Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem (FZR)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam !! mam problem odnośnie motocykla marki yamaha fzr 600 model 3he :crossy:

Mój problem polega na tym że motocykl pracował jak powinien do czasu jak przy odspalaniu na zimnym śilniku pracował na 2-3 garach po kilku sekundach mu przechodziło i było ok ale potem zaczeło mu to nie przechodzić i pracował na 3 garach .

Zaczołem kombinować co jest nie tak, doszedłem do tego że zalewa mu świece nie wszystkie ale zalewa, teraz jak zostawie motocykl na noc to rano odpalam no i coś chwyta ale nie załapie, po chwili kręcenia go na rozruchu zalewa go całkowicie poczym musze rozrkręcać świece i czyścić !!!

Wkręcam świece, motocykl chodzi prawidłowo, co jest nie tak!!!??

Zaznacze również że świece zostały wymienione na nowe !!!

lecz dalej go zalewa więc co to-???

-Gażniki??

-przewody wysokiego napięcia??

PROSZE O POMOC!!! :icon_evil: :buttrock:

• 9 lat później...

witam, mam problem z moją Yamahą, polega on na tym że nie chce odpalić iskra jest świece dobre pompa podaje paliwo do gaźników i kręci ale nie odpala , wcześniej odpalała na dotyk a teraz przestała. Odpalała nawet z otwartą nóżką ale czujnik jest dobry i sprawny . miał ktoś podobny problem ? już mi ręce od tego opadają :/

witam mam problem z moją fzr polega on na tym że yamaha kręci ale nie chce odpalić iskra jest pompka podaje benzynę do gaźników

wcześniej odpalała nawet gdy stała na stopce a teraz wcale myślałem na początku że to ten czujnik ale nie, jest sprawny

miał ktoś z was taki problem ? proszę o pomoc bo ręce już opadają :/

Edytowane przez djmichael8

Nie ważne, już są połączone.

Co do aku - nie będę się upierał że to to, ale wiem z doświadczenia że na starym aku który nie ma pełnej sprawności nawet po naładowaniu jest słaba iskra która może nie wystarczyć do odpalenia silnika, zwłaszcza w zimie.

Why... So... Serious