Skocz do zawartości

Jakie polecacie kancelarie adwokackie do ściągania odszkodowań?

olorol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje jakies dobrej kancelarii adwokackiej, która zajmuje się sprawami powypadkowymi, odszkodowaniami itd.

Mieszkam w Raciborzu ( śląsk ) - koło rybnika

W temacie jest zupełnie zielony. Chciałbym, żeby ktoś zajął się moją sprawą i oczywiście większe odszkodowanie, bo starty były dość duże.

M.in w szpitalu leżałem 8 dni więc.. jest to jakaś większa liczba i wygląda to jakby poważniej - nie wiem o co chodzi ale lekarz mówił, że ponad 7 dni jest coś tam lepiej przy późnijszych odszkodowaniach.

Zna ktoś coś takiego ?

Prosiłbym o jakieś informacje o firmach, które się takimi rzeczami zajmują.

Pozdrawiam

Edytowane przez olorol

Naruszenie czynności organizmu na okres powyżej 7 dni zmienia kwalifikację prawną czynu czyli wówczas mamy do czynienia z wypadkiem drogowym (czyli przestępstwo)a nie kolizją drogową (czyli wykroczenie).

Tyle że ilość dni w szpitalu nie ma tu nic do rzeczy, a zadośćuczynienie za doznane krzywdy należy się w każdym przypadku.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Witam

Poszukuje jakies dobrej kancelarii adwokackiej, która zajmuje się sprawami powypadkowymi, odszkodowaniami itd.

Mieszkam w Raciborzu ( śląsk ) - koło rybnika

W temacie jest zupełnie zielony. Chciałbym, żeby ktoś zajął się moją sprawą i oczywiście większe odszkodowanie, bo starty były dość duże.

M.in w szpitalu leżałem 8 dni więc.. jest to jakaś większa liczba i wygląda to jakby poważniej - nie wiem o co chodzi ale lekarz mówił, że ponad 7 dni jest coś tam lepiej przy późnijszych odszkodowaniach.

Zna ktoś coś takiego ?

Prosiłbym o jakieś informacje o firmach, które się takimi rzeczami zajmują.

Pozdrawiam

Jeśli rozstrój zdrowia był >7 dni to sprawa karna - z urzędu. W interesie winnego jest pojednać się z Tobą więc i proponować odpowiednie odszkodowanie. Jeśli się nie pojedna to kara będzie zdecydowanie wyższa.

Jeśli rozstrój zdrowia był >7 dni to sprawa karna - z urzędu. W interesie winnego jest pojednać się z Tobą więc i proponować odpowiednie odszkodowanie. Jeśli się nie pojedna to kara będzie zdecydowanie wyższa.

Ten koleś do dnia dzisiejszego nie skontaktował sie ze mną zapytać nawet jak sie czuje.

Wypadek był 17 kwietnia .. więc to świadczy o tym kolesiu.

Prosiłbym o jakieś dane firm zajmujących się takimi sprawami.

pzdr

W interesie winnego jest pojednać się z Tobą więc i proponować odpowiednie odszkodowanie

Możesz mi naświetlić co zmieni w sprawie należnego zadośćuczynienia (słowo odszkodowanie jest błędne) pojednanie się ze sprawcą tudzież proponowanie przez niego jakichkolwiek sum w momencie gdy wszelkie roszczenia przeciwko niemu przejmuje firma ubezpieczeniowa?

Olorol żywię zdecydowaną niechęć do tego typu firm (podobnie jak do hien cmentarnych) niemniej w internecie znajdziesz tego mnóstwo. Nie patrz na siedzibę takiej firmy gdyż wszystko i tak odbywa się za pośrednictwem korespondencji.

Powodzenia

Jakto za pośrednictwem korespondencji ? ;/

On ma mnie reprezntować w tych sprawach, wywalczyć odszkodowanie od sprawcy.

To co ? Nawet mnie nie zobaczy,a potem skasuje kase ?

a w czym problem? sąd też cię nie musi widzieć, żeby stwierdzić fakty. na wszystko są odpowiednie papiery i koniec. jak firma załatwi sprawę jednym pismem do ubezpieczyciela, to tym lepiej - będzie szybciej kasa

swoją drogą myślisz, że jak wszystkie firmy ubezpieczeniowe (no, pewnie większość) mają siedziby w stolicy, to ktoś tam do nich jeździ negocjować? albo odwiedza klientów firmy po całym kraju..?

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Nawet mnie nie zobaczy,a potem skasuje kase ?

Zapomnij że ktokolwiek będzie Cię chciał oglądać...

No, co najwyżej lekarz wyznaczony przez zakłąd ubezpieczeń. Firmy zajmujące się dochodzeniem odszkodowań bazują tylko na papierach.

Ponieważ najczęściej ich prowizja oscyluje w granicach 30-35% więc najczęściej o tyle zawyżają roszczenie w stosunku do zakładu ubezpieczeń.

Dobra to tylko moje subiektywne zdanie, różnie bywa...

Fakt przeproszenia i próba naprawienia szkody niezależnie od ubezpieczyciela może mieć jedynie wpływ na wymiar kary w postępowaniu karnym. Na samą wysokość odszkodowania się jednak nie przekłada.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

No to teorie już znam :icon_twisted:

no to z zakresu praktyki szukaj nie kancelarii, która zajmuje się odszkodowaniami, tylko raczej znajomego prawnika. skasuje mniej, a (raczej) lepiej się przyłoży do pracy bo nie będzie sprawy traktował sztampowo. po prostu popytaj po znajomych z okolicy, znajomych rodziców, itp

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

no to z zakresu praktyki szukaj nie kancelarii, która zajmuje się odszkodowaniami, tylko raczej znajomego prawnika. skasuje mniej, a (raczej) lepiej się przyłoży do pracy bo nie będzie sprawy traktował sztampowo. po prostu popytaj po znajomych z okolicy, znajomych rodziców, itp

jsz

Racja w 100%.

Poza tym, im większa kancelaria tym więcej kasy zechce, a sprawą tak czy siak zajmie się jakiś student czy aplikant.

Dodatkowo, nie dawaj sprawy starym dziadkom (powyżej 50-tki) tylko młodemu tygryskowi co się chce wykazać.

Ostatnia rzecz - tu już moje osobiste preferencje - niech to będzie radca prawny a nie adwokat.

Tyle w temacie odszkodowania z powództwa cywilnego.

Kancelaria Prawniczo-Medyczna ADVERSUM

03-916 Warszawa

ul. Walecznych 48/3

tel. (022)6164077, 6161530, fax. 22/6164078

zarejestrowana - KRS 0000159862

Pobierają 20% (lub 25% jeśli sprawa będzie toczyć się w sądzie) uzyskanej kwoty odszkodowania. Na początku Twoje koszty to tylko ok. 20zł za notarialne upoważnienie do prowadzenia Twojej sprawy przez ADVERSUM.

Wystawiam bardzo wysoką ocenę ich pracownikom w terenie (są na każdy telefon, na bieżąco informują o sprawie, konsultują wszystkie decyzje... itd), oraz bardzo niską ocenę pracownikom biurowym w centrali. Reasumując - w końcu chodzi o pieniądze - polecam. Otrzymałem kwotę około 100% wyższą niż proponował zakład ubezpieczeń.

Ich rola polega na tzw. "budowaniu" sprawy. Prowadzą klienta, a następnie ich prawnik w imieniu klienta prowadzi negocjacje z likwidatorem.

Polecam Ci kontakt z p.Barbarą Adamczyk (509095536), obsługuje Kraków i okolice, pewnie nie będzie prowadzić Twojej sprawy, ale - mam nadzieję, że przez pamięć o mnie - skieruje Cię w dobre ręce.

Życzę udanego zakończenia sprawy.