Pompka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Chyba troche Cię fantazja ponosi nie popadaj w skrajność i nie mów, że 10 letnie auto to skarbonka bo to bzdura.Nie jeden passat przejezdzi jeszcze nie jednego jakiegoś forda nowego czy inne gówno. A Ty nie wierz w zapewniena z ogłoszeń, że 10 letni samochód to prawie nówka i tylko siadać, tankować i jechać :icon_mrgreen: Zakładam się o piwo (no z Tobą to o Colę czy tymbarka) że zdecydowana większość 10 letnich samochodów wymaga wiekszych lub mniejszych inwestycji. Standard to opony, zawieszenie, rozrząd, rózne regulacje, wymiana przepływomierzy, regeneracja turbiny itd. itp. Sam kupiłem rok temu 10 letni samochód (sprowadzony z Zachodu) i parę zł musiałem w niego wsadzić mimo, że przy kupnie był niemal idealny (tylko opny miał do doopy). Ale 40 tys km i już mam nowe zawieszenie (amorki, sprężyny, gumy), nowy rozrzad, opony, kilka uszczelniaczy, łożysk i pare innych rzeczy (teraz wał bedzie trzeba zregenerować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yussuf Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Małe niezawodne autko, z silnikiem nieco ponad 1l? Moj typ to Polowka, VW są nie do zaje...żdzienia :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 a ja wam polecam francuzy Renie 19 , Puga 309/ 306 - auto naprawde twale z dobrymi ocynkowanymi blachami ! moze z wygladu nie jest rewelacja ale zato odwdziecza sie trwalocia i ekonomicznoscia. co do starych aut , kolesie maja R19 z 91 1.4 i robia nimi po 100 km dziennie nic sie nie psuje ( padly tylko lozyska w kole i szczotki alternatora) , ja mam starego Puga 309 z 93 1.4i robie podobne przebiegi i rowniez nic sie nie dzieje. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtygrys Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja i tak bede kupował Alfe Romeo 145 autko niezawodne i oszczedne.jeździłem 145 w bokserze, trzeszczy skrzypi, i co chwilę coś odpada ;/(jedyne dobre to dźwięk silnika)nie polecam Bardzo fajnie śmigało sie suzuki swiftem 1,3 ładnie się to zbierało i nic się nie działo a przy tym paliło 5,5 do 6 l Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez mtygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Polowka, VW są nie do zaje...żdzienianie był bym tego pewnie. Mialiśmy polówke 1,4 z salonu, po 1,5 roku poszłą do żyda, bo psuła się dość często, a przebieg miała śmieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Niezmiennie śmieszą mnie stereotypy jakoby VW był dużo lepszy od innych samochodów ... Wg. mnie bzdury (off topic). Miałem kilka lat CORSE A 1.2 z 1991 roku dostałem ją z przebiegiem gruuuuubo ponad 140 tysięcy. Pracowałem wówczas jako dostawca pizzy (najlepszy test dla samochodu ever !!!) i nigdy NIGDY mnie nie zawiodła ... Była ekploatowana na okrągło - od rana do wieczora w najróżniejszych warunkach drogowych przez jakieś dwa lata. Mechanicznie nie do zdarcia !!! Co innego blachy - te są słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Silnik Isuzu 1.5TD.... KOLEGO BARDZO DOBRY WYBOR!!!! Ekonomicznosc z niezawodnoscia to cechuje silniki 1.7 i 1.5 Isuzu!!! Naucz sie uzywac turbo (nie katuj go ciagle turbinki lubia chwilke odpoczac) i regularnie robic przeglady to gwarantuje ze go nie zajezdzisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taju25 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Ten silnik jest super,mam vectre do dnia dzisiejszego.Na opale z tym motorem zrobiłem 100,000 i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi