cross21 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Niedługo wyjeżdzam za granice zarabiać i chce spowrotem sprowadzić jakiś samochód dostawczy którym będe woził 2 moto (kdx125 i wr250f) i w związku z tym mam pytanie; czy Volkswagen Transporter pomieścił by te dwa moto na pace? Wydaje mi się że jest to najmniejszy samochód w swojej klasie (porównuje do Ducato, Boxera i Transita) i dlatego by mi on podpasował gryż też chcę nim się przemieszczać po mieście. Jak nie da rady pomieścić tych moto w tym VW to podajcie mi inne dobre opcje. Na samochód przeznaczam max 20 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadir Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 a może przyczepka motocyklowa? dwa moto się zmieszczą i będzie można bardziej "cywilny" samochód kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati kmx125 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 a może przyczepka motocyklowa? dwa moto się zmieszczą i będzie można bardziej "cywilny" samochód kupićja woze swoje moto na fordzie Transicie ale spokojnie mieszcza sie w nim 3 sprzety ale mysle ze jak kupisz dluga wrsje VW to na pewno zmiescisz 2 endurakipozdro :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 nie wiem ile wersji Transportera było, ale jak kazdy samochod dostawczy powinien mieć w opisie wymiary przestrzeni transportowej. sprawdz te wymiary, potem szerokosc motocykli... wylicz i masz odpowiedz :icon_mrgreen:pamietajcie ze na dwuosiowa przyczepę rzeba miec juz chyba inne prawo jazdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 ale chyba nie bedziesz bral pod uwage jedynie tego czy wygodnie będzie przewozic twa crossy, prawda?moze po prostu zastaowisz się nad kupnem takiej przyczepy? wozenie powietrza w transicie, do ktorego i piec motocykli by weszlo chyba troche mija sie z celemhttp://www.vespa-club.pl/picture/upload/laweta1.jpg[/ing] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cross21 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Przyczepka odpada bo chyba zawału bym dostał gdybym np. chciał wyjechać na pare dni w góry i dwa moto musiałbym zostawić na przyczepce na noc pod jakimś hotelem. Poza tym na parkingu w miejscu zamieszkania opłacałbym tylko jedno miejsce. A co do tego VW to bardziej się martwie o szerokość a nie długość bo z tą chyba nie powinno być problemu (kupił bym wersje 3 osobową). Najlepiaj by było gdyby ktoś kto widział lub sam woził w tym samochodzie 2 moto się wypowiedział jak to wygląda w praktyce. ps wie ktoś ile taki samochód pali w dieslu? Edytowane 9 Czerwca 2007 przez cross21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 O szerokość nie masz się co martwić, do Mercedesa 300D ładowaliśmy 4 motocykle, wprawdzie paka trochę większa ale na szerokość nie ma dużo więcej niż w samochodach które wymieniłeś. W razie czego ładujesz jeden przodem drugi tyłem i zajmują tyle na szerokość co 1 kierownica + 2 chłodnice :D Ja tak wiozłem sprzęty w Maździe E2200 i wchodziły, a paka zdecydowanie najmniejsza z wymienionych przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 oczywiscie ze transporter. pomijajac juz fakt ze spoko pomiesci 2 moto to jest to niewatpliwie najlepszy z tych ktorych podales :D transity i ducato - zapomnij bo to kupa :D nie zastanawiaj sie w ogole na vw. najlepiej T5 2.5 TDI !!!! na pace z 2 moto jeszcze wiekszaosc bmw czarnych oblecisz. to niezly dopierdalacz jest. POZDRO mam nadzieje ze rozwialem twe watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 najlepiej T5 2.5 TDI !!!! na pace z 2 moto jeszcze wiekszaosc bmw czarnych oblecisz. to niezly dopierdalacz jest. POZDRO mam nadzieje ze rozwialem twe watpliwosci Na samochód przeznaczam max 20 tyś. no cóż.. T5 będzie musiała poczekać, bo z tego co wiem to zaczynają się od 70 tysiaczków :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 kolega ma transporta i 2 sprzety wchodzą spokojnie. Pomyśl też nad krótkim LTekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) ducato - zapomnij bo to kupa smile.gif Bartus co tyg adasz ducato to jest zajebisty samochod , sam takiego mam z silnikiem 2,8 tdi i spelnil w 100% moje oczekiwania , nie psuje sie , nic sie z nim nie dzieje !! co prawda jest troche duzy ale za to mocy mu nie brakuje :biggrin: , ale transit tez jest zajebisty pozdro Edytowane 9 Czerwca 2007 przez czarczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati kmx125 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Bartus co tyg adasz ducato to jest zajebisty samochod , sam takiego mam z silnikiem 2,8 tdi i spelnil w 100% moje oczekiwania , nie psuje sie , nic sie z nim nie dzieje !! co prawda jest troche duzy ale za to mocy mu nie brakuje :icon_biggrin: , ale transit tez jest zajebistypozdroja mam transita 100T300 czyli 100KM z 2.0 l z 2004roku daje sobie rade jezdzi dzien i noc i nic sie nie psuje przez 3lata. jak kupuje sie nowe samochody wtedy mozna je oceniac :biggrin: a nie pisac o 20letnich zlomach i mowic ze dany model jest nic nie warty :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 jA MAM T4 z paką i podwojna kabiną... 2.5 TD na pake ze 3 enduraki wejdą na stojaka i jeden na leżąco... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 no cóż.. T5 będzie musiała poczekać, bo z tego co wiem to zaczynają się od 70 tysiaczków ;) my bad :/ niezauwazylem ceny. co nie zmienia faktu ze jak najbardziej transporter (moze byc i starszy). bo kazdy ford gowno wort :P i bez roznicy nowy czy stary: fordziki i fiaciki z transporterem wysiadaja pod prawie kazdym wzgledem. POZDRO ja mam transita 100T300 czyli 100KM z 2.0 l z 2004roku daje sobie rade jezdzi dzien i noc i nic sie nie psuje przez 3lata. jak kupuje sie nowe samochody wtedy mozna je oceniac :icon_exclaim: a nie pisac o 20letnich zlomach i mowic ze dany model jest nic nie warty :icon_exclaim: :icon_exclaim: hehe to co piszesz tez o czyms swiadczy bo 20 letnim transporterem sie lata a transity :) nie musze pisac... nowy samochod raczej po to sie kupuje zeby sie nie je*al co 10 000 km wiec.... dacia logan ci sie tez po roku nie zepsuje i co powiesz mi ze to dobry samochod xD :notworthy: ps. zeby nie bylo ja nie mam zadnego vw czy cos ze nie jestem obiektywny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Za 20 tyś.zł brał bym nie wątpliwie Vw t4 za te pieniądze dorwiesz rocznik 96,97 tylko napisz czy samochód ma być blaszak czy przeszklony bo ceny są różne.2.5tdi pali w trasie 8.5l przy 100-130km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi