Skocz do zawartości

DWA TORY w Warszawie ! mam pytanie....

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie dotyczy dwoch torow jeden znajduje sie przy wale miedzyszynskim prawie odrazu po zjezdzie z mostu siekierkowskiego a drugi nie duzo dale przy ulicy Wąbrzeskiej...

chodzi mi o to czy wiecie czyje to sa tory i czy sa udostepnione dla wszystkich.

nie chce na miejscu miec zadnych spiec z wlascicielami, a wiec wole zapytac :)

z gory dzieki !

Edytowane przez dr.maciej

dr.maciej napisał:

pytanie dotyczy dwoch torow jeden znajduje sie przy wale miedzyszynskim prawie odrazu po zjezdzie z mostu siekierkowskiego a drugi nie duzo dale przy ulicy Wąbrzeskiej...

chodzi mi o to czy wiecie czyje to sa tory i czy sa udostepnione dla wszystkich.

nie chce na miejscu miec zadnych spiec z wlascicielami, a wiec wole zapytac :)

z gory dzieki !

Tor przy wąbrzeskiej jest płatny. Masz tam tabliczke z nr telefonów do właściciela. Koszt treningu to bodajże 20zł

Jeden jest przy wale tak jak mówiłeś tuż przy zjeździe i jest w opłakanym stanie :clap: nikt nim sie nie interesuje :-/ a 2 jest na ulicy "Lucerny" przy (przy nowo wybudowanym kościele w prawo w polną drogę, jadąc od strony wału :clap: " co prawda tor jest prywatny ale można na nim śmigać bez żadnych opłat wystarczy tylko nie niszczyć a pielęgnować wiem bo sam tam bywam :cool:

Pozdro

Edytowane przez jajewa777

Salata123 napisał:

Chodzi Ci o ten na zniszczonej strzelnicy? Czy gdzie?

Tak, z tego co wiem tam są ogółem 3 tory, jeden z nich to właśnie na strzelnicy, ogólnie sporo miejsca do śmigania.

Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/

radzio napisał:

lub jeszcze sa 2 w lomiankach z czego jeden jest platny i jest tabliczka a drugi za free

Dwa tory za wałem należą do klubu TNT. Faktycznie nie są w najlepszym stanie ale nie jest prawdą, że nikt sie nimi nie unteresuje. Wiosną tor przeszedł remont i został przedłużony o ten stary tor który był darmowy. Opłata to 40 zł za jeden dzień.(troszkę za dużo moim zdaniem)

jajewa777 napisał:

Jeden jest przy wale tak jak mówiłeś tuż przy zjeździe i jest w opłakanym stanie :icon_biggrin: nikt nim sie nie interesuje :-/ a 2 jest na ulicy "Lucerny" przy (przy nowo wybudowanym kościele w prawo w polną drogę, jadąc od strony wału :) " co prawda tor jest prywatny ale można na nim śmigać bez żadnych opłat wystarczy tylko nie niszczyć a pielęgnować wiem bo sam tam bywam :icon_arrow:

Pozdro

Nie znam takiej ulicy w Łomiankach ani nie ma jej na mapach. Powiedz dokładniej, w którym to miejscu. Faktycznie chyba widziałem nowy kościół niedaleko wału...

Destruction of the empty spaces is my one and only crime

ZIGGI napisał:

Dwa tory za wałem należą do klubu TNT. Faktycznie nie są w najlepszym stanie ale nie jest prawdą, że nikt sie nimi nie unteresuje. Wiosną tor przeszedł remont i został przedłużony o ten stary tor który był darmowy. Opłata to 40 zł za jeden dzień.(troszkę za dużo moim zdaniem)

Nie znam takiej ulicy w Łomiankach ani nie ma jej na mapach. Powiedz dokładniej, w którym to miejscu. Faktycznie chyba widziałem nowy kościół niedaleko wału...

Ulica Lucerny to Wawer :icon_biggrin:

ZIGGI napisał:

Właśnie jak powiedział kolega wyżej :banghead: :cool:

http://mapa.szukacz.pl/?&nc=52,21432&ec=21...szawa&u=Lucerny

Jak widać na stronie ^, jadąc od prawej strony ulicą "Wąbrzeska" (pomyliło mi się to nie lucerny) przed zakrętem

będzie kościół i polna droga po lewej stronie w którą należy skręcić i tak już będzie tor

Edytowane przez jajewa777

No chłopy:

Lucerny w Wawie to wiem gdzie jest. Z kontekstu jednak jasno wynika, że mowa jest o torach w Łomiankach.

Tak zrozumiałem jakiś czas tem na trzeźwo i teraz po kilku browarkach jeszcze bardziej w to wierzę.

Sporo jest ulic w Wawie tak samo nazwanych jak w łomiankach: Podleśna, Gwiaździsta, Podbipięty Wołodyjowskiego i reszty ekipy itd.

Pozdrowionka

:banghead: :cool: :) :D :D

Destruction of the empty spaces is my one and only crime

Arbiter, byłeś na torze, którym kiedyś zajmowali się chłopaki z Wawra( i nie tylko). Niestety, nowa właścicielka zażyczyła sobie duuużej kasy za korzystanie z terenu, i trzeba było robić miejsce do jazdy gdzie indziej. A efekt jest taki, że kobita żadnych pieniędzy nie ogląda, tor nie jest poprawiany, a ludziska jak mają ochotę to sobie jeżdżą i nikt ich za to nie kasuje.

Pozdrawiam.