Skocz do zawartości

Teflonowe łożyska wału

Arbi_woz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kazdy kto mial do czynienia z lozyskami teflonowymi wie ze z jednej strony kosz jest tak jakby zakryty a zdrugie strony widac kulki. Ktora strona zalozyc do skrzyni korbowej?? Silnik minarelli AM (posiada dodatkowe kanaliki smarujace). O pomoc prosze tylko doswiadczone osoby pewne swojej wiedzy poniewaz 170 zl za lozyska to sporo i chcialbym zeby jak najlepiej spelnialy swoje zadanie.

Od strony skrzyni korbowej musi iśc ta odkryta strona a ta zakrtyta od strony silmeringu

jestem pewny na 100%

czy warto był dać tyle siana za łozyska do 50????? :notworthy:

RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR

A moze tak jakies uzsadnienie??? Jesli myslisz ze w przeciwnym razie nie bedzie smarowania to sie mylisz. Kanaliki prowadza rowniez miedzy simmer a lozysko wiec jest i i z drugiej strony, poza tym nie jest to lozysko typowo kryte gdyz to tylko kosz, mieszanka przez nie przeplynie.

A moze tak jakies uzsadnienie??? Jesli myslisz ze w przeciwnym razie nie bedzie smarowania to sie mylisz. Kanaliki prowadza rowniez miedzy simmer a lozysko wiec jest i i z drugiej strony, poza tym nie jest to lozysko typowo kryte gdyz to tylko kosz, mieszanka przez nie przeplynie.

skoro Wiesz lepiej to po co sie pytasz?? Zawsze sie powinno wkladac lozysko , w ktorym kulki beda patrzec na wal :) Przeciez od skrzyni korbowej lozysko jest lepiej smarowane niz kanalikami.

Pytam bo chce poznac opinie kogos kto mial z tym stycznosc. To nie jest lozysko kryte. Przez nie przelatuje mieszanka tak samo ja ze stalowym koszem. Prosze o odpowiedz z uzasadnieniem. Tylko osoby pewne swojej wiedzy. Odpowiedzi typu tak bo tak sa dla mnie nic nie znaczace.

Styczność??...ile takichsieczkobrzeków rozebrałem....ale i tak wole 4T są ciekawsze

wydwu sów jest smarowany mieszną(czyli niby wcale :buttrock: ) wiec olej zawrty w paliwie jest cięższy i nie odparowuje więc osada sie na metalowych czesciach slnika łozyska tłok gładz cylindra wiec łozysko musi byc skierowne odkryta strona tam gdzie ten olej ma najlepszy dostep czyli gdzie dochodzi mieszanka wiec skrzynia korbowa

podejzewam ze te łozyska nie sa do 2T9bynajmniej ja takich nie spotkałem) ze maja osłone zabezpieczajaca

bo niby przed czym??????przez olejem????????

pozdr

RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR

V12 to sa zwykle teflonowe lozyska. piszesz tak jakbys ich nigdy na oczy nie widzial. nie maja zadnych oslonek tylko specjalny kosz. wueska tak tez wlasnie myslalem

Tak one wygladaja dla tych co maja watpliwosci o jakichs oslonkach http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a388ab3bbbc1f4cc.html, byl to zestaw metrakitu wraz z simmeringami do tego moto i sa przeznaczone do 2T

Edytowane przez Arbi_woz