wicia23 Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ma ktoś coś takiego? np:http://moto.allegro.pl/item217014968__moto..._l_199_zl_.htmljak to się sprawuje podczas jazdy z pasażerem? Nie przeszkadza? Nie obija się np. o wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fadżir Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Też bym prosił o opinie takich sakw czy można z tym jęździć jak sie ma pasażera (czy ma jak położyc nogi na podpurkach?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 K**wa, ludzie, jest opcja "szukaj" i należałoby od niej zacząć zamiast zakładać nowy temat o czymś, co było już przerabiane x razy. Na podstawie postów o sakwach możnaby książkę napisać, tyle ich juz było.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Kupiłem takie same niecałe 2 tygodnie temu.Wyjazd w 2 osoby prawie 500km w jedną stronę, sprawdziły się znakomicie.Zamocowałem do mojej XJ dwoma paskami z metalową klamrą, paski przechodziły pod kanapą tak, że pasażera nic nie uwiera i nie przeszkadza, dodatkowo małymi paskami zamocowałem przez oczka w sakwach z przodu i z tyłu, aby całość usztywnić.Spisywało się znakomicie, nad tłumikami około 8-10 cm luzu.Gdzieś czytałem, że zdarza się przycieranie o oponę, ale w moim wypadku torby były prawie "pionowo", do opony po kilkanaście cm.Pasażerowi nic nie przeszkadza, wręcz jest wygodniej, bo syn z którym jechałem trzymał się rączek od sakw i bardzo sobie chwalił. Dużo pasków mocujących w komplecie, pokrowce przeciwdeszczowe. Polecam, uważam że bardzo dobry stosunek ceny do jakości. K**wa, ludzie, jest opcja "szukaj" i należałoby od niej zacząć zamiast zakładać nowy temat o czymś, co było już przerabiane x razy. Na podstawie postów o sakwach możnaby książkę napisać, tyle ich juz było.pzdr Przed zakupem także przeszukałem forum w wymienionym temacie, ale tego jest tyle i tak „niekonkretnie” że nic z tego nie wynika. Sam chciałem zadać pytanie, ale spodziewałem się właśnie takiej reakcji. Trochę więcej „tolerancji” dla nowych kolegów :wink: . Edytowane 27 Lipca 2007 przez TomaszB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Przed zakupem także przeszukałem forum w wymienionym temacie, ale tego jest tyle i tak „niekonkretnie” że nic z tego nie wynika. Sam chciałem zadać pytanie, ale spodziewałem się właśnie takiej reakcji. Trochę więcej „tolerancji” dla nowych kolegów :D . no, to ja sobie przypominam co najmniej jednego, jeśli nie dwa bardzo konkretne posty nt sakw moto-detail - własnego autorstwa :wink: problem oczywiście polega na tym, że trzeba przeglądnąć wątki, bo inaczej trudno dojść do tego, który zawiera sensowne informacje. przykre, że zazwyczaj nikt tego nie robi, tylko zadaje po raz n-ty to samo pytaniez tym modelem nie miałem do czynienia, wyglądają na ciut zmodyfikowaną (poprawioną) wersję tych od kompletu z rollbagiem, które na allegro chodzą po ca 300zeta. pojemność ta sama, te mają dodatkowe otwarcie od góry. ogólnie na temat sakw tej marki nie widziałem złego słowajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Kupiłem takie same niecałe 2 tygodnie temu.Wyjazd w 2 osoby prawie 500km w jedną stronę, sprawdziły się znakomicie.Zamocowałem do mojej XJ dwoma paskami z metalową klamrą, paski przechodziły pod kanapą tak, że pasażera nic nie uwiera i nie przeszkadza, dodatkowo małymi paskami zamocowałem przez oczka w sakwach z przodu i z tyłu, aby całość usztywnić.Spisywało się znakomicie, nad tłumikami około 8-10 cm luzu.Gdzieś czytałem, że zdarza się przycieranie o oponę, ale w moim wypadku torby były prawie "pionowo", do opony po kilkanaście cm.Pasażerowi nic nie przeszkadza, wręcz jest wygodniej, bo syn z którym jechałem trzymał się rączek od sakw i bardzo sobie chwalił. Dużo pasków mocujących w komplecie, pokrowce przeciwdeszczowe. Polecam, uważam że bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Przed zakupem także przeszukałem forum w wymienionym temacie, ale tego jest tyle i tak „niekonkretnie” że nic z tego nie wynika. Sam chciałem zadać pytanie, ale spodziewałem się właśnie takiej reakcji. Trochę więcej „tolerancji” dla nowych kolegów :wink: . Te wszystkie paski są w komplecie, czy trzeba kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicia23 Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Też bym prosił o opinie takich sakw czy można z tym jęździć jak sie ma pasażera (czy ma jak położyc nogi na podpurkach?) Tak, cała masa wątków na ten temat. Po kilkudziesięciuminutowym czytaniu i tak nie można wyłusać rzeczowych odpowiedzi. Wątek mający 3 strony zawiera 2 odpowiedzi na temat. Reszta sam bełkot typu:"szukaj", "kumpel ma - podobno niezłe", "czytałem same dobre opinie na ten temat" itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Te wszystkie paski są w komplecie, czy trzeba kombinować? Są w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgier Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Mam dokładnie takie sakwy, ogólnie jestem zadowolony. Przy zakladaniu musiałem pokombinowac, żeby torby nie napierały za bardzo na tylne kierunki i nie przeszkadzały plecaczkowi trzymać nóg na podnóżkach. Z pewnością są warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi