator konieczne też będzie szlif cylindra i nowe uszczelki. Silnik stracił moc, ciągnie tylko do 120 km/h pije olej i prycha białym dymem myślę, że zabieg taki będzie konieczny, warto też uszczelniacze zaworowe wymienić. Może ktoś przerabiał taki temat? Edytowane 1 Września 2007 przez alfonso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) tak nagle sie to stalo? od tak? tlok nie zuzywa sie z dnia na dzien... pozdro http://www.motocombo.pl/produkt-3185-1_2_210_225.html Edytowane 1 Września 2007 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 w 1000 zł sie zmieścisz jak będziesz sam składał Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 tak nagle sie to stalo? od tak? tlok nie zuzywa sie z dnia na dzien... pozdro http://www.motocombo.pl/produkt-3185-1_2_210_225.html Dzięki za linka. Dokładnie tłok się nie zużywa z dnia na dzień. Odkąd kupiłem ten motocykl moto lubiło wypić olej, na szczęście zawsze pilnowałem poziomu i robiłem dolewki jak było trzeba. Jednak po trzech sezonach już jest znaczne pogorszenie i też sprawności silnika. Na dodatek jechałem na zlot ostatnio i zalałem lipne paliwo w takiej kijowej stacji cpn prywatna klitka już tam nie zajadę więcej. Popatrzę jeszcze dokładnie z mechanikiem trzeba będzie zrobić pomiary ciśnienia w cylindrze. Dzięki za informację tak też myślałem że około 1 tys zł to pewno będzie kosztować. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Od kijowego paliwa mogly tez zawory puscic- przy okazji sprawdz szczelnosc zaworow i dotrzyj jak jest mozliwosc. U mnie kiedys rozpuscil sie tlok od podejrzanego paliwa...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 wlasnie przerabiam to w swoim moto , czesci juz zamowilem wossner + uszczelki zaworkow + pozostale uszczelki wyniesie mnie ok 700 zl , oczywiscie robie to sam , widzac jaka kaszane zrobili koledze w klx 650 mysle ze zrobie to lepiej :biggrin:. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 ja robilem dzis sobie regulacje zaworów i mialem tak doje***na srubkę od wziernika ze szok. glupia sprawa a meczylem sie z nia godzine. ostatecznie przerobiłem ją pilnikiem z 17tki na 16tke i w końcu puscila. ta śrubka niczego nie trzymała wiec nie wiem po co ktoś ja tak przywalił mocno. niby błaha sprawa a jednak swiadczy o kompetencjach. jak masz narzedzia to rób sam - powoli, czas nie kosztuje Cie nic a bedziesz wiedział co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Od kijowego paliwa mogly tez zawory puscic- przy okazji sprawdz szczelnosc zaworow i dotrzyj jak jest mozliwosc. U mnie kiedys rozpuscil sie tlok od podejrzanego paliwa...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Zawory trzeba będzie dotrzeć i wymienić uszczelniacze zaworowe przy okazji, tłok nowy już jak naprawiać to żeby było dobrze. Dobiłem w takim razie silnik tym słabym paliwem. Moto obecnie straciło sporo mocy i tak jeździłem nim kilka sezonów bez zaglądania oprócz regulacji i wymiany oleju. W takich naprawach widzę, że nie jestem sam kilku forumowych kolegów też przerabia lub przerabiało ten temat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ale zobaczysz jak bedzie chodzić po wymianie ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ale zobaczysz jak bedzie chodzić po wymianie ;] No tak teraz sezon raczej się dla mnie skończył na długie wyjazdy na moto, ale po remoncie silnika to dopiero będzie kompresja :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 jak mzoesz to udokumentuj jaks naprawe, porob zdjecia, z czym mailes problemy itp. napewno sie przyda neiejdnemu z posiadaczy wliczma w to siebie, ja sam chetnie zoabcze jak wszytsko wyglada od srodka :biggrin: Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Naprawę moto będzie mi robił bardzo dobry mechanik z którym dzisiaj rozmawiałem za robociznę wyjdzię 300 zł + zakup części. Wszystko jest do jak najlepszego naprawienia kwestia około 1 tys zł. Tłok jest drogi 570 zł + wysyłka. Dam znać co i jak się zakończyło. Pocieszam się że jest tylko jeden cylinder bo jak by były np. dwa to x 2 koszty :icon_biggrin: Edytowane 3 Września 2007 przez alfonso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 spokojnie Rysiek naprawi i jeszcze polatamy :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 spokojnie Rysiek naprawi i jeszcze polatamy :icon_question: Mam nadzieję, że motocykl zostanie dobrze naprawiony i jeszcze w tym sezonie polatamy :biggrin: np. na zakończenie sezonu motocyklowego jak co roku. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadMan Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Pocieszam się że jest tylko jeden cylinder bo jak by były np. dwa to x 2 koszty :notworthy:Z jednej strony to fakt że co 1 tłok to nie dwa :) ale czym większa liczba tłoków tym przebiegi dłuższe :) całkowity koszt mojego remontu to ok 1300 zł na nowych częściach oryginalnych z Hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi