enduro4fun Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 witam szanownych kolegów motocyklistów mam problem z moją drz ką podczas jazdy usłyszałem chrobotanie w silniku , zgasiłem i po próbie powtórnego zapalenia rozrusznik kreci na sucho , po rozebraniu pokrywy alternatora ...tragedia wykręciła się srubka ze sprzęgła rozrusznika i rozwaliła całe uzwojenie alternatora co robić (nowe kosztuje w serwisie 1450pln) sprzeglo rozrusznika odziwo dobre ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Hmmm już ktoś miał taki chyba problem na forum … poka fote w jakim stanie uzwojenie … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Co robic ?Przewinac w zakladzie zajmujacym sie przewijaniem pradnic i silnikow, zaznaczajac ze to pracuje w oleju, druga mozliwosc Ebay.com Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Hmmm już ktoś miał taki chyba problem na forum … poka fote w jakim stanie uzwojenie … hehe ja mialem ten problem :biggrin: to sie nie nadaje do reperacji na 100%. szykuj kaske na nowe. tego sie nie da niestety uzwojic w zakladzie - no chyba ze jest mniej uszkodzone niz moje w co watpie. aaa i OLEJ Z SILNIKA ZPOSC ZE 3 RAZY przeplucz czyms i jeszcze nie wiem. ja tego nie zrobilem i mi sie skrzynia zablokowala pare rezy na amen. POZDRO heh bezawaryjne deerzety :biggrin: Co robic ? druga mozliwosc Ebay.com Adam M. ja kupilem z usa na jebay za 100$ :biggrin: i deerzeta tez zreszta :P Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez mag*magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro4fun Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Co robic ?Przewinac w zakladzie zajmujacym sie przewijaniem pradnic i silnikow, zaznaczajac ze to pracuje w oleju, druga mozliwosc Ebay.com Adam M.dzięki ale juz tam byłem i niestety niema szans na przewinięcie bo jest wszystko powykrzywiane ...chyba pozostaje szukanie uzywki ..... dzięki bardzo za odpowiedzi będę tu do was teraz często zaglądał choć jestem początkującym forumowiczem , cieszę się ze jest tu tylu ludzi których łączy wspólna pasja i sobie pomagają choć sie wcale nie znają (ale mi się rymło)to budujace !!! hehe ja mialem ten problem :buttrock: to sie nie nadaje do reperacji na 100%. szykuj kaske na nowe. tego sie nie da niestety uzwojic w zakladzie - no chyba ze jest mniej uszkodzone niz moje w co watpie. aaa i OLEJ Z SILNIKA ZPOSC ZE 3 RAZY przeplucz czyms i jeszcze nie wiem. ja tego nie zrobilem i mi sie skrzynia zablokowala pare rezy na amen. POZDRO heh bezawaryjne deerzety :clap:ja kupilem z usa na jebay za 100$ :crossy: i deerzeta tez zreszta :Pkoledzy jeszcze jedno na tym e bay to jak mam tego szukać bo kurna przecież nie wpiszę "uzwojenie alternatora..." może jak ktoś jest biegly w temacie to mi pomoże ... Sezon ucieka a ja kozdej nocy snię o jezdzie na mej drzce nawet kurna już niemam innych snów ...starzeję się chyba albo coś?A ona stoi w garazu taka biedna smutna ... na prawdę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Oto co sam znalazlem. Powinno pomoc w szczegolnosci ten text "ships to worldwide". http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SUZUKI-DRZ1...sspagenameZWD2Vhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/DRZ400-DRZ4...sspagenameZWD2V POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 yyy, zaczynam się niepokoić , to magneto w oleju pływa ? da się to śrubkę-destrutke jakoś zabezpieczyć przed wykręceniem ? mam nadzieję że w 2007 to poprawili :banghead: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Hmm roboty jest nie dużo a kto wie :banghead: …czy to nie będziesz ty kolejnym pechowcem :banghead: … ja jak wymieniałem imp i uzwojenie to śrubki były na takie paskuctwo wkręcone, ze mało co tam nie urodziłem, żeby je wykrecic :banghead: .. i nie zniszczyć wejścia na krzyżaka…Tak w oleju Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Radze kupic stator z pierwszej aukcji - nawet z kosztami przesylki nie powinien przekroczyc $ 100. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Teraz dopiero obczailem - ta pierwsza aukcja to stojan do drzta ale 110ccm :/ Wiec zapewne odpada :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro4fun Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 niestety niemam szczęscia do tego uzwojenia już wszystko pasowało byłem podniecony że wreszcie dostanę tę przeklętą część ale okazało się że własnie została sprzedana... jak by ktoś jeszcze coś wiedział to bardzo proszę o wiadomość....(ta pierwsza aukcja to w ogóle jest nie ta częsc moja wygląda identycznie jak na tej drugiej -zakończonej aukcji , ma 18 zwojow - cewek ) ,!jeszcze raz dramatycznie błagam o pomoc!!POSZUKUJĘ UZWOJENIA ALTERNATORA DO SUZUKI DRZ 400E! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jedyne co moge ci polecic to poszukanie stojanu od moto z podobnym silnikiem, jak nie znajdziesz identycznego. W US&A (:D) wystepuje czesto motocykl KLX400, ktorego mozna nazwac zielona DRZ. Nawet z wygladu to identyczny moto. Warto poszukac stojanu i do niego. Nie wiem dokladnie czy bedzie pasowac, ale mozesz tez obczaic stojanu od quadow takich jak LTZ 400 albo KFX 400. Masz tutaj kilka linkow:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Suzuki-LTZ4...sspagenameZWDVWhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/Z400-KFX400...sspagenameZWDVWhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/Kawasaki-KF...sspagenameZWDVWhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/Kawasaki-KF...sspagenameZWDVW Moze ulatwi ci to szukanie :biggrin: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Nie ma sie co denerwowac, tylko trzeba popolowac :rolleyes:EBay amerykanski, angielski lub niemiecki i musi sie cos pokazac z w miare popularnego moto jakim jest DRZ 400. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi