Skocz do zawartości

Jaki motor przed 600cc??

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze to poradzilbym Ci sluchac wlasnego rozumu, ja mam wlasnie zamiar cbr 600 rr w przyszlym miechu kupic jako pierwsze moto, wole sluchac wlasnego zdania :) chcesz cbr - kupuj cbr proste

Miło było Cie poznać..... Jak masz takie świetne rady dawać to lepiej idz pooglądac TV... Taki wybór decyduje czasem o naszym dalszym życiu.. albo niestety śmierci.. Człowiek powinien uczyć się na błędach ale nie swoich a cudzych..

szczerze to poradzilbym Ci sluchac wlasnego rozumu, ja mam wlasnie zamiar cbr 600 rr w przyszlym miechu kupic jako pierwsze moto, wole sluchac wlasnego zdania D.gif chcesz cbr - kupuj cbr proste

No ja wlasnie posluchalem rozumu i dlatego kupuje mniejszy motor. Jakbym posluchal serca to bym zafundowal sobie Honde.

a czy Twoj wiek jest prawdziwy?? bo jakos nie chce mi sie wiezyc :icon_evil:...A jesli chodzi o motor to juz wybralem ze najpierw kupie sobie takie Suzuki zebym sie nauczyc dobrze jezdzic i by latwiej bylo mi dosiasc Honde :bigrazz:. Nie bede musial sie jej tak bac wiec bede z niej czerpal maksymalna radosc.

Edytowane przez Lukers

[...]Tylko szkoda ze jest tylko jeden taki model na allegro ale moze do przyszlego sezonu sie to zmieni :icon_rolleyes:

czemu jeden ?

http://moto.allegro.pl/item205951116_piekn...za_grosze_.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M440475

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M444478

http://moto.allegro.pl/item203271365_suzuk...e_sprzedam.html

Gsów jest i bedzie duzo wiec sie niemartw ten motocykl latwo kupic latwo sprzedac to jest jego wielki plus :lapad:

pzdr

Edytowane przez ziomek91

szczerze to poradzilbym Ci sluchac wlasnego rozumu, ja mam wlasnie zamiar cbr 600 rr w przyszlym miechu kupic jako pierwsze moto, wole sluchac wlasnego zdania :icon_mrgreen: chcesz cbr - kupuj cbr proste

Dlaczego tylko CBR 600 RR ?????

Zacznij od razu od litra, co to dla takiego Jak TY na pierwsze moto ???? Mieczak jestes czy co ??? :icon_rolleyes:

z drugiej strony zajebiscie slucha sie rad 13 - to latka, w koncu z takim doswiadczeniem zyciowym.....

( moze masz 17 ale to nie zmienia postaci rzeczy )

:lapad:

Edytowane przez ks-rider

czemu jeden ?

jak wpisywalem w wyszukiwarce to wyskoczyl tylko jeden :)

ciekawe czemu kolo pokazuje fotke z salonu skoro jest napisane ze uzywany

Edytowane przez Lukers

Miło było Cie poznać..... Jak masz takie świetne rady dawać to lepiej idz pooglądac TV... Taki wybór decyduje czasem o naszym dalszym życiu.. albo niestety śmierci.. Człowiek powinien uczyć się na błędach ale nie swoich a cudzych..

Ciebie takze milo poznac :crossy: lepsza jest taka rada niz ustawianie kogos pod swoj wzor, skoro komus podoba sie cbr i wie ze da sobie z nia arde dlaczego ma sluchac innych? kazdy ma swoj gust, kwestia 600 jako bledu jest mocno dyskusyjna poniewaz znaczna ilosc wlasnie od takich zaczyna i niekoniecznie musza do statystyk dolaczac.

No ja wlasnie posluchalem rozumu i dlatego kupuje mniejszy motor. Jakbym posluchal serca to bym zafundowal sobie Honde.

a czy Twoj wiek jest prawdziwy?? bo jakos nie chce mi sie wiezyc :)...A jesli chodzi o motor to juz wybralem ze najpierw kupie sobie takie Suzuki zebym sie nauczyc dobrze jezdzic i by latwiej bylo mi dosiasc Honde :). Nie bede musial sie jej tak bac wiec bede z niej czerpal maksymalna radosc.

zaraz wlasnie rzuce okiem co z tym wiekiem jest, jednak logicznym wydaje mi sie ze majac 13 alt nie wsiadalbym na motor ktory w tym wieku bylby ode mnie wyzszy :biggrin: :biggrin:

Dlaczego tylko CBR 600 RR ?????

Zacznij od razu od litra, co to dla takiego Jak TY na pierwsze moto ???? Mieczak jestes czy co ??? :banghead:

z drugiej strony zajebiscie slucha sie rad 13 - to latka, w koncu z takim doswiadczeniem zyciowym.....

( moze masz 17 ale to nie zmienia postaci rzeczy )

:crossy:

wiesz w sumie myslalem zeby zaczac od litra ale zdecydowalem sie na slabszy wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa :crossy: rozumiem ze sam masz 17 poniewaz niedomysliles sie ze wiek podany jest bledny? :banghead:

(...) skoro komus podoba sie cbr i wie ze da sobie z nia arde dlaczego ma sluchac innych? kazdy ma swoj gust, kwestia 600 jako bledu jest mocno dyskusyjna poniewaz znaczna ilosc wlasnie od takich zaczyna i niekoniecznie musza do statystyk dolaczac

podkreślenie moje

a niby skąd ma _wiedzieć_, że sobie da radę? nigdy nie siedział, nigdy nie jechał, nie ma żadnego doświadczenia na takim lub choćby podobnym motocyklu. skąd ma _wiedzieć_, że opanuje ten motocykl, którty - delikatnie mówiąc - do łagodnych nie należy? jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie?

i to jest właśnie powód, dla którego warto posłuchać ludzi mówiących, że bezpieczniejsza będzie inna ścieżka nauki - spokojniejsza, dłuższa, może nie tak od razu dająca spełnienie marzenia o tym akurat motocyklu; ale w końcowym rozliczeniu niewątpliwie pozwoli mu się cieszyć 2 kółkami dłużej i efektywniej

i dalej co do tych, którzy od takich zaczynali: w tym i sąsiednim wątku kilku się już wypowiadało. stwierdzali, że to jednak był błąd, że jednak trzeba było zacząć od słabszego - najpierw się nauczyć jeździć, a dopiero potem uczyć się panować nad tymi "dwiema kopami" kucy w silniku. ba, była tu i wypowiedź, że przed gsf600 warto było kupić jednak te "500ccm i 50KM"

policzyć? tak na szybko: wyróżnimy 4 grupy zaczynających od mocnych sportowych maszyn - a/ nadal jeżdżą, cieszą się i twierdzą, że był to dobry wybór, b/ nie jeżdżą, bo się zabili, c/ jeżdżą, ale po wypadkach zmienili maszyny na słabsze, d/ jeżdżą, ale stwierdzają po fakcie, że to nie był dobry początek. jak się zastanowię (badań nie prowadziłem), to z grubsza stwierdzam, że liczebność grup jest porównywalna - tak podpowiada mi pamięć wypowiedzi ludzi na tym forum + w kilku innych miejscach w sieci, oraz lista wypadków m.in. z prasy. co to oznacza? że szacunkowo gość kupując to cbr600rr na początek ma jakieś 25% szans na to, że tak jak ty będzie zadowolony z wyboru; 50% na to, że się rozbije z bardziej lub mniej bolesnym skutkiem; czyli w 75% można stwierdzić, że życie zweryfikuje ten wybór jako negatywny...

wiem, że to wyliczenie nie jest zbyt wiele warte, ale z pewnością więcej, niż twoje "wie, że sobie poradzi" :crossy:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

chlopak pisze ze ma doswiadczenie na motocyklach wiec porownywalnie moze sobie wyobrazic jaka moca dysponuje 600, jest to tzw intuicja, i mimo ze moze ona zawiesc to nie w wypadku gdy wczeniej jezdizlo sie np na 250 i przesiada sie na 600.a co do Twoich wyliczen procentowych nie mozemy brac pod uwage glosu grupy ktora nie zyje z prostego powodu - byc moze mimo koncowego efektu byliby zadowoleni:p

chlopak pisze ze ma doswiadczenie na motocyklach wiec porownywalnie moze sobie wyobrazic jaka moca dysponuje 600, jest to tzw intuicja, i mimo ze moze ona zawiesc to nie w wypadku gdy wczeniej jezdizlo sie np na 250 i przesiada sie na 600.a co do Twoich wyliczen procentowych nie mozemy brac pod uwage glosu grupy ktora nie zyje z prostego powodu - byc moze mimo koncowego efektu byliby zadowoleni:p

ad. *niezawodnej intuicji*: jeśli przeczytasz początek, to zobaczysz, że na tej 250 to on jeździł na kursie. czyli ca 20h, z tego połowę na 1-2 biegu na placu. faktycznie, kuuupę ma tego _doświadczenia_ :crossy:

ad. *zadowolenia tych, co nie przeżyli wypadków*: zastanowiłeś się nad tym, czy tak ci się tylko paluchy po klawiszach obsunęły..? bez komentarza...

jsz

Edytowane przez jeszua
„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

...da sobie z nia rade dlaczego ma sluchac innych?

Powiedzial kto ??? TY ??? Normalnie EXPERT jestes. Podaj adres przyjade do Ciebie na szkolenie moze mnie czegos nauczysz ?

kazdy ma swoj gust, kwestia 600 jako bledu jest mocno dyskusyjna poniewaz znaczna ilosc wlasnie od takich zaczyna i niekoniecznie musza do statystyk dolaczac.

Gust mozna miec i o nim sie nie dyskutuje - jezeli to w ogole zauwazyles. Mowa jest tu o mocy i pojemnosci.

Mocno dyskusyjna moze w Twoim srodowisku, bo jak widzisz na forum odbiega to " troche " od Twojej koncepcji, moze z racji wieku i doswiadczenia ???

wiesz w sumie myslalem zeby zaczac od litra ale zdecydowalem sie na slabszy wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa :icon_razz:

Rusz banka i pomysl, ze gdybys zaczal od litra moze juz bys tego posta nie napisal ? W zyciu trzeba jeszcze miec jaja zeby sie do tego przyznac.

rozumiem ze sam masz 17 poniewaz niedomysliles sie ze wiek podany jest bledny? :banghead:

he, he do kogo masz pretensje jezeli sam nie zauwazasz swego bledu a pozniej sie czepiasz ? Podfales 13 ja Ci jeszcze 4 dodalem ale to byl chyba jednak blad !- Jak powyzej.

chlopak pisze ze ma doswiadczenie na motocyklach wiec porownywalnie moze sobie wyobrazic jaka moca dysponuje 600,

Tak jak napisal powyzej Jeszua 20 h na placu , no moze pare godzin na miescie ? A co z jazda poza terenam zabudowanym jakie tam ma doswiadczenie ? O tym tez sie wypowiesz ? :icon_mrgreen:

jest to tzw intuicja, i mimo ze moze ona zawiesc to nie w wypadku gdy wczeniej jezdizlo sie np na 250 i przesiada sie na 600.

O jakiej intuicji Ty w ogole mowisz ? Znasz w ogole znaczenie tego slowa ? W jakim przypadku masz ta intuicje ?

a co do Twoich wyliczen procentowych nie mozemy brac pod uwage glosu grupy ktora nie zyje z prostego powodu - byc moze mimo koncowego efektu byliby zadowoleni:p

Moze najpierw uzupelnij profil jakim motocyklem sie poruszasz i czy w ogole jakikolwiek posiadasz, wazniejsze byloby jeszcze dodac ile km nakreciles, bo jak dla mnie to na razie jestes NAWET NIE TEORETYK.

morze jest szerokie i glebokie.

Moc i pojemnosc na papierze jest troche inna pod wzgledem charakterystyki w praktyce.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Z tymi h na nauce to można sobie naprawdę podarować... Tak jak kiedyś już to ktoś napisal "Nauka i egzamin jest po to żeby zdać prawko , a nie nauczyć się jeździć". Wyczucia i umiejętności uczysz się na swoim sprzęcie i najlepiej było by zacząć od takiego którego moc nas nie zaskoczy i możemy nad nią zapanować...

Najlepiej jak jeden "znawca" podpowiada drugiemu. Jeździłem 600rr przez kilka dni i nie jest to motocykl na 1 sprzet. Zapierdziela jak wściekły, idzie na gumę z gazu, ma zajebiste hamulce co ... w pewnych warunkach może zabić. Nie wierze w powolne turlanie sie na 600 rr. Nie ma szans, chyba ze kierowca w ogóle nie ma zapędów w tę stronę. A jak nie ma to po co sportowy motocykl? Do lansowania sie pod barem ?? Gadanie o intuicji, wyczuciu i takich tam pierdołach tylko mnier śmieszy. Mi po 10 minutach na takim motocyklu intuicja podpowiada "zapierd**aj" i pewnie wielu z Was (ale praktyków, a nie motocyklistów "katalogowych") ma podobnie.

Pawel

A może oświecimy troche majstra legioniste mówiąc że jeden koń mechaniczny jest w stanie podnieść 30Kg na 1m w góre jeśli dobrze pamiętam w ciągu sekundy no a teraz ciutek wyobnraźni i co może zrobić 120 takich ?

A to z wikipedi

Koń mechaniczny (KM, niem. PS, fran. CV, ang. HP) – pozaukładowa jednostka mocy. Jednostka mocy w układzie jednostek miar MKS.

1 KM = 75 kGm/s = 735,498 W = 0,9863 HP

Jednostka powstała na wzór konia parowego (HP) stworzonego w krajach anglosaskich do porównywania mocy maszyn parowych z koniem. Moc 1 KM odpowiadała zaprzęgowi z jednym koniem, 2 KM – z dwoma końmi itd. (w przybliżeniu). Jest to moc brutto oddawana przez konia z pominięciem strat.

Po wprowadzeniu układu SI zastąpiony kilowatem. Nadal często używany do określenia mocy silników spalinowych. Często moc podawana jest w obydwu jednostkach. Drugą wartość umieszcza się w nawiasach.

Edytowane przez shiningami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...