Jump to content

Simson S51-problem z licznikiem elektronicznym

wojtek2812
 Share

Recommended Posts

witam!mam problem otóż kupiłem sobie ostatnio elektroniczny licznik rowerowy i po odpaleniu simka na jego wyświetlaczu pojawiają sie jakies kosmiczne wskazania.podejrzewam ze to moze przebicie w układzie zapłonowym tylko co tam moze być walnięte?dodam tylko ze ten sam licznik u kolegi w simsonie działa bez żadnych zakłóceń,podobnie w romecie.pozdro

Guest marcpol

witam!mam problem otóż kupiłem sobie ostatnio elektroniczny licznik rowerowy i po odpaleniu simka na jego wyświetlaczu pojawiają sie jakies kosmiczne wskazania.podejrzewam ze to moze przebicie w układzie zapłonowym tylko co tam moze być walnięte?dodam tylko ze ten sam licznik u kolegi w simsonie działa bez żadnych zakłóceń,podobnie w romecie.pozdro

Kup świecę zapłonową z rezystorem lub taką nasadkę świecy, wymień przewód zapłonowy. Pozdrawiam

licznik jest z przewodem i w chwili montazu był całkiem nowy.u kolegi działa normalnie.odnośnie świecy to kolega miał zwykłą iskre F75.przewody wysokonapięciowe obydwaj mamy silikonowe(samochodowe).może być tak ze to zakłócenia od cewki pod bakiem bo wiem ze nieraz jest tak ze od motocyklowych układów zapłonowych powstają zakłócenia w telewizorach i śnieży.