rumcajs Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Mam problem 2 dni temu złożyłęm silnik, bo coś z 2 biegiem było nie tak. Przed wymianą skrzyni było wszystko lux jezdziła super tylko ten 2 bieg mnie wkurzał i postnowiłem to zrobić. Po złorzeniu silnik z trudem odpalił, a gdy już zaczołem jechać to na początku jeszcze coś jechał ale na średnich obrotach zaczął przerywać i już nie chciał się zbierać. Sprawdzałem przerywacz przerwa 0.3mm, iskra dobra, jeszcze jutro spróbuje z kondensatorem. Dodam że silnik był po wymianie tłota, pierścieni, i tarcz sprzęgłowych.Prosze o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 A wyprzededzenie zapłonu jest dobre ?? poznaczyłeś sobie przed zdjęciem zapłonu ?? może Simeringi się zawineły jakoś i puszczają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 A docierałeś go po tych wymianach?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 pewnie dostala przebicia od opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Dziś robiłem zamiany cewki i kondensatora i dalej to samo. Mykam do garażu zobaczyć jak zapłon. Dziś po krótkim przejzdzie koło domu zauważyłem żę jak powoli dodaje gazu to jakoś się jeszcze zbiera ale i tak przerywa, jak dodam nagle gazu to już masakra, nieda się jechać :bigrazz: . Motor od założenia nowego tłoka i całego osprzetu tego co napisałem wyżej zrobił ze 20 km może ale jak wspomniałem przed tym drugim rozebraniem chodził super a teraz to każdy widzi jak. :) Zapłon sprawdzony ale dalej to samo :crossy: Edytowane 19 Czerwca 2007 przez rumcajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 a w dobrą strone tłoka(strzałką do wylotu) założyłęś ??bo słyszałęm o takich jezzach w jakimś motorze już :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) W dobrą, tłok zakładałem za 1 razem a jak mówiłem do czasu 2 rozłorzenia silnika motorek super jezdził. Kurde nie ma pojęcia co w trawie piszczy, nawet gaznik czysciłem. O widze że awusia masz, własnie mam zamiar sprowadzić sobie na te wakacje avo od wujcia :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez rumcajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Sluchaj jezeli ma kompresje i zaciąga paliwo, to tylko prądy są winne.Ja bym zrobił najpierw tak:podlej paliwka pod świece, dokręć i odpal. Jeżeli będzie iskra to załapie od razu. Co dalej: jeżeli nie zapalił to wymień świece na inną. Jeżeli przerwa dobra, cewka i kabel WN sprawne to tylko świczka albo łapie lewe powietrze. Posprawdzaj wszystko szczególnie przy lewym powietrzu simmery i momenty dokręcenia głowicy. Informuj na bierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Pozostaje do sprzawdzenie tylko lewe powietrze, bo reszta już sprawdzona. Wczoraj wymieniłem simmering na wale ten od strony wirnika bo miałem do niego wątpliwości, dziś odpaliłem ale dalej to samo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Wczoraj odpaliłem motor i postanowiłem żeby pojechać z nim do miejscowego specjalisty 2T. Ale gdy przejechałem ok 2km motor chodził juz idealnie, zbierał się tak jak zawsze i już nie przyrywał. Nie mam pojęcia co to mogło być ale warzne że już chodzi tak jak ma chodzić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi