Grzesiek89 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Widze że duzo osób pokazuje czym jeździ to może i ja ;D http://bikepics.com/members/raven80/87s51/simson s51 b2 rok prod. 1987 :buttrock:może krótki opis... schowki i zadupek to ręczna robota...żadnych profesjonalnych przyrządów... [wiem że tył za kanciaty i pasowała by lepiej lampa kwadratowa z tyłu, wszyscy mi to wypominają także to już wiem:D] lampa z tyłu na diodach, z przodu lampa ze 126p :P postojówka biała dioda... lakier z palety Triumpha [TRI MR0030] elektryka równiez własnej roboty, około 30 metrów kabla :biggrin: silnik właściwie to seria...tłok kupiony nówka niemiecki, cylinder też ddr po 4 szlifie...prawie 60cm3 :wink: (zabrakło tłoka 1mm większego do 60cm3:P w tej chwili ma 40mm średnicy) gaźnik 16N3-3, filtr stożkowy[założyłem go tylko dlatego, że do moich schowków nie ma jak zamocowac oryginalnego filtra powietrza...wiem że to nic nie daje:P] co do predkosci maksymalnej to do 80km/h się rozpędzi..bez wiatru w plecy :D kupiony za 500zł w opłakanym stanie, ogółem remont wyniósł 1200-1300zł ale warto było :notworthy: za 1700zł takiego simka nie kupie... robiony był dla siebie. w planach mini kierunki. Jedyny brak to zegary :icon_razz: ale już niebawem :P chwilowo licznik rowerowy...zrobione około 2000km,jedyna awaria to zarzucona świeca z mojej winy, bo jeździłem na nie wyregulowanym gaźniku. Edytowane 17 Lipca 2007 przez Grzesiek89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Nie no, simek pierwsza klasa, też jestem fanem żywicy i szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek89 Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 To wszystko jest blacha... :notworthy: zero żywicy :biggrin: a szpachli troche poszło, fakt..bo spawy były... no ale nie jest to jezdząca szpachla albo coś...starałem sie ograniczać ze szpachlą :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Simek pierwsza klasa, troche swedzi ta tylna lampa ale sam o tym dobrze wiesz wiec ciiiii :biggrin:. Gratuluje dobrej roboty i pomyslu zrobienia simsona nie takiego jakich jest bardzo duzo tylko z wlasnym pomyslem. Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Z simka wyszło Suzuki RG.... No całkiem całkiem... :biggrin: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Z simka wyszło Suzuki RG....Dokładnie to samo mi przyszło do głowy! Tył jest prawie identyczny, tylko ta lampa się różni. Ale czy to jest komplement, lepiej samemu oceń :-). Fajnie się błyszczy, ale wygląda specyficznie. Może nieco nowocześniej, ale dziwnie wygląda to siedzenie w połączeniu z wysokim zbiornikiem. Wygodne jest chociaż? Gdy zobaczyłem siedzenie na starszych fotach, przeraziłem się, bo wyglądało jak ze starej Hondy MB 50, takie białe w czerwonym nadwoziu... Brrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 nie no gdzie do rg. to jest honda MB albo ( troche krzywym okiem patrząc) MBX. Jeszcze ten klorek. Simson łądny i napewno naleą się gratulacjie za pomysł i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 faktycznie, mozna go porownac do RG i do MBXa. ma tez troche z CBR 125, Bandita 600 i ciut z CBFki:D nie wiem skad wy takie porownania macie... chociaz na upartego przod to mbx ale bez owiewki. ogólnie maszyna zrobiona z pomysłem, ale za bardzo odstaje kanciasty bak od linii siedzenia oraz ten wspomniany tyl... tak czy siak gratuluje dobrze odwalonej roboty:) maszyna ciekawa. Fajny lakier i pozostałe szczegóły. wydaje mi sie jednak ze male kierunki nie beda tu ladnie pasowac. mialem ten sam dylemat w swojej ns1. oryginalne kierynki byly duze, kanciaste i pare razy klejone, ale i tak mi sie duuuzo bardziej podobaly niz te male pierdutka zalozone teraz... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Simek ślicznby tylko pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 tyl jak SUZI RG. Ile czasu go robiles?? ocena to 7/10. pozakladaj rozne boczki od RG bedzie lepiej wygladal.A z przodu taki goly sie wydaje:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Zaje*iscie ci wyszedł. I co sam to wszystko robiłeś? :crossy: Gratulacje pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 niw rg tylko rd bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) niw rg tylko rd bardziej Moze i do Yamahy RD ale gdyby inny byl przod to RG :icon_biggrin: Edytowane 18 Lipca 2007 przez Sidi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek89 Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Hehe, kolega go do MBXa porównal też :PYADT, wszystko to samoróbkaczas - 3-4 miesiące :crossy: nie było robione bez przerwy :Pco do przodu myslalem nad owiewką...kiedyś da sie zrobić:) jeśli nie mini kierunki to chociaż kwadratowe od Simka\MZ... to już by w miare lepiej wyglądało :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Co jak co ale wyglada fajnie :) Gratuluje pomyslu i wytrwalosci w dazeniu do zrobienia Simka jedynego w swoim rodzaju :) Pozdro :crossy: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi