Skocz do zawartości

Jak się łoi gixxery, cbrki i r-jedynki

M.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Lobo, nie wygaduj bzdur. weź taką madzię i gixxera prosto z pudełka i wypuść ich na tor, gdzie trzeba trochę fajerą pomachać. Mina ci zrzednie :icon_mrgreen:

A nie daj boże postaw tam jakies lepiej nadające się do tego auto...

Lobo, nie wygaduj bzdur. weź taką madzię i gixxera prosto z pudełka i wypuść ich na tor, gdzie trzeba trochę fajerą pomachać. Mina ci zrzednie :icon_mrgreen:

A nie daj boże postaw tam jakies lepiej nadające się do tego auto...

hehehe, przeciez w poscie podalem ci rekordy okrazenia "jakiegos lepiej nadajacego sie auta" i gixera z pudelka, rekord mazdy z mistrzostw: IMPROVED PRODUCTION A (OVER 3001cc) WARICK MASSEY MAZDA RX7 7/05/1995 1.46.5800, a koles na stokowy gixerze testujac nowe opony mial czas o przeszlo 6s lepszy, wiec ty nie wygaduj :)

pozdro600

... na torze ... nie ma dyskusji... samochód ma większe szanse...

a większość na forum bierze pod uwagę ulicę, drogi publiczne... to raczej moto ma większe szanse....

Kiedyś z jednego ze zlotów wracałem , droga kreta i ruch... jeden koleś z silnikiem 3,5l próbował.... i w cale szybko nie jechałem, zorientowałem że ze mną ściga, dopiero wtedy, gdy po przejeździe kolejowym ruszył z piskiem opon i dym ...wystarczyła przeszkoda zakręt + TIR... a ja... normalnie jazda turystyczna :)

Nie wiem co facetowi po głowie chodziło... nie popieram wyscigów na ruchliwej drodze... no cóż...

hmmmmm... ciekawy wniosek... jaki samochod i jaki motocykl? bo na pewno nie ta mazda! jesli porownamy sprzet klasy moto gp i bolid formuly 1, to owszem, zgoda, samochod bedzie szybszy... ale wezmy nowego gixera 1000 serie i te mazde, 2 zajebistych kierowcow i wpuscmy ich na szybki tor Phillip Island w Australii, myslisz, ze samochod bedzie tam szybszy? bo ja mysle inaczej :)

Ale dlaczego mazde?? Wiadomo ze jesli bedziemy rozpatrwac ten sam budzet to samochod bedzie slabiutki.

Samochody sa drozsze i wezmy dobry samochod sportowy skoro juz wybieramy topowy sportowy seryjny motocykl na tor.

Proponuje subaru impreze wrx sti lub inny samochod dorowujacy przygotowaniem do jazdy sportowej jak gixer.

Edytowane przez bekriss

ja widze coraz czesciej, ze na tym forum to sami znawcy tematu sie rozpisuja, wez sobie samolot na tor, na pewno bedzie najszybszy....

ktos napisal, ze samochod zawsze bedzie szybszy na torze od motocykla, podalem wiec czas okrazenia zmodyfikowanego sportowego ku*wa samochodu z mistrzostw rozgrywanych na szybkim torze w Australii i szas okrazenia sportowego stokowego motocykla, co wyszlo? ze ch*j, a nie samochod, nie umiecie czytac?

wez sobie od kolegi sportowy samochod proporcjonalny do mojego gixera 600 K4 i przyjedz do Poznania, zapisz sie na jakies tam wyscigi i porownamy nasze czasy, wtedy sie bedziesz wypowiadal autorytatywnie

pozdro600

wcale nie jak grochem o sciane :icon_mrgreen:

po prostu wypowiedzi w stylu: zawsze i nigdy nie sa do konca przemyslane... to sie tyczy wielu tutaj tematow na forum, koledzy (kolezanki rzadziej) wypisuja glupoty, ktore mozna wysmiac w 5 min. uzywajac do tego Google :biggrin:

a wracajac do tematu, ciekawi mnie jakby wygladal taki wyscig, dajmy na to sportowego auta i superbike na torze, kiedy wystartowaliby razem... pomiar czasu to jedno, a rywalizacja i bezpieczne wyprzedzenie zawodnika na torze to juz wyzsza szkola jazdy... i tu moto mialoby wieksze szanse

pozdro600

Bez przesady!

Po pierwsze na tym torze w Niemczech nie było wyścigu a przejażdzka. Widać zresztą jakie auta były wyprzedzane...

Najlepsza jest końcówka na długiej prostej. Koleś w aucie strasznie podjarany że wyprzedził motocykl :/. W czasie rundki w połowie prostej jest ogligatoryjny zjazd do boksu.

Przecież z motocyklem litrowym nie miałby najmniejszych szans. Widziałem kiedyś filmik (chyba 5th gear), w którym porównano F1 z szosowym litrem (na prostej). F1 odeszła znacząco powyżej 200 kmh. Taki samochodzik to może sobie pomarzyć.

Wystarczy porównać sobie czasy z dowolnego toru. Szybsze będą samochody bolidy. Auta seryjne są wolniejsze.

A trasie to już inna bajka. Przy normalnym ruchu ulicznym żaden samochód nie ma najmniejszych szans, nawet F1 :buttrock:

a wracajac do tematu, ciekawi mnie jakby wygladal taki wyscig, dajmy na to sportowego auta i superbike na torze, kiedy wystartowaliby razem... pomiar czasu to jedno, a rywalizacja i bezpieczne wyprzedzenie zawodnika na torze to juz wyzsza szkola jazdy... i tu moto mialoby wieksze szanse

pozdro600

też prawda

tak jak w formule 1, przy kwalifikacjach to różnice czasowe między zawodnikami 1-7miejsce są poniżej 1 s. fakt że to jest jedno okrążenie...

Przy 60 okrążeniach podczas wyścigu powinno być max 60-80 sekund róznicy, ale w rzeczywistości są znacznie większe różnice.

... no ale rodzinne autko miałoby pokonać superbike (nawet, jesli jest to tor), to przynajmniej jest dziwne, podejrzane.... coś musi być na sterydach:)

Pozdro

hmmmmm... ciekawy wniosek... jaki samochod i jaki motocykl? bo na pewno nie ta mazda! jesli porownamy sprzet klasy moto gp i bolid formuly 1, to owszem, zgoda, samochod bedzie szybszy... ale wezmy nowego gixera 1000 serie i te mazde, 2 zajebistych kierowcow i wpuscmy ich na szybki tor Phillip Island w Australii, myslisz, ze samochod bedzie tam szybszy? bo ja mysle inaczej :icon_twisted:

pozdro600

edit: i tak na przykład...

najlepszy czas mazdy rx7 w klasie ulepszone powyzej 3000cm3 to 1.46.58

a czas jakiegos jasia na stokowym gsx-r1000 to 1.39. 72

i tyle

hehehehe rośmieszacie mnie :) 260 koni / 1000 kg Mazdy a 180 koni / 250 kg motocykla :] i co to chcesz porównywać ? Logiczne ze na prostej nie ma chu*a na motocykl :] ale w zakrętach dostanie moto po dupie az miło :] a ze kazdy tor ma zakrety.... to na kazdym torze auto bedzie lepsze :] fizyki nie da sie oszukać :] a wogole to tak jak ktoś stwierdził ... lepiej stracić minute w życiu niż życie w ciągu sekundy :]

hehehehe rośmieszacie mnie :icon_biggrin: 260 koni / 1000 kg Mazdy a 180 koni / 250 kg motocykla :] i co to chcesz porównywać ? Logiczne ze na prostej nie ma chu*a na motocykl :] ale w zakrętach dostanie moto po dupie az miło :] a ze kazdy tor ma zakrety.... to na kazdym torze auto bedzie lepsze :] fizyki nie da sie oszukać :] a wogole to tak jak ktoś stwierdził ... lepiej stracić minute w życiu niż życie w ciągu sekundy :]

A co znaczy w tym poście : fizyki nie oszukasz ? Pytam, ponieważ z racji jednego śladu motocykl może np. każdy zakręt brać szerszym łukiem niż samochód, ma lepsze przyspieszenie niż samochód, więc gdzie tutaj jest oszukiwanie fizyki ?

Temat jest czysto prowokacyjny, co nie zmienia faktu, ze wiekszosc ciemnego ludu na forum jest święcie przekonane ze każde moto w każdych warunkach sklepie każdy samochód :icon_biggrin:

Sęk w tym, że coraz więcej jest na naszych drogach aut, które mają możliwości, żeby nawet na twarzy kierownika sportowej sześćsetki zagościło zdumienie. "papierowo" osiągi oczywiście odstają, ale konia z rzędem temu, który swoim moto wykręca katalogowe czasy przyspieszeń na zwykłej drodze.