^lunatyk^ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Chłopaki ratujecie ... http://www.antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/ te niebieskie to mogą być puste puszki bez "wkładu" czy niebieskie są rozstawiane przez policje a czerwone te puste puszki bez wkładu ? na drodze z Wawa-Katowice przed Częstochową jest jakiś radar " pewny " ? kolejny raz dałem się złapac ? ... ehh edit 1 . Fotoradar używa lampy błyskowej w dzień ? Edytowane 24 Czerwca 2007 przez ^lunatyk^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Chłopaki ratujecie ... http://www.antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/ te niebieskie to mogą być puste puszki bez "wkładu" czy niebieskie są rozstawiane przez policje a czerwone te puste puszki bez wkładu ? na drodze z Wawa-Katowice przed Częstochową jest jakiś radar " pewny " ? kolejny raz dałem się złapac ? ... ehh edit 1 . Fotoradar używa lampy błyskowej w dzień ? niebieskie- Fotoradary przenośne czerwone - Fotoradary stacjonarne zielone - Atrapy fotoradarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Chłopaki ratujecie ... http://www.antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/ te niebieskie to mogą być puste puszki bez "wkładu" czy niebieskie są rozstawiane przez policje a czerwone te puste puszki bez wkładu ? na drodze z Wawa-Katowice przed Częstochową jest jakiś radar " pewny " ? kolejny raz dałem się złapac ? ... ehh edit 1 . Fotoradar używa lampy błyskowej w dzień ?Puszki bez wkładu to te zielone z zółtym. Niebieskie są stawiane przez policję doraźnie /może być ale nie musi/ a te czerwone są na stałe. Migające kółka to te, które mają opis w necie. Wszysto masz opisane w legendzie.Ja miałem dwa razy zrobioną fotkę i za każdym razem był błysk po oczach. Czy zawsze jest z fleszem? Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 w dzień też jest błysk , sprawdzone 2x :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryEvo Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Na trasie z Warszawy do Katowic BARDZO rzadko jest fotoradar w którejkolwiek z puszek. Częściej możesz spotkać rozstawiany na trójnogu przez Policję - zwykle w okolicach Piotrkowa (tam gdzie zjeżdżają się drogi z Łodzi i Warszawy). Potrafią zarobić czasami akcję i rozstawić nawet 3 trójnogi na kolejnych skrzyżowaniach. Z tym, że generalnie niewiele to wszystko daje w temacie motocykli - wszystkie fotoradary są ustawiane na robienie fotki przy zbliżaniu (to chyba z pazerności i lenistwa bo funkcję mierzenia przy oddalaniu mają wbudowaną) i niby jak Cię namierzą skoro tablicę masz z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Na trasie z Warszawy do Katowic BARDZO rzadko jest fotoradar w którejkolwiek z puszek. Częściej możesz spotkać rozstawiany na trójnogu przez Policję - zwykle w okolicach Piotrkowa (tam gdzie zjeżdżają się drogi z Łodzi i Warszawy). Potrafią zarobić czasami akcję i rozstawić nawet 3 trójnogi na kolejnych skrzyżowaniach. Z tym, że generalnie niewiele to wszystko daje w temacie motocykli - wszystkie fotoradary są ustawiane na robienie fotki przy zbliżaniu (to chyba z pazerności i lenistwa bo funkcję mierzenia przy oddalaniu mają wbudowaną) i niby jak Cię namierzą skoro tablicę masz z tyłu? jechałem autem :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryEvo Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 jechałem autem :D :smile: Łączę się więc z Tobą w bólu. Zawsze możesz mieć nadzieję, że jednak Cię nie dosięgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Lub to, że na fotce znajdzie się inny samochód lub pojazd :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Jechałem z kumplem tą trasę w obie strony na lotnisko Okęcie w piątek. Fotoradarów jako takich było najwyżej kilka. Bardziej trzeba uważać na niebieskich, od Piotrkowa do Wawy czasem nawet blisko siebie stoją i suszą. Do tego dochodzi bordowa Nexia na czarnych blachach z kamerką :icon_twisted: CB radio to jednak pożyteczny sprzęt :icon_twisted: Edytowane 8 Lipca 2007 przez andrzejtomecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Sprawdzone, puszka na wylocie z Bydzi w kierunku Torunia...jest flesz nawet w dzien, ale fotka chyba nie przyjdzie bo jechalem na niemieckich blachach, a z tego co wiem to nie ma umowy o wymianie danych kierowcow miedzy Polska a Niemcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Ostatnio przejeździłem pół polski w delegacjach.Ze śląska przez opolskie, dolnośląskie, wielkopolska, łódź i jeszcze trochę mniejszych miasteczek pomiędzy większymi i jeździliśmy z antyradarem... tylko jeden radar nie był pustą puszką i podejrzewam że tylko dlatego że był nowy... większość to tylko "strachy na wróble" z czego się tylko należy cieszyć fotek nie fukają :buttrock: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryEvo Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Z tym, że trzeba mieć dobry antyradar jeśli już. Właśnie w Warszawie Policja znów zaczęła używać fotoradarów - widziałem ich z Zuradem (pasmo K) - ten jest mniej perfidny niż wcześniej używany Ramer (pasmo Ka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ten antyradarek, którego używaliśmy był dość porządny... reagował nawet na kamery przemysłowe na stacjach benzynowych i skrzyżowaniach. Zawsze reagował na wszystkie suszarki i to już z 1-2 km wcześniej dawał znaki jakby robionego pomiaru tylko z wolniejszą intensywnością - dopiero podczas pomiaru wykonywanego bezpośrednio w jego kierunku szaleje jak zły :) ale można było być gotowym na pomiar. Wiadomo że zawsze jest jakiś współczynnik błędu ale żadna fotka nie przyszła więc konserwy naprawdę stały puste na drogach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryEvo Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ten antyradarek, którego używaliśmy był dość porządny... reagował nawet na kamery przemysłowe na stacjach benzynowych i skrzyżowaniach. Zawsze reagował na wszystkie suszarki i to już z 1-2 km wcześniej dawał znaki jakby robionego pomiaru tylko z wolniejszą intensywnością - dopiero podczas pomiaru wykonywanego bezpośrednio w jego kierunku szaleje jak zły :icon_twisted: ale można było być gotowym na pomiar. Wiadomo że zawsze jest jakiś współczynnik błędu ale żadna fotka nie przyszła więc konserwy naprawdę stały puste na drogach :buttrock: Klasa wykrywacza pokazuje się przy fotoradarach i to tych szczególnie technicznie zaawansowanych. Suszarki nadają z dość dużą mocą i równolegle do drogi. Fotoradary potrafią mieć kilkadziesiąt razy mniejszą moc i wiązkę skierowaną pod kątem do drogi. Jeśli wykrywacz wykryje fotoradar Ramer lub Multanova odpowiedznio wcześnie to jest dobry. Trochę różnych sprzętów testowałem i na prawdę bardzo mało z nich jest warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majara Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 he he to są jakieś różne modele?? no nieźle :) ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi