Stan-EXC250 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zabieram sie do wymiany oleju w moim niedawno zakupionym KTMie. A tu zonk bo jaki olej mu zalać ??? przeleciałem tematy z olejami i widze że wszyscy chwalą sobie Motula ... OK ... Pytanie jest czy Motul wyprodukował jakąś specjalną serie olejów do motorów off road :biggrin: :biggrin: :biggrin: . Poszukałem troche i znalazłem Motul 5100 10w40 półsyntetyk do 4T . Pytanie jest czy moge nim zalać swojego enduraka, czy może jest coś lepszego z motula skierowane do off road'owych odbiorców ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Bel Ray Thumper 4-Stroke Racing 20w50 Jest to olej który przeznaczony jest do jednocylindrowych enduro/cross itp... Ja jestem z produktów tej firmy zadowolony - zwłaszcza z oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 A co mówi instrukcja?Lej full syntetyka, żadnych półśrodków! Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan-EXC250 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) A co mówi instrukcja?Lej full syntetyka, żadnych półśrodków! Racja, nie spojrzałem.W instrukcji napisane jest żeby zalewać tylko fully syntetyczne oleje ze specyfikacją SG albo SH albo wyższe :) :D :icon_mrgreen: To jakiego motula Full syntetyka do off roadu polecacie i czemu 20W50 skoro z reguły zalewa sie 10W40 ??? Przepraszam za upierdliwą dociekliwość ale nie chce nić zepsuć w moim moto :icon_mrgreen: To jeszcze zapytam jak to zrobić ? wiem że trzeba silnik rozgrzać i spuścić olej(to nie jest problem) problem w tym że nie wiem jaki był lany wcześniej olej i jest go chyba troche za mało zeby go odpalić i rozgrzać .... czy moge dolać troche nowego oleju rozgrzać moto i spuścić ??? Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez Stan-EXC250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Oczywiscie.Niezaleznie od tego jaki olej lejesz pilnuj poziomu i regularnych zmian. Adamm M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak to ma być syntetyk Motula to masz do wyboru oleje 7100 10W40 i 7100 20W50. Ja ostatnio jezdze na tym drugim i w sumie nie mam zastrzeżeń (ale jakie można miec po 7000 km :icon_rolleyes: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Stan zrobi pewnie z 500 km i znowu wymiana, 7k nie osiagalne :icon_exclaim: Mozesz zalac putoline lub castrol off road (putoline ma serie do offroadu, a castrol jak sama nazwa mowi). Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi