Skocz do zawartości

Czy policja ma sposób na brawurowych motocyklistów?

WLD_Wlodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:lol: nie wiedziałem że motocykle mają rejestracje z przodu, skoro widać ich twarze.

Chyba że zdjęcie robione jest tyłu motocykla a motocykliści się odwracają i pozują:biggrin:

Są już w IV RP fotoradary robiące zdjęcia i z przodu i ztyłu. Sprowadzone specjalnie z myślą o motocyklistach.

2 razy dostalem wezwanie na przesluchanie na policje - pan pies pokazal zdjecie motocykla od tylu - jedno bankowo z fotoradaru a drugie z samochodu - i pyta czy to ja ??

a ja oczywiscie ze nie - kient ktory chcial kupic, zostawil rownowartosc w gotowce i pojechal pojezdzic... niestety bardzo mi przykro ale zadnych danych nie pamietam...

Od przodu - kominiara, okulara i moga w chu*a sobie nagwizdac :)

A nie jest tak, że jeśli właściciel nie chce lub nie może wskazać winowajcy to odpowiedzialność spada na niego?

Destruction of the empty spaces is my one and only crime

Panowie,

Niestety w takich sytuacjach jest obowiązek ujawnienia (udostępnienia) policji czy sądowi danych osobowych osoby, której udostępnia się pojazd. Niedawno sąd grodzki w Kielcach przyp....koledze 1000 !!! PLN grzywny za nieujawnienie takich danych, chociaż tłumaczył się właśnie w ten sposób...dał się przejechać koledze, którego zna tylko z widzenia, bo kumpel chciał moto kupić. Gówno to sąd obchodzi !!! A tak na marginesie to moja sprawa w sądzie grodzkim jest na razie odroczona do 02. lipca - chodzi o to samo zdarzenie, a WYSOKI SĄD zobowiązał mnie do odnalezienia świadka pod groźbą grzywny za nieujawnienie jego personaliów! Chore :notworthy: Ja mam w 2 tygodnie odnaleźć gościa, którego policja nie namierzyła przez rok, chociaż zeznałem, że ani to mój znajomy, ani kolega i w ogóle bym go pewnie nie rozpoznał.

Tak że nie chojrakujcie Panowie, bo o ile z policją można jeszcze czasami pogadać, to w sądzie gość z motocykla ma po prostu z założenia przeje.....(zresztą polecam lekturę forum, gdzie prawie wszystkie opisywane sprawy kończą się wyrokiem dla motocyklisty)

Pozdrawiam,

Błażej

Niestety ale kierującego właściciel musi znać, na moto mnie jeszcze nie złapali ale miałem podobny przypadek w firmie z samochodem, też próbowałem ściemniać że nie wiem kto to jechał bo 5 ludzi jeździ tym samochodem, to mi powiedzieli że albo się dowiem albo ja dostane te pkt. i ten mandat...

Co się śmiejecie z z tego że widac twarze na zdjęciach może w powieci pleszewskim nie ma obowiązku jazdy w kasku smile.gif))

Oj stary, nie ma tak łatwo...

I tak bym jeździł w kasku ze względu na bezpieczeństwo :)

Ale większość jeździ w Tigerach i Tornado :crossy:

Najszybsze auto, jakie ma pleszewska policja, to jedynie fiat stilo z pojemnością silnika 1.6 i mocy 110KM, a motocykliści jeżdżą przeważnie japońskimi maszynami.

Widziałem ten sprzęt w akcji :P Była droga zablokowana 1km przed wypadkiem, koleś jechał i policjant kazal mu się zatrzymać :biggrin: , a on go nie zauważył :bigrazz:. Policjant go gonił na pieszo, potem zawrócił, poszedł po STILO, wykonał efektowny obrót o 90% :wink: i za gościem...blablabla...

To stilo to coś jak ciquecento ze stożkowym filtrem powietrza i sportowym tłumikiem z bricomarche za 29.90 :clap:

Edytowane przez WLD_Wlodi

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Niestety ale kierującego właściciel musi znać, na moto mnie jeszcze nie złapali ale miałem podobny przypadek w firmie z samochodem, też próbowałem ściemniać że nie wiem kto to jechał bo 5 ludzi jeździ tym samochodem, to mi powiedzieli że albo się dowiem albo ja dostane te pkt. i ten mandat...

W firmie jest chyba obowiązek prowadzenia ewidencji użytkowania pojazdu, ale nie wiem, czy punkty by Ci mogli dać :P , bo jeżeli firma ma osobowość prawną to komu dadzą punkty? Prezesowi zarządu?

pozdr

Edytowane przez jurjuszi

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Załóżmy, ze po mój motocykl przyjeżdza potencjalny kupiec w czasie jazdy testowej fotoradar robi mu zdjęcie. Gość rezygnuje z zakupu i odjeżdza. Po 2 tyg odwiedza mnie patrol drogówki z fotgrafią mojego motocykla (powiedzmy, ze na zdjeciu jest tablica rej.). I na mnie ciąży obowiązek ustalenia i podania personaliów gościa którego widziałem 1 raz w życiu , który nawet mi się nie przedstawił? Chore... jak wiele innych rzeczy w tym kraju

Czy jeden z tych kolegów to taki mały blondynek smigający szczurem (na bazie GSXR600 czy GSFXFa - HGW co to jest)?

cos w tym stylu...

Załóżmy, ze po mój motocykl przyjeżdza potencjalny kupiec w czasie jazdy testowej fotoradar robi mu zdjęcie. Gość rezygnuje z zakupu i odjeżdza. Po 2 tyg odwiedza mnie patrol drogówki z fotgrafią mojego motocykla (powiedzmy, ze na zdjeciu jest tablica rej.). I na mnie ciąży obowiązek ustalenia i podania personaliów gościa którego widziałem 1 raz w życiu , który nawet mi się nie przedstawił? Chore... jak wiele innych rzeczy w tym kraju

tak mowi teoria, najlepiej to przeciagna na policji ponad rok, to sie przedawni czy cus, a policjant bardzo czesto po prostu zamyka sprawe i umaza

Są już w IV RP fotoradary robiące zdjęcia i z przodu i ztyłu. Sprowadzone specjalnie z myślą o motocyklistach.

nom podobno nawet juz u nas w Olsztynie o tym pomysleli zeby takie radary zrobic i sa juz takie.

A jesli chodzi o te bajki z tym ze przyjechal kupiec to przeciez policjanci nie sa debilami zeby wierzyc kazdemu w takie cos. Przeciez kazdy moglby tak gadac i wszyscy motocyklisci byli by bezkarni :banghead:...Dlatego jak przyjezdza do was kupiec to zapiszcie jego dane z dowodu i po problemie :icon_razz:..A jak chcecie oszukiwac to znajdzcie inny sposob, bo jak wielu przyznalo ten nie jest najlepszy :banghead:

Pozdrawiam

Edytowane przez Lukers

Heh, moim zdaniem najlepszy sposób na fotoradary itp. to zklejenie taśmą rejestracji. Uważam,że to najlepszy sposób, gdy wyjeżdża się po za swoje miasto :( . No a u siebie to wiadomo, trzeba uważać , bo taki sposób raczej nie przejdzie ;/

Gość pawelmoto2

wlasnie niestety o to chodzi ze tak, byly juz takie sprawy zreszta opisywane w pismach motocyklowych i wlasnie wlasciciel mial od zajebania klopotow