Skocz do zawartości

Suzuki MARAUDER VZ800

Peny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem z przednimi amortyzatorami myslę że sa zużyte sa strasznie miekkie chcialby sie dowiedziec ile by wyniosla wymiana ich i co sie wymienia ??

jaki rocznik, przebieg, kiedy ostatnio był zmieniany olej w lagach, jakiej gęstości oleum jest zalane?

obstawiam, że nie masz pojęcia. w takim przypadku po prostu trzeba zmienić olej, ewentualnie jeśli koniecznie chcesz twardsze zawieszenie - na nieco gęstszy

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 2 tygodnie później...

Witam szanowne grono!!! Od niedawna jestem posiadaczem Maraudera, nie inaczej - rocznik 97' :biggrin:

Panowie mam pytanie odnośnie jednej części w marauderze. Zaznaczone na zdjęciu:

http://img48.imageshack.us/my.php?image=zdjcie007fv6.jpg

Proszę podpowiedzcie co to jest i do czego służy, gdyż ta część, jak kupiłem sprzęt, wisiała sobie swobodnie i wycierała się o łańcuch i posiada spore uszkodzenia obudowy...

Edytowane przez Marecki_

<<=== BORN TO RIDE ===>>

Witam szanowne grono!!! Od niedawna jestem posiadaczem Maraudera, nie inaczej - rocznik 97' :banghead:

Panowie mam pytanie odnośnie jednej części w marauderze. Zaznaczone na zdjęciu:

http://img48.imageshack.us/my.php?image=zdjcie007fv6.jpg

Proszę podpowiedzcie co to jest i do czego służy, gdyż ta część, jak kupiłem sprzęt, wisiała sobie swobodnie i wycierała się o łańcuch i posiada spore uszkodzenia obudowy...

Witam kolejnego posiadacza jedynie słusznego sprzeta :wink:

Co do częsci to nie mam zielonego pojecia. Sprawdź w servisówce. Próbowałem wyczaić ale

poddałem się - nie mam za bardzo czasu przeglądać tych 300 stron. Może później jezeli nikt z kolegów nie pomoże.

Panowie mam problem z ładowaniem. Akumulator naładowałem i odpalił ok, jednak po przejażdżce gdy zgasiłem go na podwórku to już nie mogłem odpalić... Czy zakładając hipotetycznie, że akumulator byłby uszkodzony lub już jakiś "wydojony" to nie byłoby ładowania??? Sprawdzałem miernikiem i po odpaleniu volty powolutku spadają, nawet jak dodam gazu, więc ładowania nie ma. Co może być przyczyną?

<<=== BORN TO RIDE ===>>

Regulator napięcia.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Usterka z ładowaniem usunięta :bigrazz: . piter 1600 dzięki za odpowiedź, na szczęście dla mnie regulator był dobry, jednak okazało się, że miał słabą masę oraz wtyk od niego miał luźny konektorek. Tak więc, wszystko zakończyło się dobrze i ładowanie wróciło :crossy:

Koledzy mam prośbę, ściągnąłem manuala lecz jest on po angielsku, jeżeli ktoś z Was miałby wersję Polską to proszę prześlijcie mi na maila [email protected]

Z góry dziękuję!

Edytowane przez Marecki_

<<=== BORN TO RIDE ===>>

Witam szanowne grono!!! Od niedawna jestem posiadaczem Maraudera, nie inaczej - rocznik 97' :)

[...]

Witam i gratuluję :)

Jeśli chodzi o tę tajemniczą część to podejrzewam że to przekaźnik (może od świateł albo od rozrusznika) ale głowy sobie nie dam obciąć.

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Panowie mam pytanie dotyczące zużycia oleju - jakie jest one właściwe w marauderze? zrobiłem kilkaset km i stan zdecydowanie się obniżył. Nie wiem czy powinienem się martwić? , czy po prostu "ten typ tak ma" ?

<<=== BORN TO RIDE ===>>

Witam Szanowne Grono

Jestem również posiadaczem VZ 800 rocznik 2001. Moto posiadam od kwietnia tego roku.

Zrobiłem nim ok 2000 km i jestem bardzo zadowolony :lalag: .

Przy okazji , czy mógłbym prosić o podesłanie mi polskiego manual bo w sieci znalazłem tylko po angielsku?

Z góry dziękuje.

voyteca(małpa)wp.pl