WLD_Wlodi Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 jak to jest że z 125 zrobią aż 43 KM ?? Kolega "wycisnął" z KXa 125 coś ok 54-56KM... Jednak długo nie pojeździła :icon_twisted: EXC125 ma bodajrze 4x KM Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Kolega "wycisnął" z KXa 125 coś ok 54-56KM... Jednak długo nie pojeździła :buttrock:A to dobre! Może jeszcze wykres z hamowni pokaże nam? A jak te konie wycisnął? Turbine założył czy instalacje nitro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Silniki modelarskie osiagaja w przeliczeniu na litr pojemnosci 800 koni!! te silnik osiagaja nawet wiecej niz 30 tys , sa juz na stawidle, i kat otwarcia siega nawet az 270 stopni!! Ze 125 w karcie osiagaja bez problemu moc ponad 50 koni , silnik juz na stawidle jest i kreci okolo 16-18 tys wiec bardzo wysoki , ale silnik to tlyko na pare okrazen. Tu jest przyklad modelowego silniczka , nie wysilonego : http://allegro.pl/item225313430_silnik_spa...a_61_10ccm.html 10 cm pojemnosci a 2 konie, wiec 50 cc daje 10 koni, ale to silniczek jak mowilem nie jest mocno wysilony. http://www.motor-tech.katowice.pl/ Na podanej powyzej linku do strony w lewej w dziele downald sa silniczki 3,5 cm ktore maja 2,8 konia. Tak jak kuba 195 wspominal wyzej - te silnikczki sa skladane bez pierscieni (zeby mogly krecic wieksze obroty) a pasowanie tloka jest takie dokladne ze luz miedzy tlokiem a cylidrem jest o wiele razy mniejszy od grubosci rozciagnietej gumy prezerwatywy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Co innego silniki modelarskie, a co innego "tuning" crossa, skoro ktoś wyciska 55km z setki to chyba jest lepszy niż teamy MotoGP bo wątpię że nawet tam silniki 125ccm mają taką moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No wlasnie jak ten twoj kolega wycisnal ponad 50 koni z sety??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 no i gdzie te mustangi były ? na wale to jeszcze uwierze ale na kole :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Po co tuningowac wyzynowa sete bez sensu, przecież silniki w tych motorkach sa wysilone, i po tuningu dlugo nie pojezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 modelowe silniki krecą około 30 tyś obr w zależnosci od silnika, a tłok nie ma pierścieni:) nie iwem jak to działa ale jednak nie zaciera sie , kolega mi kiedyś rozebrął silnik od samolocika 5cm3:D Kuba ja widziałem na guglach filmik jak smigali formułkami ktore krecily do 66tyś obr :) oto link pozdro! :eek: link Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 na moje to ona jest fabrycznie juz stuningowana no ale jakis sport wydech da troszke mocy i dziwiek albo poszukac kity podnoszącego pojemnosc np do 150 wiem ze do yz są takie a czy do cr to nie wiem ale poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No wlasnie jak ten twoj kolega wycisnal ponad 50 koni z sety???Spytam się jego :icon_evil: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi