Jump to content

CZ 175

Stig
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam problem z CZ 175 a mianowicie motocykl zamiast zasysać mieszankę paliwowo-powietrzną do cylindra wyrzuca ją przez gaźnik do filtra powietrza. Jeśli przyłoże reke do gaźnika i kapne z wyłączonym zapłonem to zamiast zassać powietrze silnik je wypchnie ( więc raczej nie zapłon ). Dodam że tłok jest założony strzałką do wydechu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że ktos grzebał w rozrządzie ( ale na to nie wygląda ) lub że kompresja ucieka pomiędzy tłokiem a ściankami cylindra ( chociaz tłok i pierscienie wygladaja całkiem zdrowo, widziałem gorsze i działały ). Jeśli ktoś spotkał się z takim przypadkiem to proszę o pomoc

Z tego co wiem to każdy silnik ma rozrząd a jesteśmy w mechanice 2T więc chodzi o okna :) Simmeringi niby wymienione ale sprawdze

Edited by Stig

moze ktos przciol skrzdyelka tloka i dlatego wypierdziela bo niezamyka okna jak trzeba .lub po prostu zdaje ci sie tak bo np ma za duzy poziom paliwa a niedopali bo ja zalewa.

Edited by DiboS60

Nie nie... to nie jest normalne zjawisko i to nie jest moj pierwszy rozebrany silnik:P Jestem pewny ze cos jest nie tak. Silnik powinien zasysac paliwo z gaznika ale on tego prawie nie robi. To działa jakby w druga strone. I paliwo wywala pod za*ebistym cisnieniem. Z reszta powietrze tez jak nie ma paliwa w gazniku wiec to nie poziom. Moze rzeczywiscie jakis wiesniak tłok 'tuningował'.