bekriss Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 a tak przy okazji mały ;) ale poniekąd w temacie ... czy ktoś z Was widział fotoradar ustawiony tak aby robił zdjęcia TYŁU pojazdu ? Bo ja jakoś nie przypomninam sobie, przynajmniej nie w Polsce.Widzialem pare razy. Czesciej przenosny ustawiony tylem zeby kierowcy sie nie kapneli. Np u mnie w miescie tak bylo. Po jakis 100m od radaru widac bylo sznureczek samochodow oczekujacych na mandacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ale wtedy twarzy niewidac i w sumie tez nic ci niemoga zrobic porzyczyles komus sprzet i neipamietasz kto to byl, np mogl to byc wujek kuzyn kolega niemaja jak udowodnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
super_stalker Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mi ktoś uprzejmy niedawno mrugnął w Fordzie Ka byłem bardzo mile zaskoczony. Ale szczerze to wirującego palca bym nie zobaczył ;) . Swoją drogą to niektórzy kierowcy są zajebiści, wracam ostatnio z przejażdżki jadę sobie swoim tempem trochę powyżej dopuszczalnej - widzę patrol, przede mną jedzie gościu puchą, no nic jadę sobie dalej a gościu w samochodzie z 10m przed radiowozem j*b po hamulcach i mija ich 20 km/h. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartZX Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A co do smerfów na drodze to mrugnięcie długimi jest jednoznaczne i jak dla mnie wiadomo o co chodzi, dla pozdrowień mam zarezerwowaną lewą rękę.Niestety nie jest to jednoznaczne :crossy: W mojej RR'ce pali sie tylko jedna lampa, gdy jezdze na swiatlach mijania. Druga wlacza sie przy 'dlugich'.Tak wiec bardzo czesto spotykam sie z 'mrugnieciem' w celu proby usmyslowienia mi, ze mam problem ze swiatlami :icon_razz: W takich przypadkach staram sie obserwowac kolejne samochody - jesli 2-3 inne tez mrugna, to jest duza szansa, ze jednak stoja gdzies chlopcy radarowcy. ;) p.s.Nie jezdze na dlugich - nie przepadam za tym, bo wiem jak to (niestety) oslepia w lusterkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ja niedawno jechałem na zlor do Radawy to motocyklista z naprzeciska zasygnalizował ze stoi policja . Palec do góry i kółeczko :P :crossy: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xekon Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 a tak przy okazji mały :evil: ale poniekąd w temacie ... czy ktoś z Was widział fotoradar ustawiony tak aby robił zdjęcia TYŁU pojazdu ? Bo ja jakoś nie przypomninam sobie, przynajmniej nie w Polsce. Widziałem i niestety nawet mam fote z takiego wynalazku (co prawda leciałem puszką) ale walneło mnie w dupe i jedyny plus tego, że nie było pkt jedynie mandacik bo nie wskazaliśmy prowadzącego. Sytuacja miała miejsce w zeszłym roku, na wylocie ze Słupska - stażaki wiejskie mają tam taki wynalazek który z daleka wygląda jak smietnik :buttrock: W tym roku juz z CB i ludzie ostrzegali sie dokładnie w taki sposób "stażaki stoją ze śmietnikiem" :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jeżdząc 2x szybciej niż dozwolone, a nawet i więcej to ja się pytam - gdzie niektórzy znajdują czas na czerpanie frajdy z jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Więc umówmy się na krażący palec, bo to już dość popularne , też pare razy widziałem. A jak sygnalizujecie brak świateł, bo wiem że też jakiś gest do tego jest, bo na policje to zwykle sie mruga w puszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jak jedziesz powyżej 200km/h to ci suszarka niegroźna :) One wyłapują tylko do bodajże 201km potem głupieją. Jak robiono test Kawy 1,4 na zamkniętej autostradzie wydało się toto :P . Zbycho... Nie! Urządzenia do pomiaru prędkości używane przez Policję nie mają w homologacji ograniczeń mierzonej prędkości. I mierzą prędkość nawet ponad 300 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeżdząc 2x szybciej niż dozwolone, a nawet i więcej to ja się pytam - gdzie niektórzy znajdują czas na czerpanie frajdy z jazdy? Dla roznych motocyklistow rozne rzeczy sa przyjemne.Ale jak jest ograniczenie do 40 a ktos jedzie 90 to tak samo znajduje przyjemnosc z jazdy jak Ty jadac tyle samo za miastem.Co do podziwiania widokow, krajobrazow - mysle ze bez wzgledu na predkosc na motocyklu trzeba patrzyc gdzie sie jedzie bo rozgladanie jest niebezpieczne - krajoznawczo to najlepiej na postoju na wycieczkach rowerowych albo pieszych Jasne... z sympatii :biggrin: daję głowę że chodziło o to że leciałeś na długich... I juz nie masz glowy... nie raz sie to zdarzylo a dlugich nie mialem, poza tym to bylo w jasny dzien gdzie dlugie nie przeszkadzalyby w jezdzie. Niestety nie jest to jednoznaczne :biggrin:W mojej RR'ce pali sie tylko jedna lampa, gdy jezdze na swiatlach mijania. Druga wlacza sie przy 'dlugich'.Tak wiec bardzo czesto spotykam sie z 'mrugnieciem' w celu proby usmyslowienia mi, ze mam problem ze swiatlami :cool: W takich przypadkach staram sie obserwowac kolejne samochody - jesli 2-3 inne tez mrugna, to jest duza szansa, ze jednak stoja gdzies chlopcy radarowcy. :icon_mrgreen: To by bylo dobre gdyby puszkarze nas czesciej ostrzegali, ale mnie kilka razy sie zdarzylo ze katamaran mrugnal dlugimi, jechalem wiele km i nik inny nie byl na tyle uprzejmy, coraz wieksze prawdopodobienstwo ze to z sympatii a tu okazuje sie ze w koncu za rogiem suszarka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Co do fotoradarów robiących zdjęcia z tyłu to niestety są takowe .Przynajmniej w Stalowej ,sztuk 2.Pozdrawiam.A co do gestu ostrzegającego to tak jak napisali przedmówcy palec wskazujący do góry i zakreslenie kilku kółek (ręka obojętna) :icon_mrgreen: Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez RAFAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoco Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 w wawce nawet kamery na skrzyzowaniach (te od kontroli ruchu i wylapywania nr rej pojazdow) zaczeli montowac tak ze obsrerwuja tyl pojazdu... ale to i tak moto sie nie tyczy bo zawsze mozesz odmowic wskazania kierowcy i grozi ci mandat kilka stow ale bez pkt karnych wiec luzik da sie przezyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a jakby tak wskazać jakiegos angielskiego przyjaciela? Przeciez policja nie bedzie egzekwowac (jak to sie pisze? ) kary na wyspach co nie ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jak puszkarze mrugają światłami, to znaczy, że są wyboje :) A co do radaru ustawionego do tyłu, to takowy znajduje się w Jezierni, przy 17. Złapali na niego wszystkich zamojskich "supersport boyz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Niestety nie jest to jednoznaczne :( W mojej RR'ce pali sie tylko jedna lampa, gdy jezdze na swiatlach mijania. Druga wlacza sie przy 'dlugich'.Tak wiec bardzo czesto spotykam sie z 'mrugnieciem' w celu proby usmyslowienia mi, ze mam problem ze swiatlami :( W takich przypadkach staram sie obserwowac kolejne samochody - jesli 2-3 inne tez mrugna, to jest duza szansa, ze jednak stoja gdzies chlopcy radarowcy. :) p.s.Nie jezdze na dlugich - nie przepadam za tym, bo wiem jak to (niestety) oslepia w lusterkach....u mnie światła działają w ten sam sposób i jeśli się gdziś spieszę :) to dla własnego bezpieczeństwa, szczególnie w słoneczne dni jadę na długich :) ...jeżdżąc w dzień na światłach mijania, często spotykam się z sytuacją wymuszenia pierwszeństwa przez puszki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi