Stig Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Witam. Mam problem z CZ 175 a mianowicie motocykl zamiast zasysać mieszankę paliwowo-powietrzną do cylindra wyrzuca ją przez gaźnik do filtra powietrza. Jeśli przyłoże reke do gaźnika i kapne z wyłączonym zapłonem to zamiast zassać powietrze silnik je wypchnie ( więc raczej nie zapłon ). Dodam że tłok jest założony strzałką do wydechu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że ktos grzebał w rozrządzie ( ale na to nie wygląda ) lub że kompresja ucieka pomiędzy tłokiem a ściankami cylindra ( chociaz tłok i pierscienie wygladaja całkiem zdrowo, widziałem gorsze i działały ). Jeśli ktoś spotkał się z takim przypadkiem to proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drbig800 Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 po pierwsze to cz 175 nie ma rozrzadu po drugie sprawdz simeringi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stig Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 (edited) Z tego co wiem to każdy silnik ma rozrząd a jesteśmy w mechanice 2T więc chodzi o okna :) Simmeringi niby wymienione ale sprawdze Edited August 4, 2007 by Stig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiboS60 Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 (edited) moze ktos przciol skrzdyelka tloka i dlatego wypierdziela bo niezamyka okna jak trzeba .lub po prostu zdaje ci sie tak bo np ma za duzy poziom paliwa a niedopali bo ja zalewa. Edited August 4, 2007 by DiboS60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 tonormalne zjawisko ... jesli jednak filtr jest silnie obrzucany to najprawdopodobniej masz zaduzy poziom w komorze pływakowej;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stig Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 Nie nie... to nie jest normalne zjawisko i to nie jest moj pierwszy rozebrany silnik:P Jestem pewny ze cos jest nie tak. Silnik powinien zasysac paliwo z gaznika ale on tego prawie nie robi. To działa jakby w druga strone. I paliwo wywala pod za*ebistym cisnieniem. Z reszta powietrze tez jak nie ma paliwa w gazniku wiec to nie poziom. Moze rzeczywiscie jakis wiesniak tłok 'tuningował'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiboS60 Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 moze tlok i pierscienie sa zuzyte i nie wytwarza juz sie podcisnienie do zasysu paliwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk3860 Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 już jest tłok do wymiany ewentualnie szlif , mój kolega tak miał w wsce to okazało się że trzeba robić podwójny szlif z 1 na 3 , potem było już wszystko ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 a ja mysle ze wpływ na to moze mieć nawet źle ustawiony zapłon;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stig Posted August 5, 2007 Author Share Posted August 5, 2007 szczególnie ze dzieje sie to tez przy wylaczonym zapłonie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 niewiem cos ty tam znowu wykombinował ... to normalne w 2T bez mebrany... do tego jeszcze w CZ która ma konstrukcjerodem z lat 50;] niech z gadne na wysokich obrotach zjawisko zanika:> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts