Skocz do zawartości

jakie buty ?

Rekomendowane odpowiedzi

japonki sobie kup ;)

A dlaczego niby normalne buty motocyklowe odpadają?

Buty i kask to podstawa stroju, a strój to bezpieczeństwo...

No ale Twoja sprawa.

dokładnie, po to są buty motocyklowe, żeby uzyskać bezpieczeństwo a nie adidasy, nie wspomnę nawet o deszczu i błocie ... :icon_eek:

jesli cie nie stac w tym momencie na buty motocyklowe ( chociaz serio bym polecala, bo nie ma jak ochrona kostki , piszczeli i stopy przy jednoczesnej lekkosci obuwia ), to proponuje zainwestowac w glany. rowniez trzymaja kostke, chronia stope. chociaz niestety nie sa tak wzmacniane i lekkie jak buty motocyklowe.

(...) miał ktoś taki problem jakie adidasy na motor ?

z trzema paskami. i obowiązkowo dres tej samej firmy, byle tylko nie starszy model niż 2 tygodnie

a motocykl jaki? plastikowy..?

;)

ze niejakim zdziwieniem przyznaję, że _głupszego_ pytania na forum sobie jakoś nie przypominam... chociaż części postów nie czytam, więc wszystko jest możliwe

pozdrowienia dla einsteina* :)

jsz

* - tego od tekstu o bezmiarze wszechświata i jeszcze jednej rzeczy

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Gość komandosek

niestety nie kazdy wszystko od razu doskonale wiedzial i mogl swobodnie wydawać piniondze na kazdą zachcianke.

od tego forum jest, zeby pytac, niestety u nas jak na razie nie płacą za studiowanie. tak wiec prosze o troche wiecej szacunku, kolega ciezko pracuje na moto i chce wszystkiego się dokladnie dowiedziec i dobrze zaplanowac.

jak juz buty typu "glany", to moze przejdz się do V2 za mostem uniwersyteckim, tam sprzedają wojskowe buty różnych armii,

np. magnumki wzorowane na butach amerykanskiej piechoty mozna kupic za 250zl, są dosc lekkie i wytrzymale.

Jak masz 250zł na inne byty niż motocyklowe to dołóż jeszcze 100zł i zakup jakieś Nitro chociaż. Albo coś w tej cenie podobnego.

Tylko nie bierz przykładu ze mnie ;) Sam ostatnio zamiast butów na moto kupiłem Etnies'y :lalag: Może przez zimę coś odłoże na butki...

są. praktycznie dowolne, które nie są: butami do enduro/ crossu lub typowymi butami do jazdy plastikiem po torze; akurat takie posiadają zbyt wiele i zbyt szczelnie opinających nogi wzmacniających elementów plastikowych. chyba, że chcesz mieć jedne buty do chodzenia cały dzień, co dzień, a do tego dobre na motocykl - z tym będzie kłopot. buty motocyklowe muszą być wytrzymałe, mają chronić w razie wypadku, przed warunkami atmosferycznymi, itp więc siłą rzeczy bardzo wygodne (jak adidaski) do codziennego użytkowania być nie mogą. natomiast jeśli jesteś nawykły do chodzenia w glanach (?), to wystarczy ;>

ja jeżdżę w daytonach road star gtx, nie mam żadnych problemów z chodzeniem w nich; zdarzało się bywać na wyjazdach całodniowych, połączonych ze zwiedzaniem - wtedy reszta ciuchów bardziej dawała się we znaki (głównie portki, bo kurtkę można zdjąć i nosić w ręce) niż buty. ale to raczej górna półka - niemniej zdecydowanie warta swojej ceny

istotne jest to, czym jeździsz (czyli uzupełnij motocykl w profilu) i jak jeździsz: czy kręcisz się po mieście, czy latasz w dłuższe trasy (pewnie nie, ale to jest istotna kwestia). można spokojnie dobrać niezbyt drogie buty motocyklowe (posiadające odpowiednią konstrukcję i wzmocnienia, np na palcach, do zmiany biegów), jeśli mają służyć do codziennej jazdy po mieście, w warunkach niezbyt wysokich prędkości (mniejsze ryzyko poważnego wypadku) i raczej dobrych warunków pogodowych (jak leje to nie wyjeżdżasz, nie ma ryzyka że ulewa zastanie cię 200km od domu)

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

pooglądałem troche i co myślićie o tym

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....products_id=794

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....products_id=318

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=10037

wydaje mi sie że rozsądny kompropis, latam na cbr ale spokojnie bo mam dopiero od 2 miesięcy, większość to miasto tak 90% i trasa sie zdarza ale którka max 200km i vmax 100km/h

z tych trzech wybrałbym te ostatnie: cena rozsądna, wysokość też, a przy tym mimo wszystko membrana może się przydać

jsz

[R. Kapuściński]

tez wybralabym te ostatanie - sa najwyzsze, wiec najwiecej oslonia i nie maja tak wysokiej podeszwy, zeby sie nie daj boze czasem cos przyhaczylo przy zmianie biegow ( niektorzy az bokiem wkladaja jak jezdza w jakichs undergoundach ).

sama jezdze w wysokich, wzmacnianych tworzywem sidi, ale do dlugiego chodzenia to one sie nie nadaja. za to jak pieknie skrzypia;DDD

Buty na moto to b.ważna sprawa. Moja koleżanka dwa lata temu miała wypadek na moto, wpadał w poślizg na piachu. Dzięki temu że miała na sobie odpowiednie obuwie straciła tylko dwa palce . Zaznaczam ze gdyby ich nie miała to amputowaliby jej nogę od kolana w dół. Naprawdę nie ignoruj rad osób które dobrze radzą Ci na tym forum. Widziałam te trzy propozycje obuwia osobiście uważam że te trzecia para jest ok.