pietroni Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Almot produkuje tłoki do dolniaków, są z offsetem i przy 0,06 dobrze jak narazie się sprawują są w 4 nprawczych rozmiarach, więc Panowie koniec pierniczenia i szukania,tulejowania,kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) zdecydowanie polecam czytanie ze zrozumieniem, ze wskazaniem na kilka poprzednich postów w wątku. pozdrawiam,michałZdecydowanie radzę, żebyś sam zajął się czytaniem ze zrozumieniem...................Większa tolerancja pasowania może się przydać w przypadku tłoków od samochodu (z silnika chłodzonego cieczą - w którym tłok zrobiony jest z innego stopu - lub przy ruskich tłokach współczesnej produkcji, gdzie w ogóle nie wiadomo z czego zostały zrobione), natomiast do tłoka przeznaczonego do konkretnego silnika przewiduje się pasowanie "określone w normach".0,15 to zdecydowanie przesada (przy rzekomo dobych tłokach);Ps;Mój zjajomy - przy takim luzie, już zastanawia się nad szlifem :D Almot produkuje tłoki do dolniaków, są z offsetem i przy 0,06 dobrze jak narazie się sprawują są w 4 nprawczych rozmiarach, więc Panowie koniec pierniczenia i szukania,tulejowania,kombinowania........miejmy nadzieję, że faktycznie się sprawdzą przy dłuższym użytkowaniu (osobiście - przy lekkim przypływie "lewej kasy" zastanowię się nad zakupem na powrót takiego pojazdu - lub samego zespołu napędowego..........:D - może się uda.......); Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zdecydowanie radzę, żebyś sam zajął się czytaniem ze zrozumieniem...................[..]0,15 to zdecydowanie przesada (przy rzekomo dobych tłokach);Ps;Mój zjajomy - przy takim luzie, już zastanawia się nad szlifem :) Wchodzę - podtrzymuję sugestię i przebijam - zluzuj :) . Gumiś714 wyjechał sarkastycznie że "Tak dają radę, ale przy luzie 0,15" a ja odparłem że "pasowanie ____NIE____ jest na 0,15 ." - więc nie wiem do kogo ta mowa ;) . Tyle mojego - Pietroni zakończył wątek. pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Mhm,mhm. Okej. Tłoki są boskie cena mniej i udręka z guwniannom oryginalną tuleją pozostaje. Dlatego tulejuję na malucha a można by też tulejować na almoty(ale się nie opłaca). A i tak najlepiej wyjdzie tulejowanie na tłoki czeskie tyko niestety docierają do nas sporadycznie. Też "ochałem i achałem" nad produkcją krajową ale po bliższym przyjrzeniu sie zachwyt przeszedł. Edytowane 11 Czerwca 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 To teraz Prince do brzegu :) Moze wyjasnisz co jest nie tak z almotowskimi tlokami rodzimej produckji :clap: Chetnie dowiem sie bo poki co ja ich jeszcze w rekach nie trzymalem... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Tez mnie to ciekawi te do 2T nie trzymaja pasowania sworznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jestem po sprawdzeniu pasowania sworzni almotu do tłoków, bajka po nagrzaniu pięknie wchodzą palcem i momentalnie zaciskają się odbierając ciepło więc jest cymes. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi